Stäng

Terrorattack avvärjd i Tyskland

Den tyska polisen har gripet ett par som misstänks ha planerat en terrorattack i Tyskland.

Makarna Halil och Senay, bägge bördiga från Turkiet, bor i en liten ort utanför Frankfurt. De greps i veckan, misstänkta för att ha planerat ett terrorattentat i Tyskland. I parets hem fann polisen vapen, ammunition och material för att kunna tillverka bomber. Samma material har tidigare använts av islamistiska terrorister, bl.a. vid attentatet i Madrids tunnelbana 2004.

Maken Halil har ett kriminellt förflutet och återfinns i polisens register efter upprepade våldsbrott och bedrägerier. Kopplingar finns också till islamistiska grupper i Ruhr-området och utomlands. Han förekommer också i utredningen av den radikala muslimska organisationen Sharia4Spain, vars syfte bl.a. är att rekrytera jihadister i Nordafrika.

Polisen misstänker att det planerade attentatet var riktat mot en av Tysklands största cykeltävlingar, inspirerat av terrorattentatet mot Boston maraton 2013. Arrangörerna har av säkerhetsskäl ställt in loppet där över 200 elitcyklister var anmälda.

Källa: Die Welt

3 reaktioner på “Terrorattack avvärjd i Tyskland

 1. Ja och Europa måste införa gränskontrollerna igen, och
  alla sådana här idioter ska ovillkorligen utvisas med
  förbud att återkomma, dom är nämligen bindgalna!

 2. LIVSTIDS FÄNGELSE UTAN CHANS TILL BENÅDNING! Sådana här islamister skall tvångsvårdas med starka mediciner och oskadligöras för resten av sina liv, de skall aldrig ges tillfälle att skada andra människor igen.
  Något måste göras mot islam som är en TOTALITÄR MÖRDARIDEOLOGI som uppmanar till slakt och mord. Nazismen är förbjuden, dessa texter som uppmanar till mord på oskyldiga borde också vara förbjuda och det ska vara tydliga och hårda straff för att sprida dyngan!

 3. Det var tack vare en butiksanställd som planerna uppdagades.
  Hur många är så alerta i Sverige?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: