Försvaret ej välkomna på Nationaldagsfirandet


-Pettersson tycker att det känns som PK driver med oss, låt de som påstår sig vara kränkta kränkas…

Vid firandet, som hålls på museiområdet på Gammlia i Umeå, ska bland annat nya medborgare välkomnas. Och Försvaret ville att det årliga firandet av Garnisonens dag skulle sammanfalla med nationaldagsfirandet.

– Tyvärr är det så att många nya svenskar kommer från traumatiska förhållanden. Det kändes inte rätt att ha militärfordon på området, säger Lillemor Elfgren, programsamordnare vid Västerbottens museum, till SVT:s Västerbottensnytt.

Samtidigt säger Elfgren att arrangörerna inte fått några särskilda indikationer på att någon grupp skulle kunna ta illa upp.

Lillemor Elfgren tror alltså att nya svenskar tar illa upp av det svenska försvaret som inte varit i krig på 200 år, snacka om fördomar.


10 responses to “Försvaret ej välkomna på Nationaldagsfirandet

 • GA

  Det måste vara en mycket naiv person Lillemor Elfgren som tror de nyanlända inte tål se militära fordon och kanske vapen också.
  Det som visat sig väcka stort intresse bland de nyanlända är vapen, naturligtvis önskar de se vad militären kan ställa upp med.
  Besökarna bland de nyanlända kommer att bli kraftigt reducerat om inte militären får ställa ut, mot vad det annars skulle blivit.
  Militär utrustning är alltid intressant att beskåda, även för svenskar.

  Gilla

 • Grune

  De amöbor som känner sig kränkta får tillåtelse att flytta till ett land där det är absolut förbjudet att införa vapen av alla de slag, om han kan hitta något.
  Jag är helt övertygad om att det inte finns en enda invandrare som ställer upp på alla dessa s.k. kränkningar. det är endast ett antal svenska parlamentariker som blir kränkta av att behöva leva i sverige.
  Samtliga dessa höjdare borde omedelbart kastas ut ur landet.
  Det gäller 300 riksdagsledamöter ner till alla alla företagsledare.

  Gilla

 • Albin

  Stefan K letar febrilt nått att att anklaga ”nysvenskar ” för.

  Gilla

 • Stefan K

  En del nyanlända är ju bestörta över korset i vår svenska flagga. Ska flaggan också förbjudas?

  Se de bilder när svenska och andra länders militär når krigsdrabbade zoner. Befolkningen är jublande glada och tackar för hjälpen. Är det när de kommer till Sverige som de upplever trauman av vårt svenska försvar?

  Twitteflödet är allt annat än positivt…

  Den här kommentaren säger något som borde få ansvariga att haja till.

  Gilla

 • Ludde

  Helt fel, de nya svenskar gillar ju vapenmakt. Kanske ville kommunen inte verka klena men militären som inte ens skjuter i luften. Klart de blir kränkta då.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Absurdistan är mer restriktiva än Islamska Turkiet….
  Där har man skrivit om lagen för deras troende.Den reformerade lagen innebär,att dessa nu tillåtes använda papper på toaletten !! Dock framhålles att vattnet fortfarande är det viktigaste för renligheten……
  Detta sker år 2015 enligt vår tideräkning !

  Gilla

 • ossie

  Svenska flaggan och nationalsången måste väl också förbjudas.

  Gilla

 • grregory

  Vore konstigt om nysvensken känner sig välkränkt av vår försvarsmakt men inte av Pride paraderna som snart finns i var och varannan stad..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: