Det rika Saudiarabien och de andra Gulfstaterna tar emot exakt noll av de syriska flyktingarna!


FLYKTINGKRISEN. 3,8 miljoner flyktingar från Syrien (95 procent) finns i bara fem länder. Turkiet, Libanon, Jordanien, Irak och Egypten:

Libanon är värd för 1,1 miljoner flyktingar registrerade hos UNHCR, som uppgår till cirka 26 procent av landets befolkning
Jordanein är värd för 618.615 registrerade flyktingar, vilken uppgår till 9,8 procent av befolkningen. 
Turkiet är värd för 1,6 miljoner flyktingar, vilken uppgår till 2,4 procent av befolkningen.
Irak är värd för 225.373 registrerade flyktingar, vilken uppgår till 0,67 procent av befolkningen. 
Egypten har 142.543 registrerade flyktingar, som uppgår till 0,17 procent av befolkningen.
I Syrien har c:a 190.000 människor dödats och 10,8 miljoner människor är i akut behov av humanitärt bistånd inne Syrien.

Här finns de som behöver hjälp. De unga män som lämnat dem och sitter i Sverige och gnäller ska skickas tillbaka.

Här finns de som behöver hjälp. De unga män som lämnat dem och sitter i Sverige och gnäller ska skickas tillbaka.

 • Mer än 10 miljoner syrier, eller 45 procent av landets befolkning har fördrivits.
 • Av dessa 6,5 ​​miljoner förskjuts inom Syrien och ca 4 miljoner har sökt skydd i andra länder.
 • Totalt har 63.170 vidarebosättningsplatser erbjudits globalt sedan krisen i Syrien började, vilket bara motsvarar bara 1,7 procent av de totala antalet flyktingar i Libanon, Jordanien, Irak, Egypten och Turkiet.
 • 378.684 personer i de fem huvudvärdländer – eller tio procent är i behov av vidarebosättning (permanent uppehållstillstånd) enligt UNHCR.
 • Amnesty International kräver att minst fem procent av flyktingarna som skall vidarebosatta från de viktigaste värdländerna i slutet av 2015, och ytterligare fem procent i slutet av 2016 (detta uppgår till 380,0000 personer).
 • De sex Gulfstaterna – Qatar, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Kuwait och Bahrain – har erbjudit sig att ta emot exakt noll av de syriska flyktingarna.
 • Andra höginkomstländer, däribland Ryssland, Japan, Singapore och Sydkorea har också erbjudit sig att ta emot exakt noll procent av de syrsiska flyktingarna.
 • Antalet syriska flyktingar i bara Turkiet är fler än tio gånger så många som de 28 EU-länder tagit emot de sensate tre åren.
 • Tyskland har lovat 30.000 extra platser för syriska flyktingar genom sitt humanitära, nästan hälften av det globala totalt flytt- och humanitära entré programplatser för syriska flyktingar och 82 procent av EU:s totala antal. Tyskland och Sverige har tillsammans tagit emot 96.500 av nya syriska asylansökningar under de senaste tre åren, vilket motsvarar 64 procent av samtliga i EU.
 • De återstående 26 EU-länderna har lovat att ta 5.105 personer eller 0,13 procent av syriska flyktingar i huvudvärdländerna.

-Pettersson tycker att EU och Sverige ska stänga gränserna och skicka tillbaks dem som tar sig hit illegalt. Hjälp istället Libanon, Jordanien, Irak, Egypten och Turkiet så mycket som möjligt. Dessutom måste vi tvinga Saudiarabien och de andra Gulfstaterna att ta emot flyktingar, dit kan de ta bussen och behöver inte riskera livet på Medelhavet.

Vi ska också ta emot de vi klarar av, kanske 10-15 tusen om året men de ska söka uppehållstillstånd innan de kommer hit och bostad, jobb eller utbildning ska vara ordnad.

