Bra gjort polisen – En man gripen!

Rubriken är inte ironisk utan en hyllning för bra polisarbete. Står på Polisen i Ljungby/Markaryd/Älmhult Facebooksida

EN MAN GRIPEN!

Under helgen kring valborg och första maj, inträffade tre fula åldringsbrott i Ljungby Centrum. Gärningsmannen koncentrerade sig på att råna/rycka väskor från damer med rullatorer. Damerna var 86, 90 och 93 år gamla. Mycket talade för att det handlade om samma gärningsman.

Lokalpolisområdets ledning gjorde bedömningen att det fanns stor risk att brotten skulle fortsätta, varför man under tisdag eftermiddag satte ihop en insatsgrupp på 8 poliser till en direktinsats i Ljungby.

Upplägget blev att alla äldre damer med rullatorer, som rörde sig i Ljungby Centrum under eftermiddagstimmarna, skulle få polisbevakning (utan att veta om det).
Regnet öste ner och plaskvåta poliser kämpade för att hinna bevaka så många damer som möjligt.
”Jäklar så många rullatorer det finns” hördes det i polisradion.

Vid 18-tiden blev det napp, en man i 30-årsåldern sågs följa efter en äldre dam med rullator. En kollega till fots och en i bil ”skuggade” henne. Efter en knapp kilometer i ösregn, var damen hemma vid sin bostad. Den 30-åriga mannen hade gått ifatt damen och hjälpte henne att komma in genom ytterdörren. Där tog han hennes handväska och sprang…….rakt i famnen på en polis.
Mannen greps och anhölls senare under kvällen. Arbetshypotesen var/är att mannen ligger bakom minst fyra liknande brott.

Anders Karlsson, lokalpolischef

22 thoughts on “Bra gjort polisen – En man gripen!

  1. Ludde jag syftade på dessa höger vänster politikerna som lever och tänker nygammalt det är de som inte kan bestämma sig! Inte jag tyvärr, och i mitt hemland somalia där fungerar ingenting p.g.a. Politikerna där är för oserösa och bara tänker på hur mycket de ska ha i lön inget annat, somalia finns det tre politiker en i huvudstaden och de två andra i den så kallade puntland och somaliland, likheterna mellan de och svenska politiker är att både somaliska och svenska politiker skäms över sina egna, sandlådenivå i politiken i somalia och i Sverige, skillnaden är bara att sverige har avskaffat klansystemet. Somalia är ett rikt land och folket efterblivna, Sverige är ett utvecklatland med gammaldags marxism och kommunism som ideologi, ”det är en jädrans obalans nuförtiden”.

  2. Varför höjer man inte strafflängden i Sverige? ”För att sverige ska ha en human rättsväsende” det säger era klena Åsne politiker!

    • Du är inte konsekvent Ahmed. Du älska svenskarna och Sverige, du är född i sköna Växjö…samtidigt kalla du åsnorna för ”våra politiker”. Är det inte dina också. Bestäm dig!

    • …tycker det är tillräckligt strängt straff att vara Svensk
      i dagens läge…vore jag blatte skulle jag inte sätta min
      fot här…då den tomma ladan är ordentligt tömd, lär
      blattsen få ett litet helvete, å öknen de utvandrade
      från kommer då att te sig som rena paradiset

  3. Detta borde vara normalt polisarbete i liknande fall men det är det inte. Ljungby har tydligen en polischef som nu kan betrakta vidare karriärmöjligheter som stängda.

  4. Om man sen bara hade firat ut aset ur landet direkt,
    men här ska väl det mesiga Svenska (o)rättssystemet
    kopplas in , som brukar mynna ut i inget straff.

    • 2015-05-25
      Tjena Tony !
      Jag tycker att du är historielös då du tycker att gärningsmännen skall hyvas ut på direkten.

      Det finns Invandrare som jag gillar. En sådan är Teodor Kalifatides. Han har konstaterat detsamma som danske historikern Palle Lauring. Detsamma som en dansk Kung också lärde sig.

      Nämligen; Svenskarna är skogens folk.

      Läs på lite svenskt 1600-tal och kanske en trevlig bok av Palle Lauring: ”Danmark i Skåne”, en usentimental rejse. Hasselbalchs Forlag, 1966. (© Lauring 1952 )

      Jag hoppas att du finner bättre förslag på åtgärder att vidtaga. Skriv gärna förslagen här.

      T / Svensk Skåning.

      • Hej Tomas, Tony får stå för sin kommentar. Jag gillar också en del invandrare men inte invandringspolitiken, det är lite skillnad.

        Theodor Kallifatides verkar vara en trevlig karl, han sommarpratare i radions P1 år 2013.

