Slipper starta krig i Brandkärr

ISLAM. Den man som åtalats för hets mot folkgrupp i Tingsrätten och efter överklagande även i Hovrätten frikändes idag. Mannen hade skrivit på Facebook…

”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”

-Pettersson håller helt med den åtalade ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen” och att det ska leda till åtal borde vara åtalbart, det borde finnas viktigare saker att syssla med för våra myndigheter och vart tog humorn vägen…

TIDIGARE 2014-08-26. Åtal för hets mot folkgrupp ”inskränker yttrandefriheten”

ISLAM. Den åtalade väcktes ur sin sömn av en muslimsk utomhusgudssjänst i Nyköping i juni i år. Förargad la han ut en film av gudstjänsten på sin Facebook, tillsammans med kommentaren ”det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”.

Att mannen nu åtalas för hets mot folkgrupp förvånar Mårten Schultz, professor i civilrätt.

– Det är väldigt märkligt och är en rejäl inskränkning i yttrandefriheten om det inte går att uttrycka sig raljant och kritiskt om religion, säger Mårten Schultz i SvD 

Det måste vara tillåtet att skratta åt gud. Jag förstår att folk polisanmäler när de blir förolämpade. Dock inte att en åklagare finner anmälan värd att ta på allvar. Om mannen fälls är det ett allvarligt fel och ett stort hån av yttrandefriheten. Sverige har en lång tradition av skarp, inte sällan spefull, kritik av religionsutövning.

Sedan kan vi hoppas att de uppretade människor som samlades vid bostaden också är åtalade. Deras handlande förefaller betydligt allvarligare än mannens.

DN 
Pettersson tvivlar på att de som hotat mannen (med utländsk bakgrund) som använt sin yttrandefrihet är polisanmälda, dessutom verkar det som lokaltidningen Södermanlands Nyheter ställer sig på de lättkränkta muslimernas sida i stället för att stå upp för yttrandefriheten. Sedan kan man undra om inte en åsna med ont i magen låter som…

Kan starta krig i Brandkärr

TIDIGARE 2014-08-22. ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”, skrev en boende i Nyköpingsområdet Brandkärr på Facebook sedan han väckts av en utomhusgudstjänst i samband med ramadans avslutning i juli.

Kommentaren publicerades tillsammans med en mobilfilm av den bön som hölls. Nu åtalas mannen för hets mot folkgrupp eftersom han enligt åklagaren uttalat missaktning mot muslimer inför ett stort antal personer, skriver Södermanlands Nyheter.

I förhör säger mannen att kommentaren var riktad till en person, böneledaren och inte till en hel grupp och tillägger att om han döms ska han starta krig i Brandkärr.

-Pettersson håller helt med den åtalade ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen” och att det ska leda till åtal borde vara åtalbart, det borde finnas viktigare saker att syssla med för våra myndigheter och vart tog humorn vägen…

Brandkärr, Nyköping, Sverige måndagen den 28 juli 2014.

2014-07-31_0852

https://petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2014/07/allah_brandkc3a4rr.mp3?_=1
Facebook kan ni titta och lyssna på mer, lägg märke till rösten som säger att där står männen och där bakom står alla kvinnor…jag tycker det är fantastiskt…

Mer om Brandkärr 

5 thoughts on “Slipper starta krig i Brandkärr

  1. Finns det inga kristna kvar i Sverige? Varför inte ha gökotta bland bostäderna i Rinkeby? Smäll upp en klockstapel så den kan ringas in.

  2. Makalöst att en svensk åklagare fört detta till åtal, det ställer många mycket svåra frågor om demokrati och mänskliga rättigheter. I en demokrati måste det vara MYCKET HÖGT I TAK NÄR DET GÄLLER YTTRANDEFRIHETEN…..Sverige är inte en diktatur där man kan kastas i fängelse för att man kritiserar diktatorn!
    ISLAM har aldrig funnits i Sverige och är ingen religion utan en POLITISK TOTALITÄR IDEOLOGI ARMERAD MED LITET RELIGION….
    Den här åklagaren som åtalat måste få sparken från sitt jobb, det måste finnas någon/några som reagerat över detta MYCKET ALLVARLIGA ANGREPP PÅ DEMOKRATIN OCH UTTRANDEFRIHETEN.
    Bara en åsna kan försvara islam MEN det gör vi i en FRI OCH ÖPPEN DEBATT I SVERIGE!
    HERR ÅKLAGARE DRA DU ÄNDA IN I HELVETET!!!

    • Finns knappt några åklagare i detta land som är värd namnet. De har sett för många filmer om tredje riket och börja drömma sina våta drömmar.

    • tangenterna y och u ligger nära varandra…YTTRANDEFRIHETENS ställning måste stärkas betydligt i Sverige, annars är vi illa ute och DIKTATUR väntar oss!!!

KommenteraAvbryt svar