Tre ”svenskar” från kalifatet häktade

I går eftermiddag häktades tre islamistiska terrorister bosatta i Göteborg för terrorbrott begångna i Syrien.
 
Det handlar om

Hassan Al-Mandlawi, född 1983-07-18, svensk medborgare, häktas på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott under perioden 2013-04-01 till 2013-07-31 på okänd plats i Syrien.

Al Amin Sultan, född 1985-07-22, svensk medborgare, 
häktad på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott under perioden 2013-04-01 till 2013-07-31 på okänd plats i Syrien.
Yasser Sadek, född 1988-11-15, svensk medborgare, häktas i sin frånvaro misstänkt för medhjälp till terroristbrott under perioden 2013-04-01 till 2013-07-31 på okänd plats i Syrien.
De har sannolikt begått terrordåden medan de var anslutna till Al Qaeda (as-Nusra) och därefter följt med utbrytningen till Kalifatet (ISIS).
Ska bli spännande att se om åklagare och domstol klarar av att hantera ett terrorbrott av detta slag. Erfarenheterna är tyvärr dåliga, inte minst av Göteborgs Tingsrätt.
TT: Finns det ytterligare personer som är misstänkta för brott
— Det kan komma att bli så i alla fall. I sådana fall är det svenskar  vi i första hand är intresserade av. Sedan samarbetar ju Säpo med andra säkerhetstjänster för att se om det kan finnas intresse för ytterligare länder att titta på det här.
***
Enligt uppgift är bifogad intervju gjord 2012 med Hassan Al-Mandlawi.
****
Här syns han också i en algerisk dokumentärfilmKommenterad av Gudmundson.
-Pettersson ser att dessa tre herrar kom till Sverige som små, de har gått i skola i Sverige, de är uppvuxna här, de har fått alla chanser man kan begära för ett skapligt liv ändå är deras högsta dröm som varje muslims dröm – ett världsomspännande islamistisk kalifat som utövar sharia.
Muslimerna kom alltså till Sverige för över tjugo år sedan när invandringen var betydligt mindre än idag. Vad händer när dagens invandring slår igenom i brotts- och terrorstatistiken???

 

12 thoughts on “Tre ”svenskar” från kalifatet häktade

  1. Det är ANSVARSLÖST och ett grovt brott att ha jihadister anställda på Invällarverket!
    Dessa terrorister har varit här länge men de flesta har det inte och beviljas PUT snabbt och därefter svenskt medborgarskap.
    Det måste bli möjligt att i framtiden kunna åtala och döma de ansvariga för massinvandringen och islamiseringen av Sverige till ”landsförräderi” och långa fängelsestraff och sträng böter, all deras egendom ska kofiskeras för de brott de begått mot den svenska befolkningen.
    STOPPA ISLAM!
    STOPPA MASSIVANDRINGEN!

  2. En stilla undran är huruvida det svenska samhället måste betala för den vård som 32-åringen tycks kräva efter den eller de skottskador han fått i Syrien? Hans försvarsadvokat försade sig i teveintervju under fredagen och medgav först att det rörde sig om skottskador, men korrigerade sig sedan hastigt.

    För min egen del är det helt klart att han överhuvudtaget inte kan vara berättigad till någon som helst vård som bekostas av det allmänna.

    • Detta är BIDRAGSTURISTER, hela hans familj lever på generösa bidrag från Försäkringskassan! Han vårdas säkert av en släkting dygnet runt som uppbär assistans-ersättning (eller vad det nu heter). DET HÄR ÄR SPECIALISTER PÅ ATT UTNYTTJA BIDRAGSSYSTEMET!!!
      Det finns 100,000 tals sådana här bidragsmuslimer till! DET ÄR PÅ GRUND HÄRAV VI MÅSTE STOPPA MASSINVANDRINGEN!!
      Förstår du?

      • 32 av dem dömdes nyligen för 100-tals millioner i bidragsfusk i Södertälje.
        ÄR ALLT AVSLÖJAT AV DETTA PÅGÅENDE FUSK?

  3. Har man inte häktat inga kvinnliga islamister som rest till Syrien för att strida i burkmundering ? Ni vet – sådana honor som Albin/Bilan rekryterar …..

  4. Att vi ”svenskar” har blivit så religiöst hatiska och krigiska.

    Trots socialdemokrater och Allians vid regeringsmakten.

    Detta måste absolut vara SD:s fel, eller hur Stefan Löfven och Anna K-B?

  5. Vad som händer om 20 år? Då behöver de inte lösa biljett till Syrien för att strida mot andra muslimfalanger och otrogna, för den krigsvärld de slåss i finns på hemmaplan i Norden.

KommenteraAvbryt svar