Asylbaronerna gör allt större vinster

Januari – juni använde Migrationsverket cirka 1 500 000 000 kronor av skattebetalarnas till privata aktörer på den allt mer lönsamma asylmarknaden.

1 000 aktörer hyr ut lokaler till Migrationsverket, både stora som små. 1,5 miljarder har använts för att finansiera denna verksamhet, bara under det första halvåret. Varannan krona av dessa är en ren vinst för asylentreprenörerna och dessa skattekronor går direkt in i bolagen eller ned i baronernas fickor.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) piper lite svagt att ”detta är djupt otillfredsställande”. Så är det givetvis, men var är debatten. Vänstern som skriker sig hesa över vinster i välfärden är märkbart tyst, men inte kan väl de acceptera att en person som Bert Karlsson kan stoppa in tiotals miljoner av skattebetalarnas pengar i sitt eget bolag Jokarjo, när inte våra pensionärer får ordentligt med mat och personalen på våra äldreboenden och vårdcentraler går på knäna?

SVT:s granskning visar att ersättningarna till dessa asylentreprenörer är för höga och borde kunna sänkas rejält. Halvera ersättningarna, så att de endast täcker lönerna till de anställda. Mat och logi kan de själva stå för, då deras verksamhet inte handlar om att tjäna pengar, utan om att hjälpa människor på flykt…eller hur är det Bert?

Om nu ersättningen till de privata asylbaronerna är överdrivet höga, undrar vi hur det är med ersättningen till kommunerna. Ligger också de på orimliga nivåer?

Källa: SVT

T.o.m. boenden som inte håller standarden utgör grunden för de miljonvinster ägarna kan stoppa i fickan, mycket beroende på att Migrationsverket ser mellan fingrarna för att inte försämra relationen med de privata aktörerna.

Källa: SVT

8 thoughts on “Asylbaronerna gör allt större vinster

  1. Detta vansinne måste få ett slut! Svenska staten måste sluta ta emot asylturister och bidragsparaiter!
    1,5mijarder är vansinnigt mycket pengar som Svenska staten använder på ett felaktigt sätt. Staten kunde för den summan köpt upp fastigheter i lämplig glesbyggd med mer permanenta bostäder. Vuxna människor som blir lockade hit av politikerfrälsets BIDRAGSSIGNALER kan inte bo i baracker eller i små rum om Sverige inte tänker sig att de ska återvända så småningom. Fastigheter är dyra i storstäderna men billiga på den avfolkade landsbyggden.
    Den politik Sverige för när det gäller massinvandringen är helt ansvarslös och vi kommer alla att få betala ett högt pris inom några få år!

  2. Om jag vore som Bert skulle nog inte visa upp sitt lyxliv på skattebetalarnas bekostnad tror att det kan slå tillbaka värre än var Bert tror i Sverige finns en väldigt stor oponion mot detta vansinne. Kan bara konstatera Bert måste vara Sosse dom som alltid skot sig på skattebetalarna

    • Den här feta grisen vet hur man utnyttjar andra människors elände för att berika sig själv till bristningsgränsen. Han är nog världens största egoist. Det är nog han som skrivit sången ”Det är inte lätt att va ödmjuk” som sjöngs av Mats Rådberg och Rankarna.

KommenteraAvbryt svar