Bilan är orolig

I en krönika i Expressen ifrågasätter Bilan Osman svenskars rätt att vara oroliga.

Några av de som får kritik för att de använt orden ”vi måste ta folks oro på allvar”, är Elisabeth Svantesson (M), Herman Lindqvist och Anna Dahlberg.

Visst är det många som är oroliga i dagens Sverige och visst förstår jag att Bilan sympatiserar mer med folk från hennes kulturer och visst förstår jag att människor som flytt känner oro över sina anhöriga, men varför förringa den oro som svenskar känner över utvecklingen i vårt eget land?

Har man inte rätt att känna oro när kriminella invandrargäng skjuter på varandra mitt bland bostadskvarteren? Har inte gamla människor rätt att känna oro över att de inte vågar gå ut efter mörkrets inbrott? Har unga tjejer inte rätt att känna en oro över att bli våldtagna på väg hem från festen? Har hederliga svenskar inte rätt att känna oro över arbetslöshet och bostadsbrist? Har alla icke-muslimer rätt att känna oro över islams allt mer högljudda närvaro i Sverige? Har vi svenskar inte rätt att känna oro över att vår skattefinansierade välfärd kollapsar? Har vi som i generationer gemensamt byggt Sverige till vad det är inte rätt att känna oro över att allt kan komma att raseras? Har vanliga medborgare inte rätt att känna oro när deras hem utsätts för inbrott av ligor som utnyttjar de öppna gränserna? Har svenska tjejer inte rätt att känna oro över att deras lediga sommarklädsel lockar till sexuella trakasserier? Har folk som befinner sig i ett köpcentrum inte rätt att känna oro över eventuella terrorister som är villiga att spränga sig själva och oskyldiga till döds?

Listan kan göras lång, väldigt lång och om Bilan Osman nu läser och hör om nyheter, har hon bara den senaste veckan kunnat läsa om nyheter från Sveriges alla hörn som gör såväl utsatta personer som deras anhöriga väldigt oroade.

Att känna oro över utvecklingen i världen och i det land vi bor i, är definitivt inget privilegium för människor från andra länder.

Källa: Expressen

14 thoughts on “Bilan är orolig

  1. Apropå välutbildade och att vara orolig……….

    En myt som upprepas tillräckligt ofta uppfattas lätt som en sanning till sist.

    Ett sådant exempel är den nu av politiker allt oftare framförda uppfattningen att det finns ett stort antal läkare i Sverige med läkarutbildning utanför Sverige som hindras att arbeta i svensk sjukvård på grund av onödigt administrativt krångel.

    Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill därför skapa ett ”snabbspår” för dem in på arbetsmarknaden.

    Mot bakgrund av att bland annat radioprogrammet Kaliber nyligen uppmärksammat några tragiska exempel på vad bristande medicinsk kompetens och fortbildning kan leda till, behöver denna förenklade bild nyanseras.

    År 2009 presenterades resultaten av AT-provet under åren 1995-2008. Det framkom då att antalet underkända i gruppen med utbildning utanför EU var 30 procent, att jämföra med 2-4 procent bland läkare med svensk utbildning.

    Vi har nu låtit göra om denna undersökning för åren 2008-2014 baserat på cirka 8000 AT-prov och funnit att andelen underkända läkare med svensk utbildning är väsentligen oförändrad medan andelen underkända i gruppen av läkare med utbildning utanför EU nu är 40 procent.

    För läkare utbildade inom EU (ej Sverige) har andelen underkända ökat från 6 till 20 procent.

    Detta skriver dessa välutbildade människor på SvD debatt. En intressant debattartikel som inte stillar någon oro. Läs hela på länken nedan.

    http://www.svd.se/utlandska-lakare-blir-oftare-underkanda

    • Skoglund oroar sig, dock alltid för samma sak. Ibland gäller det läkare och inland gäller det rumäner och oftast gäller det nordafrikaner och folk från mellersta östern. Skoglund ser gruppen men inte individen ! Det är Skoglunds akilleshäl. Och därför hur än välformulerade , är slutsatserna felaktiga och förutbestämda !
      Det är alltså ett ovetenskapligt betraktelsesätt!
      Skoglund skriver inte om pack och apor han lindar och lindar.
      Men ändå samma sätt som kommunisterna beskrev kulakerna!

  2. Bilan/Albin:
    Det förklara ju,varför vi bland Petterssons läsekrets,varit befriade från dina naiva/löjliga rader senaste tiden !!! Fortsätt du gärna plita ner dina ”tankegångar” i X-pressen.Det känns på något sätt befriande för oss på bloggen.

  3. Lite ot, men var på skolavslutning igår i ett nästan vitt område, några få blandäktenskap hade resulterat i barn. En saga handlade om tusen och en natt, med hot om halshuggning på grund av en lynnig schejk som redan mördat unga flickor som han förlustat sig med. En slug flicka lyckades avleda schejken och blev drottning. En ung invandrad man i publiken satte handen för ögonen och sänkte axlarna och visade hur illa han tyckte om att sagan berättades, han verkade bli sur. Vi svenskar ska bara hålla käften jämt! Inte ens en mycket välkänd saga kan de acceptera. Det är deras kultur, vi ska bara låtsas som det regnar.

    • Tänk så fel det kan slå. Den valda sagan kanske var en anpassning till multikulti av skolledningen. Bara med det felet att det var en flicka som lurade schejken och det är omöjligt i deras värld.

    • Vilken trist människa Bilan är, förakt för oss svenskar och dalt med mördare i islams namn. Fattar inte vad dessa gör i Sverige, de borde ta sig hem och leva i sin egen kultur och sina värderingar. Det är totalt odemokratiskt och mot mänskliga rättigheterna de åsikter hon spyr ur sig. Bara uppsynen är en enda stor otrevlig grimas för att visa hur värdelösa hon anser oss vara. Muslimer kan inte leva i västländer, de har fått årtionden på sig, det blir bara värre och värre!

KommenteraAvbryt svar