”Politiker tillsätts inte för att vara goda”

INVANDRING. ”Vår vilja att göra gott får till följd att det problem vi ville avhjälpa i stället växer.” SvD:s Per Gudmundson menar att det är problematiskt att Sverige ”tillerkänner barn ett särskilt skyddsvärde i asylhanteringen”. Han skriver om flyktingkatastrofen på Medelhavet och gör en jämförelse med Australien, där konservative premiärministern Tony Abbott skärpt politiken. ”Flyktingbåtar tvingas vända. De som ändå räddas ur båtar sätts i läger i tredje land. Hemskt? Ja, utan tvekan. Men förr drunknade hundratals utanför Australiens kuster. Nu drunknar ingen.” 

-Pettersson tackar Per Gudmundson för det. Det visar på att vi som kallas rasister och inte vill ha invandring inte har något ansvar för dem som drunknar på Medelhavet, men det har PK och 87:an…

31 thoughts on “”Politiker tillsätts inte för att vara goda”

  1. Nu ska det utbildas nya politiker utan ”partisk styrning”.
    Kanske synd att kalla de för ”nya”, utan kanske bättre att säga fler av den ”gamla modellen”.

    Daniel Sachs stiftelse Höj Rösten starar en utbildning för framtidens politiker. Rektor för projektet blir entreprenören Lina Thomsgård.

    Även Mona Sahlin, Per Schlingmann och Maria Wetterstrand är engagerade.

    Proventus vd Daniel Sachs samlar politiker- och näringslivseliten omkring sig när hans stiftelse Höj Rösten starar utbildning för framtidens politiker.

    Med start till våren ska 25 deltagare med olika bakgrund medverka i en ettårig utbildning. Ambitionen är att ge kunskap om politiska processer, innovativ ledarskapsträning och ge en inblick i den senaste forskningen om några av framtidens viktigaste frågor.

    ”För att vitalisera demokratin behöver vi en bredd av idéer, bakgrunder, åldrar och synsätt som representeras i politiken”, säger Daniel Sachs som är ordförande för Höj Rösten.

    Utbildningen ska delvis bygga på ideella insatser med gästföreläsare från olika håll inom bland annat politik, media, forskning.

    Entreprenören och pr-profilen Lina Thomsgård är engagerad i projektet och får titeln rektor.

    Lina Thomsgård är främst känd som grundaren bakom Rättviseförmedlingen som hon drev mellan 2010 och 2014.

    Fakta:

    Höj Röstens styrelse:

    Daniel Sachs, ordförande och grundare Höj Rösten, vd Proventus

    Paul Alarcon, hållbarhetschef Stockholms Stad

    Erik Amnå, professor i statskunskap

    Per Schlingmann, författare och rådgivare

    Lisa Witter, grundare Institute for a Democratic Future

    Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen

    Höj Röstens advisory board:

    Mohamed El Abed, podcast- och radioproducent Ljudbang, projektledare Höj Rösten 2014

    Lili Assefa, vd Assefa Kommunikation, delägare Whyred

    Jason Diakité, artist

    Danielle Krasse, kommunikatör och projektledare Höj Rösten 2014

    Jonathan Metzger, docent i Urbana och Regionala Studier på Kungliga Tekniska Högskolan

    Mona Sahlin, före detta partiledare för Socialdemokraterna

    Hewan Temesghen, enhetschef Ung fritid, Södertälje kommun

    Maria Wetterstrand, grön samhällsdebattör och tidigare språkrör för Miljöpartiet

    Jacob Åström, creative director & partner Reform Act

    Lina Thomsgård, entreprenören bakom Rättviseförmedlingen, tillträder som rektor januari 2016

    http://www.di.se/artiklar/2015/6/23/de-startar-politikerskola/

  2. En av orsakerna till den misär som nu råder i Europa,pekar min länk nedan på.Visst hade allt varit annorlunda,om inte USA och deras västeuropeiska marionetter,hade bombat sönder Libyen.
    Sen skall vi tacka Egypten,för att dessa rensade ut en stor del av skiten….Mursi trodde att det vara raka gatan till Allah`s paradis.Nu har han och alla hans terrorister i Brödraskapet,fått uppleva något annat !:
    http://jihadimalmo.blogspot.se/2015/06/2011-nar-usa-bytte-sida-i-mellanostern.html

    • En händelse som inte har publicerats i Absurdistan inträffade i veckoslutet,på flygplatsen Tegel i Berlin. En internationellt efterlyst arabisk ”journalist” hos Al-Jazira togs av polisen,när han skulle äntra planet till högborgen i Qatar…
      Detta väckte eko i arabvärlden,och tvingade igår Tyskland att släppa aset fri,trots att han var dömd till 15 års fängelse i Egypten.Utanför fängelset firades denna terrorist som en hjälte,bland sina vänner inom Al-Qaida/Sunniterna….
      Alltså samma feghet och undfallande i Tyskland,som i svenska rättsväsendet !

  3. För att slippa vänta till 2018 måste 87:orna handgripligen entledigas. Eftersom dom har avskaffat demokratin finns det ingen annan utväg.

  4. SvD:s artikel går ju inte att läsa om man inte är prenumerant! Är alla ni andra som kommenterat verkligen prenumeranter?

  5. Det politiskt korrekta etablissemanget i Sverige har bestämt sig för att visa att alla andra länder har fel och Sverige har rätt vad det gäller multikulti, bedrövligt.

    • Och detta till ett oerhört högt pris, kostnaderna kommer att leda till recession och depression i Sverige inom några få år! Fredrik Reinfeldt svarade Jonas Sjöstedt i en debatt i riksdagen om Vänsterpartiets krav på 6 timmars arbetsdag.
      ” Om den mest produktiva arbetskraften i Sverige bara skulle arbeta 6 timmar per dag så skulle det KOSTA 10 MILJARDER per år och det kommer att leda Sveriges ekonomi in i recession.”
      KOSTNADERNA FÖR MASSINVANDRINGEN ÄR 30 GGR SÅ HÖG PER ÅR, FÖLJAKTLIGEN VÄNTAR EN DEPRESSION FÖR SVERIGE NÄR SKULDBERGET SKA BETALAS TILLBAKA!!

  6. Hej Pettersson,

    Av intresse? Vilka är delägarna till ”Atterfallshus” kan man undra som SvT gör reklam för i nyhetssändningar. En mindre stuga på 20 m2 som man kan bygga på sin tomt för att hyra ut… till ? Varför tas detta upp i Rapport?

    Stefan Attefall är tidigare 2010 civil- och bostadsminister, vilket innebär att Stefan ansvarar för regeringens bostadspolitik, statlig förvaltning och statens relationer med trossamfunden. Därutöver sitter Stefan Attefall även i Kristdemokraternas partistyrelse och dess verkställande utskott. Stefan Attefall föddes 1960 i Lycksele och bor i Jönköping, är gift och har tre barn. Ha ha svenska folk – så här skaffar man sig inkomster på sina meriter i riksdagen. GRATIS TV REKLAM! Wow! Han har tydligen bara sålt ett fåtal hus och nu får han HJÄLP av Rapport och Aktuellt. Varför skulle detta tas upp annars? Tänk….

    Ligger inte en HUND begraven HÄR?

    F ö läser jag bloggarna varje dag och tycker den är superbra!

    Med vänlig hälsning

    Magitte

    • Mja, det heter Attefall då det var han som är skapare till den politiska idéen om förenklat regelverk. Inte för att han säljer hus.

      Kolla även Friggebod och Birgitt Friggebo så hajjar du.

  7. Unicef uppger att hela 68 miljoner ban under fem års ålder kommer att dö kommer att dö av orsaker som kunde förhindrats fram till 2030. De menar knappast ”skäggebarn” som kommer till Sverige och söker asyl. 68 miljoner gör FN-organet Unicef i en ny rapport.
    Vid samma tidpunkt kommer 119 miljoner barn att vara kroniskt undernärda enligt rapporten.
    Att 7klövern bedriver en vansinnig massinvandringspolitik framtvingad av det sinnessjuka MILJÖPARTIET är en skam för Sverige. Att vi tar en miljon muslimer till vårt land gör bara att vi kommer att få ett helvete och inbördeskrig framöver, – DET HJÄLPER INGEN, DET STJÄLPER BARA SVERIGE!!!

KommenteraAvbryt svar