Stäng

Hotad av tiggare och andra

Från Eva-Maries Facebook

De sista skälvande timmarna är snart till ända, kåkstaden på ockuperad mark i Malmö ska utrymmas senast måndag och många är vi Malmöbor som anser att det inte är en dag för tidigt……utan vi undrar vad det är för fel på våra folkvalda som inte har fått det gjort redan när den första spiken sattes i presenningen.

Idag gick det vilt till då dessa tiggande romska rumäner både är aggressiva och kan visa upp ett riktigt vildsint och primitivt beteende , man snyftar inte hela tiden. Då varken jag och min vän kommer från slaskmedia är det inte för dessa ockupanter lönt att snyfta, vi går inte på det. Vi är helt vanliga Malmöbor som vill ha ordning och reda, lika inför regler, ordningsföreskrifter samt lika inför lagen.

Tomten på Industrigatan har blivit en plats där bilar saktar in och fotograferar, folk cyklar förbi och i farten knäpper man av några bilder på laglösheten, förfallet och svineriet. Idag var det andra gången som jag var där, jag och en kompis stod på trottoaren medan en ”delegation” på tre personer med filmkamera släntrade in i kåkstaden.

Jag ropade åt dom med en fråga – Har ni tillstånd att beträda privat mark? Inget svar, ingen reaktion utan de fortsatte in i lägret för att en stund stå och prata med några av romerna som för tillfället var ”hemma”. Vi fotograferade kåkar och tält men då fick romerna nog och sände fram en äldre bitsk kvinna som började att dra i mig………jag blev urarg och hon backade endast för att plocka upp bitar av tegelstenar och klinkersbitar. Hon kom nu mot mig med dessa vapen i händerna och gjorde utfall på nära håll.

Det var då en av stadens sopbilar stannade till, föraren hoppade ur och kom fram till oss. Han erbjöd oss sin hjälp och vi tackade så mycket för omtanken. Allt detta utspelade sig framför ögonen på de tre med filmkamera, som det sedan visade sig var ett produktionsbolag som SVT anlitat. SVT anlitar bolag att olovandes gå in på annans privata mark är min refektion.

Vi hade ett litet gott samtal med vår hjälpare som ursprungligen var från annat europeiskt land. Han ansåg att det vi nu har fått till oss inte är Sverige, och att man måste rösta rätt för att få ordning på landet. Han skakade på huvudet åt vilken fel väg vårt land tagit och att det kommer att bli mycket värre. Vi sa adjö och tackade än en gång för vänligheten och omtanken.

För att få lite bättre bilder gick vi till tomten bredvid lägret och gick in i trapphuset, vi stannade på tredje våningen. Utsikten var god, utsikten för att få en fin stad återigen kändes långt bort. Det var då när vi stod där och tittade som vi hörde ett flåsande i trappan och en karl kom och stannade till hos oss.

Mannen undrade från vilken tidning vi var ifrån……….Vad!? Vi är malmöbor sa vi och vem är du? Han var från SVT och han undrade vad som hände när sopbilen blev attackerad med stenar…… det kan du fråga dina medarbetare om för det har dom säkert filmat, sa jag. Helt klart fiskade denna man efter något.

Jag frågade ifall dom har tillstånd att vara på privat mark men det var inte mitt problem utan i så fall deras problem fick jag reda på, och jag höll med om att det var deras problem. Han propsade på att få reda på vem vi var och jag frågade efter hans visitkort, han ville ha mitt men som vanlig privatperson går man knappas med sådana kort på fickan.

Då jag återigen bad om hans visitkort tog han handen innanför rocken och drog fram……sin mobil, och tog en bild av mig. ”Ha ha där var du inte snabb sa han och skyndade sig ner för trapporna, när han sprang ner sa han att jag var oförskämd som inte svarade på frågor utan bara ställde frågor. – Och det ska komma från en från SVT, sa jag glatt.

