Väldigt få har fått jobb utan statliga subventioner

INVANDRING. Enligt statistik från Eurostat är Sverige ett av de EU-länder som är sämst på att integrera invandrare på arbetsmarknaden. Samtidigt har Arbetsförmedlingen lämnat tillbaka mer än 1,8 miljarder kronor som är öronmärkta för integrationsarbete till statskassan, rapporterar Dagens Nyheter.

Tidningen har granskat den stora etableringsreformen som infördes 2010 och konstaterar samtidigt att väldigt få av dem som ingått i projektet fått jobb utan statliga subventioner.
Enligt Arbetsförmedlingen beror överskottet bland annat på att antalet inskrivna arbetssökande per arbetsförmedlare har ökat.

–  Det leder till att arbetsförmedlarna ägnar allt mindre tid åt varje arbetssökande. Det här påverkar våra planeringsförutsättningar och möjligheten för våra arbetsförmedlare att ta fram en individuell etableringsplan som är fylld med lämpliga insatser, säger Johan Nylander, verksamhetssamordnare på myndigheten.

-Pettersson noterar att 58 % av de utrikes födda är sysselsatta men då ingår finnar, norrmän, danskar, tyskar. Vad siffrorna skulle bli om vi enbart räknade med utomeuropeiska invandrare från de muslimska länder törs väl ingen redovisa…

3 thoughts on “Väldigt få har fått jobb utan statliga subventioner

  1. Det finns inte alltför gammal statistik från Eurostat som visar att gapet mellan infödda och utom-EU-migranter är störst i Sverige. Det beror inte på att utom-EU-migranterna är sämst, de ligger visserligen på den undre halvan, utom på att svenskarna är flitigast i Eu.

  2. Att göra jämförelse med Tyskland är inte fel, därför Sverige och Tyskland har likvärdig industri med mycket stora exportföretag, båda länderna är också beroende av en stor export.
    Anställningskraven är sannolikt likvärdiga, den som inte har bra utbildning har ingen chans till jobb varken i Sverige eller Tyskland.

  3. Sverige skulle inte lämna ut någon sådan statistisk som du nämner.
    I Tyskland är det 80% av muslimerna som lever på socialbidrag, nu finns det mycket muslimer där blandannat från Turkiet.
    En vuxen person som är berättigad till socialbidrag i Tyskland får 482 euro varje månad och barnen under 18 år får 200 euro.
    70% av muslimbarnen lämnar skolan tidigare utan att få någon examen.
    Vad procenten är i Sverige är en gissning men högre än i Tyskland kan man anta. Bland anhörighetsinvandrarna ligger den sannolikt nära 100 %.

KommenteraAvbryt svar