Kvinnliga terrorister

Två kvinnor greps igår, misstänkta för att ha planerat en terroristattack i New York.

Kvinnorna som sägs ha radikaliserats av webbaserad propaganda från IS, var utrustade med behållare innehållandes propangas och instruktioner på hur dessa kunde förvandlas till en bomb.

Källa: SVT

Så mycket mer får vi inte läsa i svensk media, så i vanlig ordning får vi vända oss till utländsk, i det här fallet CNN.

De bägge kvinnorna är 28-åriga Noelle Velentzas och den tre år äldre Asia Siddiqui. De bägge har uttryckt sitt stöd för IS, al-Qaida och våldsbejakande jihad. Velentzas säger i förhören att ”varför ska amerikaner göra jihadresor över Atlanten när man kan begå jihad på hemmaplan”. Siddiqui å sin sida blev känd av myndigheterna redan när hon 2009 skrev en dikt som publicerades av al-Qaida, där hon bl.a. dikterade att ”det finns ingen ursäkt för att sitta och vänta på att himlen ska regna martyrskap”.

De bägge kunde gripas efter att en agent infiltrerat dem under en längre tid.

Källa: CNN

På BBC får vi veta att ett troligt mål för attentatet var Herald Square på Manhattan.

Skärmklipp

Källa: BBC

På NBC får vi bäst information.

Siddiqui och Valentzas har tidigare varit rumskamrater i en lägenhet i Queens. Bägge har haft kontakt med muslimska män med kopplingar till terrorism, bl.a. Mohammed Mohamud som 2010 greps efter ett attentatsförsök i Portland och Samir Khan som flyttade från USA för att bli ansvarig för en propagandatidning på Arabiska halvön.

Källa: NBC

Också New York Daily News ger oss information. Här får vi också läsa lite om andra terrorattentat i USA, bl.a. bombdådet vid Boston maraton och mordet på två poliser i New York, bägge attentaten kopplade till muslimsk terrorism.

Källa: NY Daily News

Noelle Valentzas

4 thoughts on “Kvinnliga terrorister

  1. Störda fruntimmer, religiösa nickedockor fulla av ondska. Vi är på väg mot ett otäckt 3: e världskrig, islam måste stoppas nu!

  2. Fi har visat oss så detta är bara en påminnelse ….Kvinnor annorlunda, Men absolut inte bättre, Thats it !!!!!!!!!!!!!!!

  3. Detta bevisar att Guantanamo behövs MEN framförallt behövs en ny syn på denna våldsideologi värre än nazismen!
    Det står i sharia att vi ALLA skall dödas om vi inte tror på islam. Det är inte tillåtet för s.k. ”nazister” att uppmana till mord och det borde gälla islam också.
    Att Socialdemokraterna medvetet importerar detta till vår ”demokrati” är kriminellt!
    Vi har minst 350 ”slaktare” som reser mellan Sverige och Syrien, de borde utelämnas för rättsliga åtgärder hos motparterna till IS.

KommenteraAvbryt svar