Stäng

227 000 vuxna invandrare saknar grundskoleutbildning

INVANDRING. Det är inte bara raketforskare, hjärnkirurger, läkare och civilingenjörer som invandrar till Sverige. Regeringen framställer ofta nyanlända som högutbildade som snabbt kan matchas i arbete och skyller ofta på att ”arbetsmarknaden” måste bli bättre på att matcha kompetens mot lediga arbeten.

De glömmer dock nämna att fler än hälften av de asylsökande saknar det som motsvarar vår grundskola och bara grundskoleutbildning räcker knappast på arbetsmarknaden idag. Totalt finns 227 000 låg- och outbildade, som med ett modernt ord kallas kortutbildade, arbetslösa utlandsfödda som regeringen helt saknar integrationsstrategi för och eftersom invandring från länder med låg läskunnighet och utbildningsnivå är fortsatt hög kommer antalet att växa ännu mer.

Lägst är utbildade är afrikaner där sysselsättningen är 25 %. Tre fjärdedelar försörjs alltså av svenska skattebetalare och de ska enligt politikerna rädda vår ålderdom…

-Pettersson säller återigen frågan: Hur dumma kan politiker bli? och ger svaret: Hur dumma som helst!!! Vi ska heller inte glömma att det i Sverige finns 174 000 invandrare i jobb där Arbetsförmedlingen betalar mellan 50 och 80 % av lönen. 46 000 av dem i nystartsjobb.

Almega som är Sveriges ledande arbetsgivarorganisation för tjänstesektorn vill införa skolplikt för vuxna som försörjs av samhället, men det är nästan lika dumt som politikernas förslag. Vuxna som inte kan språket och inte har någon utbildning kommer aldrig, med enstaka undantag att bli en tillgång för Sverige som land. Vi måste minska invandringen!!!

Mellanöstern och Afrikas problem måste lösas i Mellanöstern och Afrika.

På väg till Sverige?
På väg till Sverige?

Almega

31 reaktioner på “227 000 vuxna invandrare saknar grundskoleutbildning

 1. Jag är så trött och arg på PK-media och dess lögner, de hjärntvättar systematiskt de lättrogna som struntar i och aldrig bläddrar i våra ocensurerade källor, de vet inte ett dugg att det handlar om be-drä-ge-ri! Vi, de medvetna, förståndiga människor är föraktade och utsatta för en kollektiv psykos.
  Både på nyheterna igår och idag, tidig på eftermiddag, dök de upp igen: Åsa Regnér (Ragnér?) och den där gubben Hovmöller – han håller på med att alfabetisera zigenare. Han var i Rumänien nyligen och såg själv att zigenarbarnen (vars föräldrar befinner sig i Sverige som tiggare och tjuvar) skiter fullkomligt i skolan. Han var med och filmade ett par som byggde sitt nya hus, och familjens bil var parkerad där på framsidan. Och nu tänker han, Hovmöller, samla zigenarbarnen här i svenska skolor – och föräldrarna med! Alla måste inkluderas i gubbens projekt! Åsa R. satt bredvid och babblade om hur förtryckta zigenarna är, att det råder apartheid i Rumänien. Jag ville skrika högt mot teven: fängelsestraffen för kriminella zigenare är lika med apartheid i deras blinda ögon och deras tomma huvud. Här i Sverige slipper tiggarna straff för sina brott och ljuger friskt (!) om Rumänien. Hennes avsikt på moderaternas begär, och i egenskap av minister är att jaga individerna som organiserar tiggeriet, bossarna, som säljer tiggarplatser åt sina egna. Jakten efter bossarna är bara ett spel, en bisyssla, ett mindre projekt vid sidan om det hela feta lögnen de tvingar oss att svälja med hull och hår.
  De stolta och sanningsidkande människorna med känsla för etik och rättvisa, som har civilkurage att säga ifrån, är utmanövrerade och kvar är det mänskliga avskummet, det moraliska dreglet.

  1. Den enda utbildningen som är fullbelagd i mellanöstern är våldtäktshögskolan. Alla går ut med högsta betyg också.

   1. Bilan gjorde anagram av sitt namn: det blev Albin. Labin ibn (=son till) Ladin.

    (Jag var anagram- och korsordskonstruktör för Bonniers tidningar Året Runt, Kors och Tvärs, Tävla och vinn, Sökord mellan 2003 och 2006 – jag kan hitta på flera varianter, ha-ha, Liban!

  2. Bilan, du springer och snurrar runt i ett lönlöst försök att få tag i din egen svans, din töntiga hund! Efter en sådan grym ’match’ blir du yr i skallen och frustrerad som faaan! Du morrar förgäves!
   Ingen av oss kommer att hjälpa dig, det är ju din egen svans. Catch it and leave us alone!

 2. Såg en filmsnutt för ca 1-2 år sedan med somaliska tanter i Borlänge som efter några veckors kurs lärt sig säga ordet g r ö n på svenska. Eventuellt kunde de texta också! Av den svenska lärarinnan fick man veta att de inte kunde klockan, inte kunde några vägmärken, att de kom från en kultur som överhuvudtaget saknade det symbolspråk hela vårt samhälle är nedlusat av. Hur klarar de att ta sig över gatan med ljussignaler och zebraränder. Men hur bankomaten fungerar kan de och likaså mobiltelefonen!

  1. … och kvinnan som dog med sina två små barn påkörda av tåget för några veckor sedan – hon kanske skrämdes av loket, hon hade aldrig sett ett tåg förut och hunnit inte komma undan i tid …

 3. Innevånarna i några av de länder varifrån asylsökande kommer, exvis. Somalia, uppvisar synnerligen låg intelligens med ett IQ på under 70.

  Kliniskt sett så bedömer man att personer med ett IQ mellan 70 och 50 är lindrigt förståndshandikappade!

  Med detta vill jag ha sagt att idéerna på att utbilda exvis, Somalierna i många fall, kanske i de flesta, är meningslöst – de kommer inte att tillgodogöra sig en utbildning.

  Vill någon kolla källorna så googla på IQ och countries, upp kommer studier gjorda av en finsk och en brittisk professor och de synes vara vederhäftiga.

 4. Vi pratar om människor som INTE kan cykla, INTE kan sätta på och stänga av spisen, som INTE vet hur en tvättmaskin fungerar, som INTE förstår hur en tvättstuga fungerar, som INTE kan och INTE vill lära sig svenska språket…..som INTE har några krav alls på sig från Sverige att anpassa sig till vår kultur, som INTE behöver försörja sig själva och det behöver INTE heller de släktingar de tar hit till Costa Gratis….Vilket land och vilken IDEOLOGI pratar jag om ?
  MILJÖPARTIET krävde att analfabeter från den gruppen skulle få läkarlegitimation i Sverige….-det är nog enda sättet de skulle kunna komma i ”arbete” på!
  SYNEN PÅ ARBETE SKILJER SIG ÅT MELLAN OLIKA KULTURER….DET ÄR INGEN SLUMP ATT ALLA NASAS INGENJÖRER ÄR VITA MÄN!! DET HANDLAR OM GENER!! ALLA VITA VILL ARBETA FÖR ATT KÄNNA MENING I LIVET!! DET ÄR GENETISKT!!!

  1. Bor man på en soptipp städar man upp….MAN SKJUTER INTE OCH MÖRDAR VARANDRA…..Det handlar bara om GENER, bra gener och dåliga gener!

 5. ”En nationell komvux-peng som ger kortutbildade möjlighet att välja fritt bland utbildningsanordnare”

  kortutbildade = analfabet eller förståndshandikappad

  Ett nytt ord för att ytterligare förvilla det sovande folket 🙂

 6. Saknar grundskoleutbildning…
  Den hemska frågan är väl hur många som saknar FÖRUTSÄTTNINGAR för att tillgodogöra sig en utbildning. Att sätta sig på skolbänken för att lära sig läsa och skriva i vuxen ålder är tusenfalt svårare, än att göra det som litet barn. Att lära sig svenska, verkar ju vara helt omöjligt. Eller är det bara viljan som saknas; så länge det flödar in pengar på ens konto utan att man behöver lyfta mer än pekfingret för att knappa in sin pin-kod, så länge kommer 225 00 (and counting…) att fortsätta sakna grundskolekompetens.

  Vad som krävs är att slopa alla system och börja om från noll. Prestation ska ge belöning. Bidrag ska stoppas helt och hållet. Fast, som Askan sa idag, ”då blir de kriminella istället…” (hon syftade på tiggarna)

  1. Mary-Agnes :
   Lära sig svenska……………vad ska då klanens tolkar som har lärt sig svenska, (om än hjälpligt) då få sin lön ifrån?
   Dum fråga, det betalas från samma konto, de svenska skattebetalarna, ja jag är arg !

 7. Oj, vad ska twittervänstern säga nu? Det är ju diskriminerande och stigmatiserande att peka ut en viss sorts invandrare! Den logiska slutsatsen enligt deras logik torde bli att alla etniska svenskar får gå om skolan, för rättvisans skull.

  1. Adonaj :
   Jag önskar att njuta av dagen

   så, han är INTE min statsminister så jag avstår att läsa men tack i alla fall.

   1. Jag också, men att ta del av smörjan som tillhandahålles av PK kan i vissa fall vara ganska så underhållande. I det här fallet har fotografen valt att fokusera på mannens skor??? 😉

   2. Adonaj :
    Jag försökte det blev skorna, det övriga struntade jag i
    Visst du rätt man ska del av galenskaperna så att man vet men just i dag så räckte med skorna, det var humor !

 8. Eftersom vi inte vet vem över 90% av ”flyktingarna” är så kan vi inte med bestämdhet heller veta deras eventuella utbildningsnivåer. Kan vara mångfalt fler.

 9. Tänkte på det i morse, om somaliska kvinnor som meriterade till dagis, som var uppe på sajten igår. Man tog bort barnsköterskorna, de var för lågutbildade för att ta hand om barnen. Bara högskoleutbildade förskolelärare skulle få tillträde till barn. Nu är massor av biologiska barn en merit, det finns ingen chans att somaliska kvinnor ska kunna utbilda sig till förskolelärare, de ska ju ta hand om sina barn. Ska de ta hand om alla barn och plugga samtidigt? Eller ska de plugga till förskolelärare när barnen är vuxna? Mona Sahlin är totalt svenskföraktade, fattar inte att muslimer har så låga krav på sig att Sverige går i stöpet totalt! Det finns inga gränser för daltet med massinvandrarna!

 10. Det är dessvärre inte nog med att de saknar grundskoleutbildning, de saknar social utbildning som kan skrivas hyfs !
  Hänger kanske ihop eller så är det en kulturfråga.

 11. Mellanöstern och Afrikas problem måste lösas i Mellanöstern och Afrika! Gå in på youtube kära läsare och titta på Sydafrika och brottsligheten där, – svarta slaktar vita, – en folkgrupp på väg att utrotas på grund av kriminaliteten där, svensk media tar aldrig upp det, MEN vita bönder/farmare mördas hela tiden, runt 4000 stycken under några år. INGET ANNAT LAND TAR EMOT MÄNNISKOR I STORA MÄNGDER OCH DERAS SLÄKTINGAR OCH FÖRSÖRJER DEM, VARFÖR SKA SVERIGE GÖRA DET????
  Lågutbildade jobb ska å till oss svenskar först, det finns många som inte har någon högre utbildning, de bör ha förtur till jobb som exempelvis städare!!!!
  VI SKA ÖPPNA VÅRA HJÄRTAN FÖR VÅRA EGNA SOM HAR DET SVÅRT!!!!!!

  1. Det verkar som om Kalle är sosse. Måste vi ta hand om varandra? Vi söker ett arbete och den som är mest lämpad får det, är kanske en bättre strategi.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: