Polisen arresterar 28 vänsterextremister

UTRIKES. Eftersom helgens demonstrationen av de vänsterextrema ”Reclaim the Streets” har Köpenhamnspolisen undersökt vilka som ligger bakom den omfattande vandalismen och missilerna, som riktades mot polisen. I morse slog polisen till mot flera adresser i Köpenhamn och totalt greps 28 personer, informerar Köpenhamnspolisen.

Totalt har nio kvinnor och 19 män gripits och vi letar efter fler säger polisen. Demonstrationen ”Reclaim the Streets” urartade i lördags när den hölls i Nørrebro, Köpenhamn. Aktivister kastade flera molotovcocktails, smällare, stenar och flaskor mot polisen de lämnade massor med klotter och krossade skyltfönster efter sig.

Danmarks justitieminister Søren Pind är rasande och säger att det finns gott om plats i Danmarks fängelse för ligisterna. I Sverige kallas ligisterna motdemonstranter och det är samhällets fel att de är ute och slår sönder saker…

Politiken   Ekstrabladet

TIDIGARE 2015-0811. Vänsterextrema attackerade polisen och vandaliserade i Nørrebro

En extrem vänstergrupp som kallar sig ”Reclaim the Streets”, gick i lördagskväll till attack mot polis och affärer på Nørrebro i Köpenhamn.

Justitieminister Søren Pind meddelar att han kommer att ta krafttag mot våldet. Bland annat kommer han att titta på möjligheten att införa strängare straff för attacker mot poliser och andra tjänstemän i uniform.

Men media tar det mer försiktigt med den här typen vänsterligister. Det på något sätt finare och mer begriplig när extremisterna kommer från vänster än höger.

”Reclaim the Streets” hade i lördags kväll inbjudit till fest på Nørrebro. Men festen urartade till kravaller och skadegörelse.

Mer på Den Korte Avis

-Pettersson konstaterar att det är samma i Danmark som här, vänsterextremister skyddas av vänsterextrema journalister…

Om högerextremister begår våldshandlingar, hängs de ut i media för sina vidriga handlingar. Det finns inga ursäkter. De kallas nazister, rasister och annat fint.

Om vänsterextremister begår våld svamlar media om förklaringar för att få oss att förstå deras riktigt goda avsikter. Vi måste också lära oss att de bara försvarar sig eftersom de själva är offer för de ”onda” – de känner sig marginaliserade och så har de inga ungdomsgårdar. De kallas motdemonstranter även när de själva börjar som är det vanliga…

4 thoughts on “Polisen arresterar 28 vänsterextremister

  1. Nu förstår ni norr om Åsen,varför vi skåningar gärna åker över till Danmark,när vi vill koppla av från mångkulturella Absurdistan. Lag och ordning har alltid varit bättre däröver,och sedan DF nu sitter som största parti,tycks det ha blivit än bättre ! 🙂

KommenteraAvbryt svar