Stäng

Australien ger igen

Australiens regering är upprörda över att Indonesien i onsdags avrättade två Australiensiska medborgare. Man utlovade innan avrättningarna verkställdes att vidta ”åtgärder” för att visa sitt missnöje om avrättningarna verkställdes.

Man börjar med en verkligt kännbar åtgärd för att visa sitt missnöje.

National Portrait Gallery (NPG) i Canberra har tillfälligt bort den Indonesiske presidenten Joko ”Jokowi” Widodo porträtt från sin utställningslokal.  Galleriets direktör, Angus Trumble, sade på torsdagen att avlägsna fotografiet  var en tillfällig åtgärd.

Vi på Pettersson stöder naturligtvis den Australiska åtgärden genom att inte publicera någon bild på den Indonesiske presidenten.

JakartaPost

23 reaktioner på “Australien ger igen

 1. Till Malmöbo
  Tagga ner lite. Du skriver ”Pettersson: dags och stänga av 99 % av dina skribenter också då? De vill ju gärna gasa, flå, bränna, och nackskotta.” Mig veterligt har detta aldrig hänt utan är fantasier/förhoppningar från vissa läsare, ej faktiskt utförda dåd!
  Kanske dags att skilja på fantasi och verklighet?

  1. Nilla: jag har 100 tals skärmdumpar på kommentarer om det jag nämnde. Inga fantasier, jag delar gärna med mig om du vill

 2. De flesta länder i Sydost Asien har dödsstraff för grova brott och dit räknas narkotikabrott, som det är mycket hårda straff i de flesta Sydost Asiatiska länder.
  De som ger sig in i handel med narkotika vet sannolikt straffen i de olika länderna, men tar den risken.
  Det är inga straff på brott som kommit till efter att brotten har begåtts, utan de har funnits där tidigare.
  Det som är viktigt är att det funnits säkra bevis mot gärningsmännen, som det också har funnits.
  Jag själv är emot dödsstraff och sannolikt många med mig, men eftersom de här länderna har dödsstraff är det endast att acceptera det.
  De har sannolikt dödsstraff för att som de anser minska kriminaliteten för bland annat narkotika brott.
  Det finns länder i Sydost Asien som inte avrättar utländska medborgare, men dit tillhör inte Indonesien.
  Det är inte mycket att säga om avrättningen av de här australierna utan i Indonesien har de följt landets rättssystem.
  De anser sannolikt de indonesiska myndigheterna att vid en benådning skulle andra följt efter och räknat med benådning om de åker fast.

 3. Pettersson: dags och stänga av 99 % av dina skribenter också då? De vill ju gärna gasa, flå, bränna, och nackskotta.
  De avrättade svinen förtjänade avrättningen. Det de försökte smuggla skulle nå dina eller mina barn. Varför ska våra barn bli missbrukare pga av sådana. Det är som ni säger, några kriminella mindre. Eller sånt kriminalitet vill ha?

   1. att du inte ger dig. Är det så svårt att hålla sig till ett ämne och istället skälla och gapa om annat, var är bloggens ordningspolis ”olli”? Eller era så kallade ordningsregler bara för de som kritiserar er?

 4. Australien passar på att markera mot islam….kika på youtube, finns fim-material där muslimer demonstrerar….en liten pojke bär ett plakat, översätter till svenska, ”halshugg alla dem som förolämpar profeten”….
  Ett polisbefäl kommenterar att han tycker texten är skrämmande, mycket kommentarer på youtube.
  De sätter ner fötterna hårt på ett annat sätt än vi i Sverige, de är inga ”dunungar” befolkningen i Australien…
  Rätt var det är har muslimerna passerat en gräns, då får de stå sitt kast….

  1. Albin:
   Visst är det inte ett skämt när ISIS dödar, de dödar de som inte behagar dem, tex kristna eller muslimer med annan inriktning.

   1. Lena de dödar för att de saknar empati och tror sig vinna nåt med det. Det enda de vinner är världens avsky.

   2. Albin :
    Egypten har reagerat men resten av världen och på nära håll Sverige, Mona ”betongsåssen” hon tror att hon kan göra folk av bödlar.

   3. Albin, de dödar för Allah beordrar det och föredömet Muhammed går före och visar vägen. Likaså är våldtäkterna tagna direkt från islam.

  2. Om du inte sympatiserar med vad bloggen står för,så undrar jag vad du gör här. Sök dig till bloggar som tycker som du istället för att hänga här. Precis som om du vore ett jävla portbarn.

   1. Nisho44: Pettersson skriver att man ska rätta honom om han har fel, och det gör jag med glädje.

   2. Malmöbo: Hoppsan,att du tog åt dig av mina ord var inte min avsikt. Det där svaret var enkom för albin/Bilan.
    Ber om ursäkt

 5. Sverige borde ta ett liknande beslut mot Saudi-Arabia….-vi ska inte ha med sådana länder att göra!
  Det kan knappast kosta mer än Fredrik och Maud Olofssons förlustaffär med Nueon som kostade Sverige 100miljarder kronor!

 6. Jag tycker att den Australiska maffian borde bojkotta Indonesien.
  Jag tror på handelssanktioner. Vägra knarka Indonesiskt !!!

 7. Galleriets direktör tog bort porträttet, är det ”ett spel för galleriet”, och eller politik kan kanske vara detsamma !

 8. Om nu det muslimska föredömslandet gör en vettig sak som att verkställa domarna på ett brott som renderar dödsstraff, så bryr jag mej inte så mycket i detta fallet.

  Jag tenderar att hålla med om straffvärdet i detta fall.

 9. De flesta illegala båtflyktingarna kom från Indonesien. Detta satte Tony Abbott stopp för. Redan från början när han skickade tillbaka båtflyktingarna i räddningsbåtar till Indonesien blev läget spänt mellan nationerna.

  Om Indonesien tycker att dessa illegala flyktingar är så bra – varför behåller de inte dem själva?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: