Sverige, ett IS-fäste?

Ivar Arpi på SvD är en av de svenska journalister som verkligen vågar skriva att en spade är en spade och inte en rosenbuske. Hans senaste ledartext borde få många att reagera, även i Sverige.

”Europa är IS nästa stora slagfält”, är titeln på ledartexten och beskriver det vi på Pettersson tog upp för några dagar sedan.

Det handlar om hur IS smugglar in anhängare bland riktiga flyktingar, något som säkerhetsexperter och t.o.m. riktiga flyktingar varnat för i flera år.

EU:s högste åklagare, Michele Coninsx, säger att det är en ytterst alarmerande situation och en rådgivare till den libyska regeringen har via smugglare fått veta att detta är sant.

Vårt eget Säpo har gått ut med varningar till Migrationsverkets handläggare att jihadister kan finnas med bland de asylsökande som använder förfalskade eller stulna pass. Minns då att 90% av de som söker asyl saknar både pass och andra id-handlingar. Migrationsverkets situation gör dock att man ofta inte hinner utreda samtliga asylansökningar så noggrant som man borde.

Angående detta med Migrationsverkets handläggare, har Ivar Arpi grävt och hittat detta. Skrämmande!

När det gäller just asylsökande från Syrien, ni vet de som alla får permanenta uppehållstillstånd i Sverige, visar Migrationsverkets kvalitetsuppföljningar att det råder stora brister. Kvantitet går före kvalitet, dvs. att handläggarna jagar poäng genom att avsluta så många ärenden som möjligt istället för grundläggande och tidskrävande undersökningar. Språkanalyserna av syrienflyktingar är låg och dessutom erkänner Mikael Ribbenvik på Migrationsverket att man ofta placerar de mest oerfarna handläggarna på ärenden från Syrien.

Arpi konstaterar att Sverige måste förändras efter verkligheten och att vi inte kan ligga steget efter hela tiden.

Alla håller inte med, exempelvis Anna Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet, som kallar Arpis text för populistisk.

Källa: SvD

Frågan är inte längre om IS-anhängare tagit sig till Sverige, utan hur många som kommit och vad deras syfte i Europa är.

8 thoughts on “Sverige, ett IS-fäste?

  1. I Sverige finns varken civilkurage, viljan att försvara oss eller något militärt eller civilt försvar samt snart en miljon muslimer… en dålig kombination för de som värdesätter fred och demokrati!

  2. Jag är redo och jag har redan förklarat för mina barn…att deras far är tvingad till att hata andra människor, människor som vill ta över och utrota mig, mina barn och många andra fredliga människor…

    Tack 7klövern!!! Idioter!!

  3. För många år sedan kom uttrycket ”enabling” (göra möjligt) och detta kom upp nu. Jag kan inte förstå avsikten bakom våra politikers intresse i att öka massinvandringen till Sverige – inte minst Fredrik Reinfeldts. Och varför ta emot nästan bara muslimer?

    Jag menar att med denna massinvandring av just dessa människor och slappheten i att följa lagar, utföra kontroll av vilka som kommer m m gör det möjligt att Sverige förstörs och tas över av avskum som IS.

    En bieffekt har Fredrik nästan lyckats med – att rasera den svenska välfärden.

  4. D.v.s.: Minskräck är befogad!

    Vad kan vi göra?
    Vi är ju snart 1/3 av Sveriges egentliga befolkning.
    Någon mer än jag som är rädd?

KommenteraAvbryt svar