Svenskar gripna med ”stort parti kokain” i Dubai

UTRIKES. Två svenska män i 50-årsåldern sitter sedan i mitten på mars fängslade i Förenade Arabemiraten, misstänkta för narkotikabrott. Enligt Borås Tidning ska männen ha åkt fast på flygplatsen i Dubai när de försök smuggla ut ”en mycket stor mängd” kokain.

Enligt tidningen är männen hemmahörande i Borås och riskerar nu mycket långa fängelsestraff. Förenade Arabemiraten har en mycket sträng narkotikalagstiftning.

Boråsarna som häktats är båda i 50-årsåldern. En av dem har ett 50-tal avsnitt i belastningsregistret och även den andre är flera gånger dömd för brott. Förutom domar finns färska åtal som ännu inte prövats av tingsrätten: En av männen åtalades nyligen för grov misshandel, misshandel, ringa narkotikabrott och stöld. Dessutom utreds han för att ha smugglat en mindre mängd narkotika via Arlanda. Den andre mannen har ganska nyligt åtalats för stöld, olaga hot och ofredande. Männen känner varandra sedan länge och har bland annat varit åtalade tillsammans i ett mål vid Borås tingsrätt.

-Pettersson misstänker att dessa svenskar och boråsare inte är svenskar utan ”svenskar” och hoppas att UD inte lägger någon energi på dem. 20 kg kokain brukar ge dödsstraff i Förenade arabemiraten, dödstraffen brukar inte verkställas utan omvandlas till livstids fängelse. Det låter bra…

14 thoughts on “Svenskar gripna med ”stort parti kokain” i Dubai

  1. U*f Ander**on född 1966

    Pet*r St*l född 1964

    Från borås , förtidspensionerade ” äkta ” svennar 🙂 trevlig helg på er..

    Dock suger asylmottagandet i detta landet , men rätt ska va rätt..

    • Tyvärr fick de svenskt medborgarskap av Reinfeldt och kan komma att förflyttas till Sverige inom några år och fortsätta utnyttja det sociala systemet här genom att leva på bidrag och begå brott. Kina har ett bra och rättvist system för sådana här individer : nackskott!

  2. Vi måste öppna våra hjärtan för allt slödder på jorden och låta PRESSBYRÅN dela ut SVENSKT MEDBORGARSKAP sa ladsförrädaren FREDRIK REINFELDT, jätteberikande sa Mona Muslim, tur att svensk polis är ”efterbliven” sa Stor-Röven, beställt sa 87:an….

  3. Får mig osökt att tänka på filmen Bangkok Hilton, men det är väl närmast att betrakta som ett rekreationshem mot vad som nu väntar svinen.

KommenteraAvbryt svar