Romsons båtförklaring döms ut

INRIKES. Miljöministern Åsa Romson (MP) trodde sig ha hittat ett kryphål i reglerna som skulle tillåta den giftiga bottenfärgen på hennes och sambons segelbåt. I en intervju i tidningen På Kryss i början av juni i år hänvisade ministern till undantag från Kemikalieinspektionens regler, som i sin tur hänvisar till ett EU-direktiv.

Romson pekade på att eftersom parets segelskuta från början byggdes för eget bruk och att den kom ut på marknaden innan direktivet infördes 1996, så var den enligt EU-reglerna inte en fritidsbåt. Men tolkningen av reglerna är felaktig, enligt experter.

– Fritidsbåtar omfattas av förbudet. Och fritidsbåtar är de som nyttjas för sport- och fritidsändamål. Det Åsa har hakat upp sig på är de konstruktionsmässiga kraven, säger Anna Pettersson, chef för miljösektionen på transportstyrelsens sjö- och luftfartsavdelning.

Åsa Romsons skeppsbrott       Expressen

-Pettersson menar att det är Romsondefekten som visar sig, för övrigt hade Åsa Romson aldrig kommit dit hon är om Sveriges journalistkår granskat miljöpartiet som de granskar andra…

10 thoughts on “Romsons båtförklaring döms ut

  1. Obs! Ordlek: RUMP(A)FÄRGSMINISTERN
    Förklaring: rumänsk översättning för ”botten” är ”fund”, som betyder först ’botten’ och sedan ’rumpa’ – som eufemism för ’cur’ (= arsel).
    Excuse my French !

  2. Själv dömer jag ut Romson på alla områden, men
    om det hade fodrats en Hyckleri minister i Svetsarens
    regering, ja då hade Romson legat bra till trots stenhård
    konkurrens i det sällskapet.

  3. Själva användandet av färgen bortsett olika kryphål, visar på ett omfattande hyckleri.
    Undrar vilka mer olagligheter hon änvänder sig av.
    Statsministern borde ge den förvirrade och verklighetsfrånvända sparken.

KommenteraAvbryt svar