Gamla värderas allt mindre

Inslaget nedan visar ytterligare ett prov på hur Sverige prioriterar och hur de gamla värderas allt mindre.

Det sägs i debatten att man inte ska ställa grupp mot grupp, trots att detta dagligen sker och trots att detta är politikernas ständiga dilemma. I det nutida Sverige har det visat sig att de människor som på allvar byggt Sverige, som slitit i sitt anletes svett och som betalat in miljoner till statskassan, placeras allt längre ned på prioriteringsstegen…pensionärerna.

Antalet äldreboenden i Sverige minskar, trots att politikerna i 7-klövern hävdar i debatten att antalet äldre ökar och att det är ett av argumenten för Europas och kanske världens mest extrema asylpolitik. Inte sällan är det de sjuka pensionärerna som tar mest stryk. En av dessa är Linnea som de senaste åren drabbats av både stroke och hjärtinfarkt. Linnea kan varken äta själv, sköta sin hygien, gå på toaletten, gå upp ur sängen eller göra sig förstådd. Linnea har inga närboende anhöriga, så hennes väninna Vivi sköter mycket av Linneas behov. Vivi själv är amputerad och i det närmaste blind och hon har i flera år försökt få kommunen att erbjuda Linnea ett korttidsboende och därefter ett äldreboende, men kommunen är obeveklig.

Linnea ska skötas i hemmet och erbjuds därför hemtjänst både dag och natt, men väninnan Vivi är orolig för Linnea under alla de timmar när hemtjänsten inte är där.

Antalet äldreboenden minskar alltså stadigt. Sätt detta i kontext till alla asylboenden som växer upp som svampar och där ägarna gör mångmiljonvinster med hjälp av våra skattepengar, skattepengar som såväl Linnea och Vivi i inslaget ovan varit med om att betala under sina långa liv.

Välfärds-Sverige är på väg att krackelera och politikerna har gjort tydliga prioriteringar. Nu är det dags för det svenska folket att göra sitt val och sina prioriteringar. För visst handlar allt om att ställa grupp mot grupp, även om det politiskt korrekta Sverige hävdar motsatsen.

Källa: SVT

18 thoughts on “Gamla värderas allt mindre

    • Inte ett ord i artikeln om orsaken till varför det inte finns platser på äldreboenden.
      Dessa personer har betalat en av världens högsta skatter under sina yrkesverksamma år, till vilken nytta då ?
      Jo för att serva och föda främmande från fjärran länder, kan knappast bli mer galet.
      På boenden där unga lycksökare och bidragstagare bor där finns det gott om personal, när ska svenskarna protestera ?

  1. Det är de äldre som format de värderingar som vi har i Sverige. De yngre som åker i sina SUV:ar kanske skulle övergå till moppe, och låta överskottet gå till våra äldre. Eller kanske de yngre i riksdagen skulle kunna avstå en del av sin lön till samma ändamål. Men det kommer inte att hända, ”om pappa jag hade en femöring”

  2. Vad tänker Löfven & Co med? Inte är det någon hjärna inblandad. Om det inte hade varit för våra pensionärer som arbetat och betalat skatt skulle det inte ha varit möjligt att vara en humanitär stormakt och flina upp sig med sin ”godhet”. Den godheten borde vara våra gamla förunnad i första hand.

    Skäms också på er alla pensionärsorganisationer som inte ställer upp för era medlemmar!

  3. ”Med Decemberöverenskommelsen har sju av riksdagspartierna tagit timeout. De rödgröna har fått sin efterlängtade makt och alliansen slickar såren. Det är bara SD som fortsätter suga upp allt missnöje och växer sig allt starkare.”

    Så avslutar Lotta Gröning i en krönika innan hon lämnar Almedalen.

    Där hon i sin krönika, genomgående talar om vilka det är som ”skor sig”, på andras bekostnad i dagens Sverige.

    http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/riksdagspartierna-har-tagit-timeout/

    • Vi gillar våra äldre men att utnyttja dem utan att fråga dem själva vad de tycker är smutsigt.
      De har rösträtt som alla andra och de är många, ska du välja vad de ska ha.

      • ”De har rösträtt som alla andra och de är många, ska du välja vad de ska ha.”

        Vad är fel i huvudet på dig?

        Bilden är från SVT. Inslaget handlade om den vedervärdiga kosts om serveras våra äldre. Mitt syfte är att få folk att börja tänka.

        Frågor på det?

  4. Norrköpings kommun ska spara in pengar på de äldre genom att skriva ut dom som fortfarande är sjuka från sjukhuset och tvinga dom att provbo hemma i stället. Anhöriga säger att hemtjänstpersonal inte klarar av detta. Kan bara konstatera att finurligheten till att finansiera massinvandringens kostnader är det då ingen brist på.

    Från SVT-text

    ”Sjuka äldre måste provbo hemma –

    – Äldre som legat på sjukhus får inte
    längre komma in på korttidsboende
    innan de försökt bo hemma, enligt nya
    riktlinjer från Norrköpings kommun.”

  5. I riksdagen finns det 49 politiker och 300 idioter.
    Finns det ingen möjlighet att åtala 7-klöverns politiker för brott mot mänskliga rättigheter och på så sätt försöka få dom straffade till långvariga fängelsestraff????

  6. Det är en skam och skymf mot de som sett till att egenberikarna kan leva på, och utnyttja de gamlas livsverk som skulle vara till gagn för kommande generationer.

  7. Massinvandringen började med Olof Palme, – SOCIALDEMOKRATERNA har sedan dess fört en extrem kostsam massinvandringspolitik och LURAR VÄLJARNA MED ORD SOM TRYGGHET…..De är bedragare i politiska löften som de inte håller, såg reportaget om den sjuka kvinnan Linnea och det är uppenbart att hon behöver tillsyn dygnet runt, – det är ”bidragsbedömmaren” i den kommun där hon är skriven som ska tillstyrka eller avslå.
    UPPENBARLIGEN saknas det resurser och det är SIGNALER från 7klövern att satsa på ensamkommande skäggebarn och ”flyktingar” istället för människor som Linnea.
    Hon har troligen INTE några anhöriga kvar ex. barn som kan föra hennes talan, – det borde finnas någon organisation som kunde företräda de allra svagaste intressen mot ovilliga kommuner, vad jag förstår har hon laglig rätt till omvårdnad enligt lag.

KommenteraAvbryt svar