        Han pratade om de första tiden i Sverige som naturligtvis var svår för en utlänning, han var en gästarbetare som han tyckte lät bättre än dagens invandrare – en gäst som arbetar och han gillar inte ordet nysvensk eftersom han är en gammal grek.

        http://petterssonsblogg.se/2013/07/11/theodor-kallifatides-gastarbetare-och-forfattare/

      • Tomas:
        Skrev jag någonstans att jag tyckte att vi ska
        kasta ut alla utlänningar? Nej tänkte väl det!
        Vad har dom författarna du nämner att göra med
        dom mesiga straff som brukar delas ut för alla
        shabbiga brott som begås mot gamla försvarslösa
        åldringar? Du tycker kanske det är okej med några
        timmars samhällstjänst för att ha vräkt omkull en
        gammal person och muddrat den på dom fattiga
        slantar som landet Sverige av nåd delar ut? Jag
        tycker definitivt inte det. Begår man sådana låga
        brott borde medborgarskapet dras in, om det nu
        finns något, vilket det ofta inte gör i ett land där
        noll koll verkar vara att föredra framför ordning
        och reda. Det är alla dom mesiga straff som
        delas ut som gör att gärningsmännen kan sitta
        och hånflina åt offret. Eller tror du att mesiga
        straff inger respekt hos Bösset? Not!

        När det gäller Sveriges historia så har jag
        kanske mer erfarenhet än du av den, dels
        har jag läst historia i skolan, vilket inte görs
        idag, och läst många böcker om den, just nu
        plöjer jag igen den eminente författaren
        Herman Lindkvist bok om Sveriges historia!

      • Läs på lite svenskt 1600-tal och då ”ta till oss” de straff
        som rådde då…i så fall skulle var å varannan invällare
        stappla omkring med proteser…nog de enda straff dom
        begriper (hemmifrån)?

    • Tony, – instämmer till fullo, detta är garanterat ingen svensk utan en invällare….-därför ut med huvudet före! Detta är bland det lägsta brott en människa kan begå, det är så lågt så att ord saknas….Denna invällare skulle ha INDRAGET MEDBORGARSKAP DIREKT FÖR ETT BROTT AV DENNA DIGNITET!!
      Men det lär aldrig hända SOCIALDEMOKRATERNA OCH MONA MUSLIM SOM GILLAR HAMAS VILL GE IS MÖRDARE FÖRTUR TILL BOSTAD OCH JOBB!!!!
      Om Sveriges 87% vaknar och inser problematiken kastar vi ut sådana här värdelösa politiker tillsammans med det kriminella slöddret de importerat.

  5. Det är så här som polisen måste jobba, utmärkt fortsätt med det ”ni måste vara smartare än en ”femteklassare”.

  6. Det är det som det handlar om. Resurser. Hade de haft mer personal hade de kunnat haft fler riktade insatser mot brottslighet. 20000 poliser är ingen bra siffra egentligen. Inte med tanke på att befolkningen ökat och att beviskraven är betydligt högre nu än för säg 15 år sedan. Så bra jobbat polisen!

    • Menar du att det endast skulle finnas 20.000 poliser,i hela Absurdistan ?
      I så fall är jag mycket förvånad. I ”min gamla hemstad” Berlin finns drygt 30.000,och detta med ett invånarantal av c:a 1/3,av hela Sveriges !!!

      • Ett bra sätt att motverka och lösa brott är att sätta upp massor med videokameror, de jobbar dygnet runt och boven kan inte neka sig ur, utan det är direkta bevis med tid och allt.
        Det finns ett starkt motstånd för videokameror och det är från de kriminella och de som skyddar dem.
        Sannolikt skulle det bli en dålig statistik för vissa, med användande av videokameror.

      • Brotten är svårare att lösa idag än de var på 60 talet, idag finns det en organiserad brottslighet som är mycket större än på 60 talet.
        Nu finns det en politisk inblanding som inte vill se att vissa grupper finns för mycket i brottsregistret och hamnar i media och då är ett sätt att utredningar läggs ned.
        Att få ned brottsligheten, ett sätt kunde vara att kartlägga platser där det förekommer ofta brott och sätta sådan ställen under punktmarkering, kanske civila poliser eller videokameror.
        Videokameror är mycket effektiva att lösa brott, tredje världens länder använder sannolikt mer videokameror än det högteknologiska Sverige.
        Fastighetsägare och rörelseidgare borde fritt kunna sätta upp videokameror, men måste registrera och rapportera till polisen att de satt upp sådan. Om ett brott inträffar vet polisen om de kan använda kameror som är uppsatta för att lösa brottet. De här personerna som begår brott måste sedan få straff, att de inte blir frisläppta och kör på som vanligt.
        Oftast är det samma personer som begår massor av brott därför måste den cirkeln brytas, oavsedd vilken bakgrund personen har.
        Alla personer som har rent mjöl i påsen ser endast videokameror som en trygghet, det är de kriminella och de som skyddar dem, som yrar om hotat integritet och liknande.
        Den höga brottsligheten som blivit i landet har mycket att göra med att politikerna vågar inte ta de rätta besluten.
        Exempelvis i Sydafrika kartlägger de exakt med statistik vilka grupper som begår brotten, de skäms inte att uttala att det är de svarta och färgade som begår alldeles för mycket brott, och stora resurser har satts in för att få ned brotten bland dem. Det är faktiskt de färgade som är största problemet.

KommenteraAvbryt svar