De svenska regeringarna, den förra och den nuvarande är medskyldiga till massmord när de lockar med permanent uppehållstillstånd, bostad och försörjning samtidigt som det inte finns någon möjlighet att ta sig hit lagligt.   

Amnesty 2014-12-05


23 responses to “Det rika Saudiarabien och de andra Gulfstaterna tar emot exakt noll av de syriska flyktingarna!

 • Putin har lösningen: stäng gränsen och låt folk fly till Saudiarabien | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Från mars 2015: Det rika Saudiarabien och de andra Gulfstaterna tar emot exakt noll av de syriska flyktingarna! […]

  Gilla

 • Löfven ”Kan bli gigantisk flyktingström från Irak” | Petterssons gör skillnad!

  […] Det rika Saudiarabien och de andra Gulfstaterna tar emot exakt noll av de syriska flyktingarna! […]

  Gilla

 • Gulfländerna sviker sitt ansvar | Petterssons gör skillnad!

  […] skrev om detta redan i april 2015 och april i år. De stenrika oljeländerna vältrar sig i lyx, tävlar i att bygga de högsta […]

  Gilla

 • Saudiarabien erbuder sig att bygga 200 moskéer i Tyskland för syriska flyktingar | Petterssons gör skillnad

  […] skandal. Saudiaarbien och de andra stenrika Gulftstaterna finansierar krigen i Syrien och Irak men vägrar att ta emot några flyktingar därifrån och här säger PK att det inte pågår någon islamistering av […]

  Gilla

 • Lena

  Den här rika araben kan med sin förmögenhet ”i ryggen” kosta på sig att tala sin sanning. Jag anser att han om någon vet vad han talar om !
  http://www.memritv.org/clip/en/0/0/0/0/0/0/5066.htm
  Han riskerar inte att förföljas eller hånas……fundera på varför !

  Gilla

 • Tina

  Ursäkta men Grekland tar emot alla som kommer in via landet. De måste beviljas asyl för att fortsätta och många stannar även där. Så de är ett av länderna som tar emot flest just nu

  Gilla

  • Stenbock

   Problemet är att de ”nödställda” inte önskar registrera sig i Grekland,Italien,Ungern,Tjeckien m.fl. länder.
   Dessa ”fattiga flyktingar” är väl insatta i var man kan få ut de bästa socialbidragen.För inte f-n tror ni att dessa ökenbeduiner vill flytta till Absurdistans iskalla klimat…Nej det är av helt andra orsaker man söker sig upp mot polarkretsen…
   Att sedan Tyskland just nu står högt på önskelistan för många av dem,har med den PR som Merkel dagligen spottar ur sig.Det sista är enda fördelen för oss absurder.Vi har en ”statsminster” som sällan öppnar truten,och då det sker på ett språk som dessa inte förstår…norrlandsengelska ! 🙂

   Gilla

   • Lena

    Var det du som satte in en bild på ” Mutti” som konfirmand för någon dag sedan, glömde att skriva , hon såg ”sleten” ut redan då.

    Gilla

   • Stenbock

    Om du menade mig Lena,så tror jag att bilden låg på en länk, som jag lade in från PI…Ja ”Mutti” har sedan länge sett sina bästa år. Mungiperna rasar dagligen allt längre ned mot knäna.Nu är det förstås ingen skönhetsgala i tyska Bundesdagen,
    Vad som skulle ha varit intressant för min del,var den konversation som hon förde med Absurdistans utsände
    ”stassminister.Mutti tal ingen engelska men god ryska.Löfvèn talar vare sig engelska,tyska och knappast hellre någon ryska ! Frågan är,om man underhöll sig den korta stunden med teckenspråk ?
    .

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Att ständigt vara en förrädare, speglar sig.

    Gilla

   • Stenbock

    Det som nu utspeglar sig i stora delar av Europa bär denna gamla dam,med rötter i forna DDR till som medskyldig.Hon har den dåliga vanan,att uttala sig om allt och inget.
    I Tyskland jämföres hon nu med Adolf,som också begärde det omöjliga av folket.Själv tror jag att detta är början till slutet på Tysklands,och därmed (även delvis) på övriga Europas goda år.
    De som idag sitter och småler över den invasion som sker,är USA.Kina och kanske ytterligare några kreativa länder i Asien.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Kroppsspråket fungerar vid vissa tillfällen, kanske var det tillfället !

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  Till skillnad från Sverige,för man ute i Europa en ärligare journalistik.
  Vid en av otaliga ”Talk-shower” i ARD diskuterades i går,problemen med alla lyckosökare som översvämmar oss.I motsats till Absurdistan redogjordes öppet,varför det finns sååå många ”ensamkommande barn” i åldrarna 15-20 år ?
  Familjerna i deras Afrikanska ursprungsländer samlar gemensamt in summan,som smugglarna begär för transporten över till härligheten i Europa.För denna välgärning förväntar man sig,att de ”små” skall
  lyckas lura till sig PUT,och som anhöriga få följa efter till det ljuva livet.
  Kan ni tänka er att svensk STATS-TV skulle öppet tillåta,att sådan sanning sändes ut till sin befolkning ? Eller sker det ????

  Gilla

 • angelicaplacet

  År 2014 tog Sverige emot 1971 stycken kvotflyktingar.Flyktingar som har flytt för sina liv till närmsta flyktingläger.

  Varför är det mer intressant för politiker att låta människor i tusental som betalar flyktingsmugglare och som inte kan visa upp någon identitet att få komma in i landet och uppbära alla sociala förmåner?

  Gilla

 • Ludde

  Kan meddela. i Saudi, Emiraterna, Kuwait och Bahrain… Kalla man de allra flesta av sina muslimska bröder för allt annat än just broder. Föga smickrande namn som i Sverige blir hets mot folkgrupp. Bjud en Saudi på några Whisky (de tål inte många cl men dra det mer än gärna) och fråga vad han tycker om tex en Somali. Häpnadsväckande svar kan jag tala om.

  Gilla

 • Lena

  Klart att de inte tar emot några flyktingar överhuvudtaget…………………de rika länderna vill ju fortsätta att vara rika. Däremot tar de emot arbetskraft från filippinerna och pakistan för att utföra slavarbete .

  Gilla

  • Alexander Hed

   Sjalvklart tar Saudiarabien eller Dubai emot slavarbetskraft fran Bangladesh eller Pakistan,,nar kontraktstiden ar ute ar det bara for dessa att atervanda hem..inga formaner,inget medborgarskap ingen socialhjalp..ingenting..

   Gilla

 • Ogeldibo

  Här är vi oense Pettersson, vi ska inte ta emot några ”flyktingar”
  vi ska repatriera ett stort antal istället.

  Gilla

 • Sven Dufva

  Logiskt sett borde de människor som fördrivs att fly till närliggande länder. Länder där de delar religion, kultur och språk.

  Skulle Sverige drabbas av nåt hemskt är jag övertygad om att Norge och Danmark är de två länderna vi svenskar skulle leta oss till. Inte Dubai eller Egypten.

  Gilla

  • SD2014

   När den dagen kommer och vi de 13% måste fly till Danmark/Norge så är det för sent, då har de byggt en 10 meter hög mur mot sverige och sprängt broarna, då får vi patrioter stå upp för att återta Sverige, inte vara en feg lus och fly landet som MENA drägget

   Gilla

   • Albin

    Folk som flyr behöver inte vara drägg. Det finns ett annat parti för dig. Hos SD är du inte välkommen, lyssna på Jimmie och lär.

    Gilla

   • SD2014

    @ Gaylord Alias Albin, Stick och brinn!
    De stora starka ”männen” ( läs mössen) lämnar kvinnor och barn i ett brinnande inferno, krig och elände. De är inte Möss nog att försvara sina egna ens, FYYYYY FAAAN.

    ”Hellre leva som en varg för en dag, än som ett får i 1000 år”

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: