Göteborgskusiner övergav studier för terrorn i Syrien

ISLAM. Kusinerna lämnade jobb, studier och familjer i Göteborg för att dö för IS kalifat i Syrien. GT skriver om släktingarnas öde, där tre dog i strid och en överlevde. En av dem var dataekonom som nyss blivit pappa för första gången, en annan studerade vid Chalmers tekniska högskola. Han skulle bli sjöingenjör.

– Han var aldrig högljudd eller bråkig. Han ville alla väl och var väluppfostrad. Han visste hur man uppförde sig, säger en vän från skoltiden. Närstående som GT talat med hävdar att de försökte förmå kusinerna att återvända till Göteborg. Samtidigt finns en stolthet för deras kamp.

– De dödar inte civila och oskyldiga människor. Det är Bashar al-Assad som är terrorist och inte Islamiska staten, säger en anhörig.

-Pettersson säger att detta visar än en gång att PK:s påståenden om utanförskap är svammel…

22 thoughts on “Göteborgskusiner övergav studier för terrorn i Syrien

 1. Skrämmande! Har just sett Uppdragsgranskning om jihadklubben på Lövgärdet i Göteborg – eller var det Löfvéngardet?! Om läskiga skäggiga islamister som föreläser och uppmanar aporna att åka ut till Syrien.

 2. Med på tanke på allt det goda som predikas i svenska Moskéer …så måste det vara fruktansvärd att vakna en morgon och vilja mörda. Eller blir de bara stormkåta på 72 brudar? Tänk om det händer Svetsloppan eller Reinförrädaren.

 3. Alla hemkommande borde och skall skickas i bojor till Haag omgående
  utan pardon, detta är grova krigsförbrytare i likhet med nazisterna efter WW2. Varför tar 7-klövern dessa apor i försvar?

 4. Borde inte dagens toppolitiker kunna lära av historien? Inte ens den närliggande som t ex den arabiska våren. Har sett att man idag nästan saknar Ghadaffi med tanke på hur det ser ut i Libyen idag.

 5. Snacka om att slösa skattemedel på dylikt folk! Pensionärer, släng er i väggen, ni bekostar våldet och halshuggningar med era pensioner. Verkligen sjukt att Sverige står bakom detta, dessutom vårdar skadade från det muslimska utrotningsvåldet av oss otrogna. Finns inga svordomar som täcker mitt hat till muslimer!

   • Alla länder som har islam som statsreligion, styrs av en diktatur, islam och demokrati fungerar inte, måste vara en diktatur regering.

  • Glöm inte mig och mitt eget hat till muslimer. Jag hörde fruktanvärt obscena svordomar som en tiggerska kastat på mig mitt på gatan för inte länge sen. Det är kanske värt att minnas svordomarna och rikta dem mot halalätarna.

   • Nej då, du hatar ju alla möjliga och det är inte heller bra för hälsan.

   • Ja, Mimi, det finns inga ord kvar för den sorg och förtvivlan och vrede och hat jag har mot muslimer. Ingen skyddar svenskar, inte ens våra egna. Muslimer kniper käft eller står på våldsutövarnas sida och daltar med dem. Vi har importerat svenskhat och det finns igen räddning. Vi är slavar för folk som aldrig kommer att bygga upp vårt land. Vi försörjer och ger vård åt dem som vill utrota oss! Det är självdestruktivitet hos våra politiker, och accepterar man inte det är man rasist.

    Ja, jag lider med dig, Mimi, stå på dig! Jag tror knappt jag har fantasi nog att mäta mig med en vulgär tiggare och en muslimsk skolelev idag. Har hört hårresande saker genom åren, det är häpnadsväckande vilket inre liv de måste ha. Fyllt av snusk och snask som rinner ur munnarna på dem!

 6. Tyvärr omhuldas dessa vidriga individer av Mååååååna S. och herr Löfvén et consortes. Av vilken anledning?

 7. Deras uttalande visar på att de har helt fel uppfattning om orsaken till stridigheterna i Syrien, de har blivit hjärntvättade från en osaklig media.
  Det var en demonstration i Damaskus i samband med den arabiska våren som svepte över många arabländer.
  Samtidigt kom Al Qaida terrorister över gränsen och in i Syrien och startade upproret som sedan har eskalerat.
  De här Al Qaida var finansierade och fick vapen via Turkiet från Saudi, Qatar, USA och även europeiska länder.
  USA hade planer att bomba syriska mål, men stoppades av Ryssland.
  De här länderna har och hade inte som mål att införa någon demokrati i Syrien, den som tror på något sådant måste vara mycket naiv.
  Assad är en diktator men en mycket mild sådan jämfört med de andra muslimländerna, Syrien ansågs under Assad som det mest liberala muslim landet i Mellan Östern .
  Motivet som de här länderna har mot Syrien är sannolikt att splittra landet för att Iran skall tappa fotfästet där, Syrien och Iran har en mycket stark allians mellan länderna.
  En saudisk prins uttalade tidigare vad som än händer kommer Saudi att ha kontroll på Syrien i slutändan. Det är Saudi och Qatar som finansierar terroristerna mot den syriska militären och folket.
  Saudi, USA och Gulfstaterna är rädda för Iran att de kommer att bli stormakten i Mellan Östern, nu har Saudi också problem med Jemen som de tror är Iran, som stöder rebellerna.
  Saudi stöder inte IS utan ser dem som ett hot, de har också lovat att krossa kungadömet i Saudi.
  De länder som har kontroll på Mellan Östern idag är USA, Israel och Saudi.
  Men skulle Saudi falla kommer USA att närma sig Iran, som i så fall får stort inflytande, därför USA kommer inte att släppa inflytande över Mellan Östern och oljan.

  • Skrämmande utveckling men de inblandade borde gemensamt stoppa kriget i regionen, håller med Assad verkar vara en lämplig man att regera Syrien, han är en mild diktator med stöd av Ryssland!

   • I Sverige gillar vi varken milda eller hårda diktatorer, och vi vill inte heller ha något stöd av Putin.

  • När USA invaderade Irak och tog över kontrollen av landet ville USA ha ingenting att göra med Saddams militär och polis och de blev arbetslösa med inga inkomster.
   Det här medförde att de skapade en motståndsrörelse mot USA och dess ockupation i Irak. Det är härifrån IS skapades, när USA placerade en mycket stor vapendepå med ammunition i Mosul slog de till och stal alla vapen och fordon som var mycket moderna, USA hade också upprättat en avdelning för Iraks centralbank där de gick in och tog alla US dollar som rörde sig om 500 miljoner US dollar.
   Sedan har de tagit oljekällor i beslag både i Irak och Syrien och säljer olja på den svarta marknaden, som gör att de har ingen brist på pengar. Eftersom Saddams officerare ingår i IS kan de också hantera de moderna vapnen som de tog i beslag i Mosul.
   IS plan är att skapa en stor Islam stat med stränga sharia lagar.
   Orsaken att USA invaderade Irak har aldrig kommit någon trovärdig förklaring, men att USA ansåg det betydelsefullt finns ingen tvekan om.
   Det som gjorde det möjligt att få orsak att invadera Irak var Twin Tower kolappsen i New York 11 september.
   Det är många som tror att det var flygplan som körde in i skyskraporna men det är många som har en helt annan uppfattning.
   Enligt videofilmer som togs kan man se att ena vingen på planet skär igenom halva byggnaden, som är en omöjlighet.
   Det är aluminium material som det är helt omöjligt att det skulle gå att genomföra, vid service av planen får ingen person stiga på vingen exempelvis. Balkarna i skyskrapan är mycket kraftiga därför att ena vingen kapar halva byggnaden är en omöjlighet.
   Det finns inte heller några vrakdelar nedanför skrapan, sedan att flygbränslet skulle kunna smälta järn är en omöjlighet därför bränslet ger inte den temperaturen att det kan smälta järn.
   Brandmän som gick in i skrapan bedömde det var explosioner på flera ställen efter att planet skulle ha träffat skrapan.
   Sanningen är nog den att skyskraporna sprängdes ned av specialister från säkerhetstjänster.
   En pensionerad fd pilot på stora plan har uttalat att det är inga plan som har träffat skyskraporna, han har en lång förklaring om hela händelsen.

   • Orsaken varför USA invaderade Irak är endast spekulationer, det som jag anser är ett trovärdigt scenarium är att Saddam regimen hade planer att börja sälja olja i Euro och inte dollar.
    Skulle andra oljeländer följt efter ett sådant scenarium skulle de ha fått mycket djupa och svåra konsekvenser för US dollarn och hela det finansiella systemet och därför måste en sådan plan stoppas.

   • Låter troligt att det är orsaken till USA:s invasion av Irak, – det märkliga tycker man är att de INTE har skickligare förhandlare när så enorma kostnader i dollar och människoliv står på spel. Kriget med Irak blir när man tittat i bakspegeln ett fullständigt vansinnigt företag.

 8. Läser i GT att Sverige har namn och personnummer på en man som mörda för IS, han är splitterskadad och i Sverige för vård.
  Han var glad när SOCIALDEMOKRATERNA erkände Palestina!!!
  Sverige måste snabbt få överenskommelser med andra stater och utelämna grova krigsförbrytare, – alla som rest till Syrien och slagits ör IS ska behandlas som grova brottslingar!
  SD måste ta upp detta till debatt inför valet 2018, – helst tidigare.
  De som röstar på Socialdemokraterna måste fatta att de är GRUNDLURADE – de röstar mot sina egna intressen för islams utbredning i Sverige!!!!

 9. SKRÄMMANDE att vi har dessa mördare mitt ibland oss….De borde utelämnas till krigförande motpart – alla de som reser mellan Sverige och Syrien och slaktar för IS.
  Jag säger som den Etiopiske regeringstjänstemannen som uttalade sig ang IS slakt av 30 Etiopiska kristna i Libyen. ” Det är ett brott mot hela mänskligheten”.
  Dessa individer ska vi inte ha i Sverige, all import av sådana här individer till vårt land måste få ett slut. De som deltar i IS begår krigsbrott och ska ställas inför krigsrätt i de länder som berörs.
  Det borde komma överenskommelser mellan Sverige och andra stater om att de utelämnas, – vi måste utelämna även om de får dödsstraff, krigets lagar skall gälla. Det borde komma snabbt vilket även skulle motverka nyrekrytering till IS.

Kommentera