Den eritreanske mördaren

Jag funderar över den eritreanske mördaren på IKEA Västerås.

Han har tagit sig cirka 900 mil, förmodligen passerat åtskilliga länder på sin väg och kanske också levt i vissa av dem.
Han har inte nöjt sig med detta, utan locktonerna från det svenska välfärdssamhället har tagit honom över ”det farliga Medelhavet” och därmed har han ingått i den ”utsatta grupp” som det svenska etablissemanget tar i sin famn och beskriver med snyfthistorier av sällan skådat slag.
Han ingår säkert i den grupp som saknar id-handlingar, men som ändå mötts med öppna armar av naiva myndigheter och erhållit en uppsjö av förmåner, allt finansierat av svenska skattebetalare som samtidigt ser sin egen välfärd raseras.

Efter bara en månad i det naiva bidragsparadiset beger han sig ut i samhället där han helt oprovocerat mördar en oskyldig mor och hennes son. I skrivandets stund vet vi inte motivet, men utvisningen kan vara en bakomliggande faktor…dock ingen ursäkt.

Det här fallet borde få många att reagera, inte minst politiker och myndigheter. Hur många av detta slaget har det svenska samhället tagit emot genom åren? Mördare, våldtäktsmän, rånare, extremister, terrorister m.fl, som alla passerat under radarn och idag flinar det svenska samhället rätt i ansiktet.

Vi ska inte vara oroliga, säger etablissemanget och fortsätter att tala om öppenhet, generositet och problemen runt om i världen. Vi ska fortsätta öppna våra armar för världens nödställda, även om vi inte känner till de nödställdas identiteter och agendor.

Nu kommer debatten att tystas ned med ord om rasism och högerextrema krafter, då det är så de ansvariga angriper problemen. Under tiden som tystnaden lägrar sig över de politiska korridorerna och på medias redaktioner fortsätter mördare, våldtäktsmän, rånare och terrorister att erhålla fri vård och ett allmänt generöst bemötande.

Var detta kommer att sluta kan vi bara  spekulera i, men naiva politiker är på väg att utsätta svenska skattebetalare och det svenska samhället för något riktigt otäckt.

13 thoughts on “Den eritreanske mördaren

  1. Eritreanen kom till Sverige i november 2013 och ansökte om uppehållstillstånd.

    I december 2013 beslut att avisa.

    I Januari 2014 lämnas ärende över till polisen då han avviker och försvinner.

    I maj 2015 söker han på nytt uppehållstillstånd.

    i juli nytt beslut att omedelbart avisa till Italien.

    Han har varit nästan två år i landet.

    • Man avslog hans asylansökan eftersom han redan hade uppehållstillstånd i Italien. Det sägs att många som får avslag avviker och att det går att söka igen och då får de flesta PUT.

      På Snaphanen antyddes att han kanske inte var etiopier men sade detta eftersom de vet att om de kommer därifrån får de PUT rakt av.

  2. Och vad är ledarskribentens svar på Hallandsposten till denna slakt av en mamma och hennes son på IKEA? Jo att den svenska psykvården måste förbättras… iofs sant men hade knappast hjälpt i detta fallet. Media stoppar huvudet i sanden som vanligt, suck!

  3. Nu har du väl ”blannat koddarna me morödderna” Stefan! Det var väl en eritrian som gick bärsärkagång på IKEA, däremot var det en etiopier som chekat in som bagage, för vidare transport till Absurdistan.

  4. Tänk om en svensk mördat 2 negrer på Ikea, då hade regering, kungen och övriga PK samhället släppt allt de haft för händer. Minnessten hade rest, men nu var det ju bara 2 vanliga svenskar, det är ju inget att bry sig om.

    • Han har nog gått och gömt sig och stuckit huvudet i säcken och ropar på mamma uppe i Norrland.
      Han sades vara en god förhandlare, säkert är det så, men det här är realpolitik, dess konsekvenser och inget som går att förhandla bort.

      • e ju lite skillnad att förhandla i facket, lyder inte företagaren så straffa och sätt i konkurs
        e ju lite svårt för han nu han kan ju inte sätta svenskar i KK så där bara,, eller ja för eller senare så lyckas han om typ 10 år

KommenteraAvbryt svar