Ryssland förstärker Östersjöflottan

FÖRSVAR. Det militärpolitiska läget kräver en förstärkning och utveckling av Östersjöflottan med tonvikt på Kaliningrad, uppger försvarsminister Sergej Sjojgu.
På basis av den färska analysen av militärpolitiska, sociala och historiska faktorer, som påverkar läget i regionen kommer vi att betrakta utsikterna för förstärkning av Östersjöflottan.

2015-04-25_0556

Enligt Sjojgu bör försvarets effektivitet, hållbarhet och kommando framför förstärkas i riktning mot Kaliningrad. Dessa steg kommer att tillförsäkra Rysslands intressen i Östersjöregionen.

Denna verksamhet utesluter dock inte att det militära samarbetet med Östersjöstater fortsätts på basis av grannskap och respekt för varandras intressen.

Chefen för Rysslands generalstab Valerij Gerasimov uppgav nyligen att Nato upphört att öva terrorbekämpning och börjat öva kamp mot ”fiktiv fiende”, i vilken Ryssland känns lätt igen.

Sputnik News

7 thoughts on “Ryssland förstärker Östersjöflottan

    • Kan det vara så illa,att USA känner sig en aning pressade av det ”lilla regionala landet” i öster ? Även om kanske Ryssland inte kan konkurrera kvalitetsmässigt,kan man kanske med mångfald och ett folk med lejonhjärta,gott försvara sitt land !

  1. Tyvärr det är det som händer. Europa är förlamad (inkl norden) och har gatt pa att hotet skulle finnas fran Ryssland. USA är snart bankrutt sa de behöver Europa att hämta nya friska pengar till sina ”fredsbevarande” insatser. Men det är flera europesiska stater gar emot detta. Protester mot bojkotten av Ryssland växer och det är det sista hoppet att vi slipper tredje VK. Frihandelsavtalet är inget annat än fa in foten pa en ny marknad. Sedan kommer den militära……Jag är personligen uppriktigt orolig men inte för Ryssland………..

KommenteraAvbryt svar