Denna ”fiskande” oförskämda ”svt-man” råkade tappa sin mössa och det ropade jag i trapphuset, han kom efter en stund upplommandes och då blev det några bilder till, fördel mig. Jag och min vän ansåg oss vara färdiga med vår malmödokumentation för denna gång och begav oss ner och ut.
Där på trottoaren vankade svt-mannen med sin mobil vid örat, han spanade in oss och tog fler bilder. ”du är ju riktigt snygg” sa han till mig och jag är ju inte dummare än att jag förstod att han med det ville skrämmas. Hans mening var så klart att skrämma mig med att nu har han bilder på mig, jag är dokumenterad, men det tycker jag bara är bra för då kan han katalogisera dom under fliken ” Malmöbo som inte gillar kåkstäder med allt vad det för med sig”

Denna underliga man förstod inte att det finns malmöbor som bryr sig om sin stad och att man inte gillar romernas förslumning av nutida Malmö. Som sagt på måndag ska lägret vara tömt och priset kommer på oss malmöbor, som alltid. I onsdags var jag på nämndsammanträde och ungdomar och äldre var bekymrade att staden måste spara och skära ner i verksamheter, Malmö är bankrutt……..ser någon samband?

Vid pennan
Eva-Marie Olsson
Malmö

-Pettersson vill bara tillägga för er som inte vet det att det mångkulturella paradiset Malmö går back med över tolv miljoner per dygn, drygt 4,6 miljarder om året. Pengar som Sveriges övriga skattebetalare får stå för. Det är lätt att vara generös för andras pengar…

Malmös BUDGET för 2015

18 reaktioner på “Hotad av tiggare och andra

 1. Eva-Marie och hennes sällskap är några av de få,som vågar stå upp mot landets förslumning. Önskar jag varit 20 år yngre och kunnat hjälpa till,för att i någon mån rädda vad som räddas kan…åt kommande generationer.

 2. Gillar din blog!
  Sverige är förlorat!
  De imbecilla Kultureliterna har makten – dom spottar i folket halsar!

  Och massimporterar muslimska cancerceller i den svenska folkkroppen.
  Canerceller som Sverige ALDRIG kan bli av med – utan bara dör av…

  Och vilka är ”kultureliten” ?

  Död åt Vänstern!! Må dom brinna i Helvetet!

  Olle i Australien
  (som ”drog” – redan när Kuba-Olle tog makten…..)

 3. Vart blev dom erbjudna nytt gratis boende ? Får dom också då gratis mat ? Allt så klart i så fall betalt med våra skattemedel ? Herre gud, vart är Sverige på väg ???

 4. Att Malmö går back med 4,6 miljarder per år är SKRÄMMANDE, det är pengar som svenska staten lånat upp på internationella lånemarknaden med ränta, Sveriges statsskuld är c:a 1400miljarder kronor och räntan ökar med 10,000 i sekunden….Hushållen har 3000miljarder i skulder på sina bostadslån! När denna lånekarusell kolappsar så ligger vi alla illa till….-det var ett av skälen till att Fredrik Rövfeldt pratade om höjd pensionsålder till 75 år!
  7klövern och Socialdemokraterna borde inse faran och kraftigt begränsa att fylla på med nya bidragsturister till Sverige. Politikerna måste inse att klockan är fem i tolv och att det är dags att de är villiga att ta tuffa beslut, att de måste ta sitt ANSVAR NU!
  En sådan ANSVARSFULL politik vore att förbjuda tiggeriet! Vill någon vänsternazist ta hem en tiggare så låt dem göra det MEN svenska staten måste visa litet stake och FÖRBJUDA TIGGERIET!
  Rumänien har förbjudit tiggeriet och det är deras skyldighet att hjälpa de här människorna – till det får de stora summor från EU!
  Jag förstår att man är förbannad i Malmö, det ser lika jävligt ut i Stockholm, kanske borde man starta protestlistor mot detta!
  En eloge för att du engagerar dig Eva-Marie!

  1. Vad är det som händer…………..Kalle Andersson , inte längre Kalle Anderzon, stop ”the shit”!

   1. Mr Q
    Det här berör mig illa , tror inte att jag orkar mer, det var trevligt så länge det varade.
    Nu lämnar jag Sverige bakom mig, kram till er alla !

 5. Eva-Marie, du hade änglavakt och tur med soppbilföraren, precis som jag hade den 16 feb. då en galen tiggerska ville anfalla mig. Jag skrev flera insändare om tiggare varav senaste handlade om den händelse. Zigenarna är lika obscena och primitiva som de är farliga. Deras bästa vänner är smutsen, kniven och tändsticksasken. Ni alla: se upp med dem!

  1. Mimi N
   Visst är deras bästa vänner just det som du skriver men det gäller nog i hög grad utanför Sverige. Här i Sverige är deras bästa vänner ………de galna, kokade och fullständigt intelligensbefriade ……………!!????

  1. Då hade jag inte helt fel,när jag gissade på ”trivselsossar”. I varje fall tillhörde de ju vänsterpacket…på SVT !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: