Känd psykolog ger rätt råd: flytta

INSÄNDARE. Jag tittar ofta på Dr Phil – och har gjort så i många år. Hans ofta solklara råd är baserade på kristen moral och vanligt sunt förnuft. Härom dagen hade en ung kvinna ställt en fråga: hur ska jag få min mor att sluta sjunga? Hon sjunger högt och falskt hela dan, och varje dag.

Dr Phil bad henne skicka in en video, så att han kunde se problemet. Och visst stämde det. Till och med deras hund såg besvärad ut.

Via videokonferens dök så den skamsna mamman och den skadeglada dottern upp i studion. Dottern väntade på sin triumf och goda råd.

Dr Phil frågade dottern: hur gammal är du? Hon: 26. Han vände sig till modern: är det ditt hus: moden: ja. Phil till dottern: så du är 26 år, en vuxen person som bor hemma hos sin mor. På hennes bekostnad. Till dig ska jag bara säga: flytta. Om du inte står ut med din mor, flytta. Och till dig, modern, säger jag: sjung. Det är ditt hus och du ska leva efter dina regler och vad du älskar att göra.

Samma psykologiska slutsats kan man dra om situationen i Sverige idag. Samma sak kan man säga till klagande muslimska gnällspikar, kränkta insvepta kvinnor, lata aggressiva kravmaskiner, förortspyromaner och hungerstrejkande asylanter: om ni inte gillar hur vi lever vårt liv, våra vanor och – i era ögon – olater, -> flytta. Och till oss, i Sverige boende, kan man alltså säga: sjung. Sjung i kyrkan på skolavslutningen, sjung nationalsången med en svensk flagga på din T-shirt. Sjung lättklädd på gatan tryggt gående hem en varm sommarkväll. Sjung snapsvisor till stekt bacon och fläskstek. Det är VÅRT land och vi gör som vi vill. Vi ska ha rätt att leva som vi vill. Tryggt. Som man gjorde förr.

NI hitresta från främmande kulturer. Ni är vuxna människor. Om vårt sätt att tänka, vår idé om att man ska arbeta och betala skatt, vårt regelsystem, vår ärlighet, vår respekt för att kvinnan är en egen fri person, vår idé om att alla ska få säga och rita vad de vill, våra traditioner och vad vi ställer på bordet inte passar, så flytta ut. Skaffa er ett eget land.

Mary-Agnes

33 thoughts on “Känd psykolog ger rätt råd: flytta

  1. ” Det är VÅRT land och vi gör som vi vill. Vi ska ha rätt att leva som vi vill. Tryggt. Som man gjorde förr.

    NI hitresta från främmande kulturer. Ni är vuxna människor. Om vårt sätt att tänka, vår idé om att man ska arbeta och betala skatt, vårt regelsystem, vår ärlighet, vår respekt för att kvinnan är en egen fri person, vår idé om att alla ska få säga och rita vad de vill, våra traditioner och vad vi ställer på bordet inte passar, så flytta ut. Skaffa er ett eget land.”

    Som man gjorde förr – då vill jag fråga; vilken tidsepok är det skribenten syftar på och hur levde faktiskt människor på den tiden? Hur såg samhället ut? Vilka rättigheter hade kvinnor? Tror alla vet att det faktiskt inte var bättre förr. Förr var inte våldtäkt olagligt. Vettefan om jag tycker det verkar så tryggt alltså.

    ”Främmande kulturer” – Tydligt att skribenten inte har kunskap om andra kulturer än de Svenska. Om personen varit påläst hade denne inte ansett dessa kulturer som just ”främmande”. Nivån på främlingsfientligheten alltså!

    ”Vårt regelsystem” – HAAAAAAAAAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA
    ”Vår respekt för kvinnan är en egen fri person” – HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
    ”Vår idé om att alla ska få säga ifrån …” – tja, antar att detta inte gäller folk som säger emot SD. Pallar inte alla jävla SD:are som inte tål att folk säger ifrån åt dom. Andra som inte får säga ifrån är kvinnor. Då jävlar kommer hot om våldtäkter, misshandel och mord från våra ”snälla” svenska män.

    ”Våra traditioner” – snälla, de flesta traditioner vi har är hämtade från andra kulturer.

    ”Skaffa er ett eget land” – det här behövs nog inte ens kommenteras!

  2. Tror ni på fullaste allvar att svenska traditioner skulle vara välkomna i ett ”muslimskt land”? Tror du att Sverige blir bättre för att vi ”accepterar” det mångkulturella samhället? Tror du att Sverige blir bättre av att man som nysvensk bosätter sig i en stad och bara lyfter bidrag? Tror du att Sverige blir bättre av att man som nysvensk väljer att inte försöka bli integrerad med samhället genom att gå och lära sig det svenska språket? Många av de nysvenskar som kom efter Balkan kriget har integrerats på ett mycket bra sätt och gör ett fantastiskt jobb. Slapphet och utsugning är inget som bör belönas…

  3. Alltså..
    i.o.m att du gör den jämförelsen, så bör även alla som vuxit upp här i Sverige och idag är vuxna samrt kapabla att ta hand om sig själv flytta här ifrån om de tillhör de som ständigt beklagar sig om hur sverige inte var som förr och att mycket är dåligt? Eller? Läste jag fel?

    Mvh S P.

  4. Orden som skrivs är i mina ögon rätt kränkande mot alla, även de som är fredliga och emot dessa extremister.
    Extremism kommer i alla färger och all sorts ska motarbetas givetvis, sen om de är muslimer, kristna, judar katoliker eller vad som.

    De finns givetvis de som inte vill jobba, inte vill komma in i samhällena, men de är få ändå. De flesta vill vara med och stötta i samhället, vara delaktiga i byggandet av en bättre värld, så oavsett religion, så är vi alla boendes på en planet. Tyvärr så gör religionen en massa skit ( rent ut sagt), då det gör att folket delas in i olika falanger.

    Jag ogillar det mesta med SD, men det är dåligt att det inte pratas och debatteras om problemen på sätt som kan ge lösningar. Och oavsett tankesätten så anser jag ändå att yttrandefriheten är viktig. För genom att tycka till, tänka, debattera och kanske hitta lösningar är vad som krävs.

    En sak som inte många tänker på är detta med hur man bemöter folk, jag menar om du blir bemött med förakt, kritisk granskande och enbart får smällar i livet, vilken personlighet skapar man då ?

    Tänk bara detta med SD, det kan gnällas en massa för ingen vill prata med dem, men det är inget mot vad många invandrare får höra, så tänk på det med i allt prat.

    Nu ska det inte tas som jag försvarar alla mot allt, utan jag kan med tycka vid grova brott så ska man kunna utvisas.
    Att de som slås för IS, ska kunna fällas i domstolar för brott mot mänskliga rättigheter, Gäller givetvis alla som begår brott mot mänskligheten.

    Personligen anser jag att alliansen skulle dömas för liknande brott, vållande till annans död, missbruk, förtal av människor samt för att ha orsakat psykiskt och fysiskt lidande ( om det sen varit medvetet eller ej kan kvitta)

    Vad jag vill få fram är vikten av rättssamhälle ( som ska fungera, vilket det inte gör).

    Men peka inte finger mot alla för vad enstaka gör och tycker. Anser ni att någon gör fel eller brott, anmäl detta. Rötäggen finns överallt oavsett vilken hudfärg du än har, och alla brott som begås ska straffas oavsett vem som gjort det.
    Men Bemöt folk med respekt, det du ger det får du tillbaka. Sen Givetvis får du tycka vad du vill, men hur man sen säger det eller beter sig är det som gör dig till den människa du är.

    • Jesper, det låter förnuftigt, men vad menade du med att alliansen skulle dömas för, anser du att alliansen begått brott?

  5. Nej nej nej. Det är ni gnälliga rasister som inte kan acceptera multikultursamhället som får flytta. Gillar man inte läget i Sverige idag så är det bara att flytta, ni har inte mer ”rätt” att bo här än någon annan, länder är bara arbiträra linjer på en karta, det är en mänsklig rättighet att kunna röra sig fritt i världen och bosätta sig var man vill. Punkt.

    • Flytta på dej själv, det är inte en mänsklig rättighet att flytta var man vill o tro att man kan bestämma allt bara för att man flyttat dit

      • Det är ni som har problem med det nya Sverige. Ni är en minoritet, om än växande, så ni får faktiskt ta och maka på er. Era odemokratiska nollor.

    • Det var bland det dummaste jag läst… Tror du på fullaste allvar att svenska traditioner skulle vara välkomna i ett ”muslimskt land”? Tror du att Sverige blir bättre för att vi ”accepterar” det mångkulturella samhället? Tror du att Sverige blir bättre av att man som nysvensk bosätter sig i en stad och bara lyfter bidrag? Tror du att Sverige blir bättre av att man som nysvensk väljer att inte försöka bli integrerad med samhället genom att gå och lära sig det svenska språket?

    • Albin….jag och många med mig har inget emot invandrare som är fredliga och anpassar sig….
      Men ”Vi” hatar Islam, islamister och alla dessa jävla våldsbejakande Imamer….

      Vi kommer att krossa dom…

      • Gahoo, vad bra jag är inte heller förtjust i våldsbejakande Imamer
        Fast på kammaren tycker jag att man får ha vilken religion som helst.

      • En religion går att konventera ifrån….
        Islam som är en Ideologi…..Jadu Albin, vad står det i Koranen? Är det tillåtet att lämna denna våldsamma ideologi utan att vara rädd för att mista huvudet?

        En nazist…som inte ville vara med längre, blev kastad in i ett koncentrationsläger…

        Ideologier var ordet….

  6. Håller med allt i sak. Kruxet är att vi har en verklighet att förhålla oss till.

    Vi har ett fortsatt okontrollerat inflöde av folk som inte kommit på arbetsmässiga grunder vilket gör att man inte kan sonika dra in viseringen då personerna inte fungerar i samhället. Det är vårt eget fel att vi är så korkade – ingen annans fel.

    Dessutom efterhand som tiden går finns inget ”skaffa er ett eget land”. Det är ingen som är intresserad av att ta emot malfungerande migranter – inte ens de länder, kulturer och miljöer de en gång kom från. Vi lär ha kvar dem på halsen.

    • Tack för din kommentar.
      Dr Phil brukar säga till alla dem som klagar på ”varför behandlar han/hon mig så här illa”…. ”Därför att DU tillåter det. Sätt ned foten och säg NEJ.”

      Och på din sista kommentar: Det är inte mitt problem att ingen annan heller vill ha dem. Jag äger inte problemet. Jag är inte skyldig att göra något alls.

      • Som en kommentar på din sista kommentar. Vi lär inte trolla bort problemtiken genom att inte göra något alls och säga att vi inte äger problemet. De är här och vi lär få hantera det på ett eller annat sätt vare sig vi vill eller inte.

    • Linus,
      Jag är själv invandrare till krigsflykting och det handlar inte om invandring. Det handlar om att anpassa sig. Som dottern till den sjungande mossan, om hon vill bo hos mossan, så får hon acceptera mossans sätt att vara på. De som kommer hit – var så god och arbeta, betala skatt och bidra till samhället, Ni har inga bostäder – men köp timmer och bygg.

      Det handlar inte om att kasta ut någon, som SD-hatare fontänljuger om… vad det handlar om är att OM de tycker att vårt samhälle, våra lagar, vårt sätt att behandla patienter på sjukhuset, vårt sätt med kvinnliga domare och skollärare osv inte passar DEM, – om de tycker det är något fel med våra kristna moraliska värderingar etc etc – så varsågod och flytta till någon som bättre motsvarar era krav..

      Jag vägrar betala skatt för någon som är för lat för att jobba. Och jag vägrar ändra mina varor och värderingar för att någon tycker att det är kränkande mot dem. End of.

      • Du kommer att få fortsätta att betala skatt för de som är för lata att jobba – på ett eller annat sätt – om du nu inte vill kasta tillbaka oss till en förmarxistisk tid då tiggande horder av medellösa drev genom gatorna och tiggde och stal.

        Du kommer även få hantera människor som pissar på svenska lagar och värderingar. De kommer att förbli här. De kommer inte resa någonstans och vi lär inte kunna förpassa dem någonstans heller.

        Det är ingen önskan från min sida. Det är ett konstaterande.

        Sedan kan man låtsas att man har någon slags kontroll; att passar inte galoscherna så är det bara att dra, men på det stora hela blir det bara ett tomt uttryck utan större mening. De lär finnas kvar.

        Ser man på detta problem i ett historiskt perspektiv så har det bara funnits ett sätt att förvalta de här problemen som både du och Dr Phil beskriver. Det är att sluta släppa in folk som inte har här att göra. Det stavas gränskontroll och får våra eurofiler vänner i Bryssel och Stockholm att få kvalme!

        Så länge som inte inflödet kan stoppas, så lär inte mycket annat förändras heller.

  7. Exakt, de ska UUUUT, tillbaka till de muslimska länder de tillhör och leva där efter koranen och sharialagar, här vill vi inte ha dem!
    Ut och KOM ALDRIG TILLBAKA!

  8. Pettersson, jag tryckte nyligen en gul T Shirt med texten i blått ” sista svensken tar flaggan med sig”. Den bär jag stolt och det finns dom som får svälja hård kan jag tala om. Nästa T shirt blir ” flytta om det inte passa”.

  9. Och zigenarna borde få ett eget land! Jag vet inte var, men det finns väl någon liten bit av Rumänien och Bulgarien, som kunde passa.

    • I så fall sätt upp en mur runtom och låt dem leva sitt eget liv där. Då får vi se hur bra det går och om de har några samhällsbyggande förmågor.

  10. Tack för dina kloka råd, nu ser allt mera positivt ut och jag blev glad!
    Mary-Agnes vilken lättnad att läsa din text !

KommenteraAvbryt svar