Betalar ingen skatt på försäljning, alla pengar går direkt ned i fickan


INVANDRING. Boken, eller gatutidningen, Sofia Z som säljs av EU-migranter på Sveriges gator kan ha gett försäljarna så mycket som fyra och en halv miljoner kronor i inkomst. Minst 60 000 av dom 70 000 tryckta exemplaren är sålda.

2015-04-10_1740

Boken Sofia Z är skriven av Gunilla Lundgren och Sofia Taikon och illustrerad av Amanda Eriksson. Sedan slutet av januari säljs den av EU-migranter på Sveriges gator.

Boken köper försäljarna för 25 kronor och ska sedan sälja för en hundralapp. Mellanskillnaden får de behålla själv.

Det är den norska ideella föreningen Folk är folk, som har gett ut boken som gatutidning. Den har tryckts i 70 000 exemplar och enligt föreningen har minst 60 000 av dessa sålts. Om alla försäljare fått fullt pris har alltså totalt fyra och en halv miljon kronor gått från köpare till säljare.

-Pettersson tycker detta är intressant. Om jag köper in något för 25 kronor, och arbetar med att sälja detta hela dagarna för 100 kronor så måste jag betala skatt. Omsättningsskatt, inkomstskatt, arbetsgivaravgift osv. Jag måste registrera ett företag, vara momsregistrerat, ha F-skattesedel etc. alternativt vara anställt hos ett företag som betalar skatt.

Varför är zigenare undantagna från våra skatteregler, ska inte de vara med och bidra till vårt gemensamma bäst?

SR


9 responses to “Betalar ingen skatt på försäljning, alla pengar går direkt ned i fickan

 • jockfall

  Det är vårt egen fel att det blivit så här. Rösta rätt nästa gång.

  Gilla

 • Lars

  Vart har Skatteverket tagit vägen de som är så pengakåta! Nej gör er plikt! Slit er från att spela fickpingis eller stå och mäta kurvan på en gurka/banan!

  Gilla

 • bonn

  Finns ingen värre kapitalist än en riktig kommunist!!!!

  Gilla

 • Grune

  Varför skall dom betala skatt för? Det kan dom där dumma djävla svenskarna göra. Dom betalar ju gärna 25-30% högre skatt bara dom får fler invandrare.
  Nej alla dessa kriminella skulle STRAFFBESKATTAS med 50%

  Gilla

 • Blot-Sven

  Enligt Erik Ullenhag så har de varit med och byggt Sverige. Förmodligen så har de bidragit med så enormt mycket i detta samhällsbygge så att inget mer kan krävas av dem i anständighetens namn!
  Krav på att de ska betala skatt och göra rätt för sig kan leda till en ny förintelse med ett nytt Auschwitz! Det kan vi väl inte ta på vårt ansvar!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Zigenare är väl befriade från allt.
  Sickena jävla kriminella typer.
  Bortskämda jävlar som är duktiga på att utnyttja svenskarns naivitet.

  Gilla

 • Naivtive

  I det hör djävla landet ligger fattigdomsgränsen på tio tusen i månaden, men man tvingas betala 30% i skatt efter första tusenlappen i månadsinkomst. Hur i hela glödheta resonerar tomtarna på Rosenbad när man är så fattig att man i princip inte klarar sig men samhället vill ändå ha sitt, av oss.

  Gilla

 • bo eriksson

  Vem fan köper en tidning av en zigenare,,,,

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: