MP kraftigt framåt – SD backar

Vilka siffror, Wetterstrand! Miljöpartiet slår rekord – och fördubblar riksdagsmandaten. Samtidigt rasar Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna..

Det går bra för Miljöpartiet. Partiets 19 riksdagsmandat skulle fördubblas om det vore val i dag, visar en opinionsmätning från Sentio Research.

I den ökar Miljöpartiet med 1,5 procentenheter till 10,8 procent – partiets högsta siffra.
Samtidigt har språkröret Maria Wetterstrand högst status bland partiledarna efter statsministern, visar en undersökning från United Minds.

Sämre går det för Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Partiledaren har lägst status, enligt väljarna i United Minds undersökning. Och partiet rasar med 1,3 procentenheter på en månad och landar på 5,9 procent, enligt Sentio Researchs mätning. De rödgröna ökar med 1,9 procent i mätningen, medan alliansen går framåt med 0,3 procent.

-Pettersson noterar siffrorna och rubrikerna i media. Siffrorna kommer från Sentio, det är samma opinionsinstitut som svenska media vägrar visa siffror från när det går bra för SD, anledningen är enligt media att Sentio inte är seriösa…nåväl, Sentio duger tydligen när det går dåligt för SD och det säger en hel del om våra journalister och deras egna regler…

Artikeln på bilden är från 30 december 2009. Norska media har dock inga problem, de skriver ”Sverigedemokraterna närmar sig toppen”

2015-07-25_0437

13 thoughts on “MP kraftigt framåt – SD backar

    • Han borde besöka MÖRDARCENTRALEN/MOSKEN i Göteborg och ställa sig på alla fyra….!
      Den dagen kommer 5% till att lämna för SD, eller vad tror ni ? Kanske han kniper ytterligare terroriströster…

  1. Nej vi har inga journalister värda namnet. En dag ska packet bort från stolarna. Här ska fan inte avlönas korrupt pack. Ringde Expressen i torsdags o sökte ” Hjärnan” bakom den rekordhöga ökningen av pensionen. Ett verkligt stolpskott trädde fram. Frågade honom bla om vad han hade ut i mån. ” Det har du inte med att göra svarar idioten” Alla vi vet ju redan att gå journalisthögskolan måste i stort handla om ” upp på brädan o ut i ett parallellt universum. Hur nu något universum har intresse av att erbjuda svensk media sittplats. Jag förklara för honom att hans verklighet inte är vår o att hans otrevliga översittarfasoner är som ” svinhugg” dom kommer igen. Han la på i örat. Tack för de televerket, Han balanserade på mina nerver.

  2. Kom att tänka på insekten som rycker och sliter i spindelnätet för att komma loss. En patetisk kamp som kommer att sluta med döden.

    SvT trycker febrilt på alla knapparna nu. Man har ingen aning om orsak och verkan utan tillämpar Monte Carlo metoden. Snart kommer man att ta till sista vapnet: stålförsedda armékängor som sparkas mot den trilskande tvapparaten. På något sätt måste det gå att få rätt på den trilskande manicken som fastnat i en evig loop och bara visar bilder på en leende Jimmie Åkesson.

  3. Härligt , Pettersson.

    Tänk så avslöjande den ”partiska” svenska median är . Man avslöjar sig själva ”stup i kvarten”. Man är också mycket medveten om det och vad man håller på med.

    Fast erkänna det. Aldrig.

    Nu ger sig journalisterna på opinionsföretaget Sentio. Expressens ”brottsling” Niklas Svensson , skriver så här på Makthavare.

    Niklas Svensson ✔ @niklassvensson

    ”Läsvärt om opinionsföretaget Sentio som hyllas av SD-anhängare efter senaste mätningen: http://makthavare.se/2014/01/15/det-spelar-roll-vem-som-mater/ …”

    Länk till Makthavare…som har underrubriken för sin sida,

    ”Vi tycker politik är så kul att vi tar det på allvar”.

    Tänk om de även gjorde det…..tog det på allvar.

    http://makthavare.se/

KommenteraAvbryt svar