S kräver Svenskt näringsliv på svar

Mikael Damberg (S) är upprörd och kräver att Svenskt näringsliv lägger korten på bordet angående diskussionerna med SD.

Svenskt näringslivs kontakter med SD kan försämra näringslivets relation med regeringen, säger Damberg upprört. Givetvis kastar Damberg ur sig den väl inövade floskeln om nyfascistiska rasister, precis som den bittra förlorare han och hans parti är.

SD är Sveriges tredje största parti och i vissa mätningar t.o.m. det största. Att arbetsgivare och näringsidkare inte skulle ha kontakt med ett parti i den storleken och med väljare från både arbetarleden och företagarna, verkar direkt orimligt. Sedan borde Damberg fundera över regeringens nuvarande förhållande till Svenskt näringsliv. Chockhöjda skatter på drivmedel, höjd elskatt, höjd inkomstskatt för alla som tjänar mer än 50 000 i månaden (chefer och arbetsgivare), dyrare att anställa ungdomar, försämringar i RUT o ROT och ett antal andra försämringar som slår mot näringslivet.

Dessutom borde inte Mikael Damberg vara upprörd. Socialdemokraterna har legat i samma säng som LO sedan tidigt 1900-tal och facken har t.o.m. representanter i sossarnas partistyrelse.

Det luktar desperation från Dambergs sida.

Källa: DI

15 thoughts on “S kräver Svenskt näringsliv på svar

  1. SD borde be ALMEGA fara åt helvete, – Almega gynnar inte SD ett skit! Socialdemokraterna och Almega är väl inarbetade med varandra sedan decennier, det säger sig självt….
    Smart att kunna stå med ett ben i varje läger som Stefan Löven gör….och alltid gjort!

  2. Sossarna får väl hota att bojkotta Svensk Näringsliv Ha Ha dom har målat in sig i ett hörn stackarna. Dom drömmer fortfarande om att återkomma till 40-45% men dom kommer nog snart att ramla under 20%

  3. Han är precis som en groda som blåser upp sig
    för att verka större än han i verkligheten är, det är
    naturligtvis surt för Sossepartiet att ha blivit
    nerpetade från tronen som Sveriges största parti.
    Sossarna lever fortfarande kvar i tron att dom är
    ett 50 % parti, men i verkligheten kan dom snart
    hamna ännu längre ner på listan. Sverige har
    fått nog av Samhällstjyvar!

  4. Det är inte bara Damberg som har blivit ”stor” av att sitta i regeringsställning. Hybris har drabbat de flesta i S och MP. Tyvärr saknar de också självinsikt.

    Vad har de egentligen uträttat det första året – förutom att prata och prata?

  5. Lite ot, men jag fick ett telefonsamtal från okänd, jag trodde det var en nära vän till mig och svarade. Uppringaren frågade mig om jag kunde tala engelska, på engelska. Det var ett fruktansvärt oväsen omkring, det lät som en stor ekande sal med mängder av manliga röster. Kunde inte urskilja språket.

    Jag lade på direkt, jag befarade att det var en lyxflykting som ville ha information. Jag lade på direkt. Tre gånger efter det blev jag uppringd men svarade inte. Vad är det som händer?

    Jag tror inte det var en utländskt telefonförsäljare, de brukar presentera sig direkt utan att fråga om man förstår dem. De har ofta ett telefonnummer man kan se på displayen. Men jag kan ha fel!

    • @ Joy
      Jag gissar att det var ett scamförsök, bröt personen på indisk engelska eller liknande? Isåfall så ville personen mest troligt försöka att övertyga dig om att du har virus i din dator, sedan försöka att lura dig och installera ett program som ger dem tillgång till din dator VARNING gör inte detta, de kan läsa varenda fil i din dator ( koder, bankkonto, osv ) De brukar uppge att de ringer från Microsoft och kan se att du har virus i din dator som de ”hjälpsamt” vill skydda dig i från.

  6. Underbart – och bedrövligt – att se hur statsledningen tappar greppet ännu mer.

    Damberg kan ju inte vara riktigt i ordning som har synpunkter på vem som pratar med vem. Vem tror han att han är?

    Mannen (näringsminister därtill!!) har aldrig haft ett riktigt arbete i hela sitt liv, han har ständigt ägnat sig åt att bestämma åt andra, så han kanske alldeles på riktigt tror att man kan leka politiker till vardags i näringslivet.

    ”Leker du med den så får du inte leka med mig. Dumma”.

    Jag tänker fyra bokstäver, den första är i och den sista är t, men eftersom jag är så himla väluppfostrad så skriver jag inte ut det.

    • Det finns en anledning till att han inte haft något arbete. Han klarar inte av något, inte ens det enklaste som vilken 10-åring som helst skulle klara.
      Alla jobb fodrar nämligen att man har en hjärna.

  7. Nu har det gått så långt, att diktatorns fotsoldater kräver att få veta vem som talar med vem. Var finns hans öppna hjärta och snacket om allas lika värde?

    Jag hoppas att Svenskt Näringsliv har modet att be honom dra åt helvete.

KommenteraAvbryt svar