Kallade neger för neger – fick en månads fängelse

EMMABODA. Resenären kallade tågvärden för neger flera gånger och uttalade även hot mot honom.

Nu döms den 56-årige tågpassageraren av Kalmar tingsrätt till en månads fängelse för förolämpning, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och sexuellt ofredande.

Det var på Öresundståget mellan Kalmar och Emmaboda i september förra året som mannen kallade tågvärden för neger och liknande tillmälen. När tåget stannade vid stationen i Emmaboda hotade mannen tågvärden med våld.

56-åringen, hemmahörande i Nybro, döms även att betala 5 000 kronor i skadestånd till tågvärden för kränkningen. Dessutom för att i oktober förra året ha sexuellt ofredat en kvinna genom att ringa till hennes mobilsvar. Men i det fallet bedömdes inte kränkningen så allvarlig att den berättigade till skadestånd.

-Pettersson konstaterar att kalla en neger för neger ger fängelse men svennehora, svennejävel, svennefitta och liknande är kulturella särarter som måste accepteras…

2014-02-21_1617

Barometern 

32 thoughts on “Kallade neger för neger – fick en månads fängelse

  1. Problemet är att negrer bär sig mer illa åt i allmänhet (alltså inte alla) än vita och ordet neger har således fått en sämre klang och kan användas i nedvärderande syfte. I USA har man löst problemet med att ge dem ett nytt namn nämligen färgade, men eftersom färgade bar sig mer illa åt i allmänhet (alltså inte alla) än vita så har ordet färgade således fått en sämre klang och kan användas i nedvärderande syfte så därför har man bytt ut ordet färgade till afroamerikaner…….Ska vi fortsätta på samma tema med zigenare som fick namnet romer………

  2. En fredrik är en fredrik och detta skall vi aldrig glömma. En Svensk är inte en Svensk längre utan han är från SVYRIGE ! Ta mig f-n så är detta sant fråga fredrik när det börjar närma sig inbördeskrig i SVYRIGE.. Jovisst en neger är en nigger självklart för det har min kompis sagt är är från Zimbabwe. Han sa det finns inte vita där längre för det har Robert fixat så de är i flykt eller skjutna. Precis som f d Svenska folket = det måste vi vara tacksamma till fredrik för och aldrig glömma. En dag kan vi kanske betala tillbaka till dessa som är våra Landsförrädare nummer ett genom alla tider.

  3. En sång och text bland många andra pärlor ur den svenska folkskolans sångbok ”Nu skall vi sjunga”.

    Familjen krokodil
    I Niggerland, händer ibland
    att man får se på Nilens svarta strand
    Herr krokodil
    Fru krokodil
    och lilla krokodilen Lilleman

    Solen den skiner ner på negerlandet ner
    Där ligga de och gäspa käkarna ur led
    Herr krokodil
    Fru krokodil
    och lilla krokodilen Lilleman

    Herr krokodil, Fru krokodil
    och lilla krokodilen Lilleman
    De dra åstad,
    vandra i rad
    till gamla negerdoktorn Pillerman

    Krokodilen Lilleman, han skrek i himlens höjd
    Men doktor Pillerman han grinade förnöjd;
    Jag tror minsann
    Gapa du kan!
    Jo-jo, sa gamle doktor Pillerman

    Doktorn tar fram, högst alvarsam
    en jätteflaska full med levertran
    håll dig nu still
    Herr krokodil
    sa han, och käkens gångjärn smorde han

    Herr krokodil slog gapet samman med en smäll
    och det blev slut på krokodilebarnets gnäll
    Gäspning man kan
    bota minsann,
    med levertran sa doktor Pillerman

  4. Orden finns ju, och då ska dom få användas Ed Crane. Tycker du samma sak om svordomar då. Det är bara ett bra ord för bra benämning på en svart. Då vet man på en gång vad någon menar. Det är lika idiotiskt att tramsa om ordet neger som att börja införa det löjliga ordet hen, här och var. Det gör bara allt absurt, och inte ett dugg klarare eller bättre. Snarare tvärtom. Men neger är ett specifikt ord, som säger allt om vad man menar. Det kunde man förr om ordet svensk också, men nu har det gott trollknott i det ordet. Ord ska bringa klarhet och inte förluddiga saker och ting.
    Och alla får gilla vad dom vill, så länge jag också får det, utan att någon klankar på mig för det. Och näe, jag blev inte förolämpad. Och jag menar vad jag säger. Jag bryr mig verkligen inte om neger-ordet. För jag är inte fixerad vid det. Det är bara löjlig all uppståndelse kring det tycker jag. Det är det jag menar Mr. Ed Crane.

  5. Det där är mycket konstigt. Vad blev han förolämpad för. Neger, kan det ju inte vara. Neger är ju endast ett annat ord för svart. Om detta är förolämpande. Hur förolämpande är då inte ordet blekansikte. Och är rödskinn, också förolämpande. Eller att tala om den gula rasen. Trams, trams, trams, alltihop. Och inget mer. Vem bryr sig.

    • Och i dag är alla negrer istället svenskar -trots att vi fått lära oss att svenskar inte finns längre! Således finns då inte dom importerade neger-svenskarna heller. Kvar är alltså således negrerna som omöjligen kan vara svenskar eftersom som sagt svenskar inte finns och då är således negrerna ändå negrer och ingenting annat..
      MVH
      Janne

  6. Den Svenska skolan lärde mig förra århundradet att en Neger är en Neger och att en Zigenare är en Zigenare, inget har förändrats till det bättre sen dess. Tvärtom! Därför tänker jag fortsättningsvis benämna dem med just vad de är!

    • Ruben,vi vet att du älskar ordet neger, fortsätt gärna, Det är kul när du envisas att använda omoderna ord. Du är omodern och verkar leva på adertonhundratalet.

      • Skitsnack, det hette Neger långt in på 2000 talet
        ända tills det slog över i dom övre regionerna hos
        sjuklövern. Så en Neger är en Neger och en
        negerbuylle är också en Negerbulle, precis som
        en kommunist alltid förblir en Kommunist, fast i
        det sistnämnda fallet förstår jag inte vad det beror på!

      • Ed Cranen, vissa traditioner såsom midsommar och litteratur såsom ”Tin Tin” ska vi bevara i vår historia, ibland finns det vita (blekansikten), ibland svarta (negrer), det är fullständigt normalt och har varit så tills alldeles nyligen, tycker att du ska fråga dig, av vilken anledning ska vi ändra på det ?
        Anser att vi borde fundera mycket mer över hur vi ska trolla fram arbete åt våra ungdomar, de har ingen ingen ljusnande framtid, mycket sorgligt !

      • Men hade han på något sätt använt kniven? Det framgår inget sådant i texten.
        Däremot var det en , just det, neger!, i Ljungsbro som slog ihjäl två personer med *tadam!* järnrör! Enda gången som det redskapet använts i våldssammanhang, för övrigt…

  7. Gissningsvis vägde hot om våld samt den sexuella kränkningen mer än att negern kallades för neger. Troligen insåg tingsrätten att negern var det han kallades för när dom såg honom. Men hot om våld och sexuell kränkning är oacceptbelt, i sht mot en tjänsteman, även om han är neger.

  8. Bra ossie. Den var bra ha ha… 🙂

    Men det är sjukt att vi riktiga svenskar ska få behandlas som skit, och få trakasseras hursomhelst. Det skulle vara förbjudit likväl i så fall.

KommenteraAvbryt svar