Invandrare högg frun 40 gånger – får åtta års fängelse

INVANDRARBROTTSLIGHET. En 37-årig man som knivhögg sin hustru svårt utanför socialkontoret i Tidaholm i maj döms till åtta års fängelse för mordförsök.

Flera personer såg hur mannen utdelade hugg efter hugg, totalt ett 40-tal, mot kvinnan på marken. Folk som försökte ingripa hindrades av den knivbeväpnade mannen. När polisen anlände greps han och hustrun fördes till sjukhus med livshotande skador.

-Pettersson noterar att exempelvis Expressen/GT glömmer att nämna att mannen förutom åtta års fängelse även ska betala skadestånd till hustrun med 150 000 kronor samt UTVISAS.

2015-05-08 08:24, Mord/dråp, försök, Tidaholm
Utomhus och utanför kommunhuset i Tidaholm på Torggatan blir en kvinna misshandlad av en man som har kniv.

Flera samtal inkommer till polisen om händelsen. Kvinnan ligger på marken och uppges vara knivhuggen. Mannen sitter på kvinnan som fortfarande andas och han har kniven i handen. Polis på väg till platsen.

Klockan 08.38 meddelas att gärningsmannen fortfarande går runt med kniv och kvinnan ligger kvar på marken och andas. När någon försöker prata med mannen viftar han med kniven.

Klockan 08.41 ser allmänheten polisen och klockan 08.42 släpper mannen kniven och polisen säkrar honom. Ambulans är på platsen och tar sig an kvinnan omedelbart.

En förundersökning om försök till mord inleds. Vem kvinnan och mannen är i nuläget okänt. Kvinnan är knivhuggen i bröstet och blir avförd med ambulans klockan 08.46. Troligtvis till KSS. Oklart skadeläge.

Klockan 08.48 blir gärningsmannen formellt gripen och kniven tas i beslag.

Gärningsmannen uppger för polis på brottsplatsen att det är hans fru som skadats. En uppgift som ännu ej kan bekräftas.

Det finns minst cirka 10 vittnen inne på stadshuset som kommer att höras av polis snarast. Utredningspersonal på väg till platsen. Brottsplatsen avspärras för en teknisk undersökning.

Preliminärt bedöms brottet som relationsrelaterat.

Ärendet kommer att handläggas av utredningsenheten för grova brott i Skaraborg.

Polisen

-Pettersson ser i flera media att brottet verkar vara hedersrelaterat och begånget av en importerad guldklimp…

Västgötabladet

8 thoughts on “Invandrare högg frun 40 gånger – får åtta års fängelse

  1. Spännande sa Fredrik Reinfeldt; Berikande sa Mona Muslim; Vi är en STORMAKT sa idioten Annie; NU FÅR VI SNART ALLA FLY FÖR VÅRA LIV JIMMY ÅKESSON SA STEFAN LÖVEN…..Det här har vi beställt sedan Olof Palmes dagar sa 87:an!!!

KommenteraAvbryt svar