Stäng

Pascalidou anklagas för plagiat – igen

Nu anklagas Alexandra Pascalidou för plagiat – igen. Hennes senaste krönika i Metro var i själva verket i stora delar en dikt av en turkisk poet och nu är den nedplockad från sajten, skriver Resumé.

– Vi har inget samarbete med Alexandra Pascalidou längre. Vi har tagit ner krönikan för att den inte når upp till de publicistiska krav som vi ställer, säger Metros ansvarige utgivare Kristoffer Rengfors.

2015-04-30_2015

Hennes senaste krönika i Metro var i själva verket i stora delar en dikt av en turkisk poet och nu är den nedplockad från sajten, skriver Resumé.

Alexandra Pascalidou slutade som krönikör i Metro för ungefär en månad sedan, utan att någon förklaring gavs. Nu visar Resumé att hennes senaste krönika, som är bortplockad från tidningens hemsida, till stora delar liknar en dikt av den turkiske poeten Aziz Nesin.

Ur Alexandra Pascalidous krönika: ”När vi i skolan bara fick veta halva sanningen sa lärarna: bry dig inte och var tyst. När en kille för första gången tryckte upp mig mot matsalsväggen och kysste mig sa han: Säg inget. När jag såg blod på gatan uppmanades jag att tiga och titta bort. När slagsmålen på skolan pågick fick vi veta att vi skulle vara tysta.
Ur Aziz Nesins dikt: ”At school they told me half truthsthey told me: ”what do you care? Be silent”When a girl first kissed me, they told me”Shhh be silent; don’t say a word”Stop your voice; and don’t speak; be silent. (…)I saw blood in the streets”what do you care” they told me ”you gonna get in trouble, be silent”.

Läs mer på Expressen.

Alexandra Pascalidou inte vara en person att lita på. Läs HÄR. – Men Pettersson tycker inte det är så allvarligt. PK-journalister har för länge sedan slutat tänkt och plagierar varandra hela högen…

32 reaktioner på “Pascalidou anklagas för plagiat – igen

 1. Alexandra Plagiatiou passar bättre i berikade förorten där varje affär är utrustad med ghetto-persienner som skydd mot inbrott och åverkan.

 2. Passcalidou är en uppblåst nolla som ingen behöver bry
  sig om, hon har absolut inget att tillföra landet utöver
  sin allt för stora käft som glappar i både tid och otid!

 3. Fy vad skämmigt! Men jag undrar om den gapiga bruden har vett nog att skämmas. Hoppas vi slipper se henne mer i media.

 4. Det var länge sedan Alexandra Pascalidous tankar var smarta, hon går genom livets öken med dikter av Aziz Nesin som karta och ljuger när hon inte vill prata!

  1. @Lena
   Skall vi inte krydda Valborgsmäss med en ganska ny låt från Nicole.
   För er yngre som aldrig hört talas om henne,kan jag meddela att hon vann Eurovisionens schlagertävlan 1981,med ”Ein bissen Frieden”…Den låten var nog av högre värde än den jag lagt in (förstår själv inte hur hon kunnat sjunga in en sådan löjlig låt)
   Men smagen är forskilled:

   1. Den hakar jag på Stenbock och lägger in Ein bisschen frieden från 80-talet, det var och är fortfarande en favorit. 🙂

   2. Tack ni två..Adonaj har t.o.m. Bayerskt uttalande av ” bissen” !
    Därför ligger jag in en passande ”panglåt” till dig:

   3. Tack så hjärtligt , kontrar med ”ein bisschem Freiheit”, från paradisets ö !

   4. Tack Lena,och ursäkta att jag sänkte nivån under vattenytan…
    Dina o. Adonajs bidrag hade ju bättre kvalitet,speciellt ditt Corsicanska bidrag.

   5. Stenbock och Adonaj och om någon annan är intresserad lyssna på I Muvrini i hörlurar, det är ljuvligt och så stort !

  2. @Lena
   Hitta en Video som somliga påstår vara orsaken till mitt ”framfall”…
   Nu avses första Videon,och inte efterföljande:

   1. Stenbock :
    Nu är vi ju tillbaka på bloggens huvudsakliga ämne inte bara för kvällen utan för låååååång tid framöver………….f….ta ringar !
    Balans är viktigt se till att ha tillräcklig tyngd därbak så ordnar det sig med framfallet !

  3. @Lena
   Jag har med hjälp av experter fått en koppling från min Laptop,till min stora Stero-TV,och hör och ser det hela via denna…
   F.ö något jag kan rekommendera alla som har möjlighet ! 🙂

   1. Stenbock :
    Det är nu livet leker, älskar musik i mitt vardagsrum i mitt liv !
    Härligt !

   2. Har nu lyssnat två gånger till dina sköna Corsica .o Veiller tard…Absolut inte för sista gång.Något bättre avklingande av dagen lär bli svårt för mig att överträffa ! 😉

   3. Stenbock :
    Härligt att du njuter får jag dela med mig och ge dig en annan av hans underbara musik, en skön låt, luta dig tillbaka och dröm.

   4. Stenbock :
    Det är fint att två frihetsälskande folk finner varandra, så är det i verkligheten bretagnare och korsikaner gifter sig gärna med varandra och bildar familjer, de har en hård och slitsam historia bakom sig. Lever på fiske och vad jorden kan ge med hårt arbete.
    https://www.youtube.com/watch?v=2MImv7d8-DI
    I mina öron så är deras musik delvis lika.

   5. Lyckliga ni – Lena, Stenbock och övriga som vackra musiken hjälper att glömma denna värld av förvirring, inkompetens, våld och mer våld – kaos. Fullständigt kaos och uppvisning i ren pur idioti kommer att vara normaltillståndet i framtiden. Som lök på laxen, läser jag om den hönan Pascalidou. Har hon fått en huvudskada som barn ?
    . . . . . . . . . . . . . . . . ..
    Tack för de dryga 3 minuterna med Venite incu me (rum. Veniti cu mine). Godnatt !

   6. Mimi N.
    Alla är välkomna att vara lyckliga med musik, Mimi häng med ju fler ju mer underbart !

   7. Lena o.Mimi N:
    Själv har jag berest otaliga länder,och lärt mig leva bland olika kulturer.(Undantagen de arabiska) Har ett brett intresse för musik,som nu i min ensamhet hjälper mig.Musiken är en stor hjälp att skingra olustiga tankar.Även att minna om olika positiva upplevelser,och har mina s.k. älsklingssändare.
    Ofta känner jag mig lite utanför Sverige,eftersom jag fullständigt kopplat bort svensk propaganda,genom att avstå lyssna till SVR.Sak samma när det gäller svensk TV…Min musik hämtar jag via datorn dagen över som bakgrundsljud.
    Bloggen,internationella dagstidningar,och sent på kvällen ofta TV-sändningar från Franc 24,HNO och Russia Today…Tyvärr kan jag inte längre få in CNN via min Satelit,men i gengäld många andra länder i bl.a. Syd-amerika.Intressant att höra och se hur de olika länderna rapporterar olika kring samma händelse.
    Nu säger jag,God natt till er !

 5. Alexandra Pascalidou har dålig mobiltäckning och kan inte kommentera just nu.

  Lika bra det.

  För en journalist utan täckning för det skrivande ordet ….kan man var utan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: