SVT:s ursäkt

I veckan kunde vi som sagts tidigare, se en debatt i Aktuellt mellan Markus Wiechel (SD) och Fredrik Federley (C) och ämnet var flyktingtrafiken över Medelhavet.

Ni kan se debatten här.

I debatten använde vårt ”oberoende” public service-företag uppgifter som var mer än två gamla och behandlade Australiens flyktingpolitik.

Detta uppmärksammade endast av Per Gudmundson på SvD. Inga andra journalister reagerade…eller snarare sagt…de brydde sig inte. I flera tweets framförde Gudmundson denna information. Ni kan läsa dem här.

Nu ber SVT om ursäkt med dessa ord…

Skärmklipp

Det finns väl ingen som på fullt allvar tror att vårt ”oberoende” public service-företag missat detta? Det var fullt medvetet och bara ytterligare ett inslag i SVT:s agenda, som tagit ny fart i.o.m. tillträdandet av den nya vd:n Hanna Stjärne.

SVT använder två år gamla nyheter i propagandasyfte

19 thoughts on “SVT:s ursäkt

  1. Media i Sverige har varit helt tyst om direktiven som EU kommit med efter att EU beslutade att det skulle bli en gemensam asylinvandringspolitik för alla EU länder.
    Orsaken till den totala tystnaden är sannolikt att EU har exakt samma politik och åtgärder som SD alltid har framfört och det är obekvämt för regeringen och media som följs åt.
    Ett sådant framförande skulle medföra att SD vinner röster och de andra partierna blir förlorarna, sedan kan de inte påstå att EU är rasistiskt, som de gjort mot SD och dess anhängare.
    Det visar att Sverige har en politiskt helt styrd media, TV programmen lyser igenom helt, vad deras agenda går ut på, mycket skrämmande, som kan jämföras med en diktaturstat.
    Det som kommer att hända är att SD bli starkare genom EU:s beslut, som ökar på den stigande trenden.

  2. En mycket osaklig debatt vad gäller EU:s flyktingpolitik.
    När den här drunkningskatastrofen med 700 drunknade inträffade utanför Italiens kust beslutade EU efter en röstning i parlamentet att båttrafiken måste stoppas och EU beslutade att det skulle bli en gemensam flykting invandringspolitik för alla EU länder.
    Båttrafiken skall stoppas på det sättet att båtarna när de kommer till Italiens kust skall de tas i beslag som använts för människosmuggling och de här flyktingarna skall tas till ett läger som EU ombesörjer och där skall klarläggas identiteten på personerna och om de har asylskäl eller behov av skydd, de som har inget behov av skydd skall EU ombesörja att de åker tillbaka.
    De här flyktingarna som har behov av skydd skall fördelas till EU länderna efter en procentsats som EU bestämt. Tyskland har den högsta procenten 18,42 % och Sveriges del är 2,92 %.Nu vet ingen hur många som lyckas ta sig till Italien, smuggelbåtarna har åkt från Tripoli till Palermo som är en sträcka på ca 750 km men sannolikt kommer den här illegala båttrafiken att tyna bort efter en tid. År 2014 var det 170.000 som kom med smuggelbåtar till Italien och åkte sedan vidare till andra EU länder huvudsakligen Sverige, men då var det fri invandring från Libyen till Italien. Nu kommer EU att satsa mycket stora resurser för att stoppa den här illegala flyktingsmugglingen. EU gör helt rätt som inte skickar tillbaka båtarna med flyktingar de som tar sig till Italien, därför det kan finnas de som verkligen har skyddsbehov bland flyktingarna. EU:s planerade agerande är mänskligt och helt rätt.
    EU har beslutat av humanitära skäl att 20.000 flyktingar från läger i Mellan Östern huvudsakligen Syrier skall placeras i EU länderna och det sker genom en procentsats för varje land som EU bestämt, Tyskland har den högsta procentsatsen som är 15,43% och Sveriges del är 2,46% som är 491 personer.
    EU kommer att satsa stora resurser för att hjälpa flyktingar på stället, som är enda lösningen därför det rör sig om flera miljoner flyktingar. I Norra Afrika måste länderna hjälpas , det är en befolkningstillväxt som inte är hållbar, att importera folk från de länderna är ingen lösning.
    Enligt Dublin conventionen skall en flykting som kommer till det första EU land söka asyl där, därför kan inte Sverige själva ta in asylinvandrare finns ingen möjlighet till det. Svenska ambassader kan inte utfärda asylvisa därför Sverige gränsar inte till något land med oroligheter. Nu är det EU som kontrollerar asylinvandringen och Sverige får finna sig i det.
    Med den gemensamma invandringspolitiken av EU kommer asylinvandringen till Sverige att gå ned mycket kraftigt, det blir en spottstyver mot vad den varit.

  3. Undrar om SVT missade att Skavlans påhopp på Jimmie Åkesson innehöll ingredienser som var 10-12 år också?

    Är du av åsikten att SVT inte är opartiska?

    Säg då upp TV-licensen genast!
    Ring kundtjänst
    0771-91 00 04

    Det är din FÖRBANNADE rättighet!

  4. Frågan kvarstår herr Federley..varför i hel-ete tar dom båten över medelhavet och sen vidare till Sverige istället för att ta bussen till Saud- Arabien??? Varför är majoriteten av dessa så kallade flyktingar unga män i deras bästa år??? Varför flytta till en främmande kultur med dess värdegrund dom avskyr??? Och med ett språk och alfabet som är så långt ifrån vad dom är vana vid?

    • Orsaken är att det fanns en öppning att komma in i Europa till Italien illegalt och sedan åka vidare till andra EU länder som Sverige. De kom till Sveriges gräns och påstod de var utan pass eller ID, som gjorde att det gick inte att bevisa hur de kommit till Sverige som svenska myndigheter accepterade. De ville söka asyl därför de kom från ett asylland och sedan var processen igång.
      Det är den här öppningen över Medelhavet från Libyen till Italien som EU skall täppa igen, men kan ta lite tid, men att så kommer att ske finns ingen tvekan om det. De har beslutat om stora resurser som skall satsas för ändamålet, de här flyktbåtarna har så lång väg att gå 750 km att det blir inga problem att upptäcka dem, långt innan de nått Italiens kust.

    • Ja -varför? Varifrån får dessa unga män i vapenför ålder sin reskassa. De är inte samvetsömma då något sånt skäl inte finns i Koranen. Kan de möjligen fått sin resa betald i förskott för att bli legosoldater i Allahs namn? Våga tänka tanken Ni Valda politiker och Ni i regeringen (små versaler på poliser och regeringen är avsiktligt)!!!!!!

      • Enligt den italienska polisen kommer pengarna från Sverige som finansierar smugglingen. De menar att svenska myndigheter måste känna till penningtransaktionerna och att spåra de som organiserar smugglingen är endast att följa pengarna. De som organiserar smugglingen enligt den italienska polisen skall vara svenskar med utländsk bakgrund.
        Eftersom EU tidigare gjort ingenting för att stoppa överfarten av flyktingar till Italien har de låtit dem åka vidare till i första hand Sverige.
        Italienska polisen anser att Sverige har stor skuld till den här båtsmugglingen med drunkningar, därför Sverige erbjuder permanent uppehållstillstånd och senare medborgarskap, som ger dem rätt att rösta.
        Sedan när de här personerna får svenskt medborgarskap kan de åka 3 månader till andra EU länder utan något visa, därför är det sannolikt många EU länder som blivit irriterade av vad svenska myndigheter sysslat med, även grannlandet Danmark.

    • Jag anser att asylinvandringen har utnyttjats till att få vänsterröster, om vi tar de människorna som kommer från Nord Afrika vilket är största delen i Sverige av asylinvandrarna. De här människorna är lågutbildade och många är analfabeter och kommer bli bidragsberoende, sedan tar de in äldre människor som anhörighetsinvandrare från de länderna som alltid kommer att bli bidragsberoende. De här människorna kommer att rösta på S V MP, media och TV sympatiserar med vänstern och därför är alla deras program och tidningsartiklar vinklade mot vänster.
      .

  5. Nej …..jag har inte vare sig tittat eller lyssnat………………..Ursula har ingen begåvning som gynnar Sverige, resten struntar jag i.

    • Upplever inte Markus ”som dålig debattör” i
      detta skitsvåra ämne…tror ingen annan hos
      SD kunnat göra det bättre
      …visst hade han kunnat tala klarspråk, men
      va tror ni isf detta skulle ha fört med sig?
      …gäller väga uttalanderna rumsrent, om ni
      hajjar?.,)

    • Marcus var inte påläst i ämnet, vad gäller Australien har båttrafiken helt upphört det är inga illegala flyktingbåtar som beger sig till Australien. Det kommer att bli samma sak med båttrafiken från Libyen till Italien, men EU går mildare fram, de bogserar inte båtarna tillbaka, eller internerar flyktingarna på någon ö.
      En sådan policy som Australien har, hade naturligtvis skapat mycket protester, men det finns EU länder som anser att båtarna skall bogseras tillbaka och människorna överlämnas till ”vildarna” på stranden.

  6. Per Gudmundson som är emot varje form av extremism, inklusive vänsterextremism, är den som dragit ner byxorna på SvT.

KommenteraAvbryt svar