Historiskt lågt väljarstöd för FP – V stora vinnaren

INRIKES. För tredje månaden i rad minskar Folkpartiets väljarstöd, som nu är nere på en historiskt låga 4,7 procent. Det visar mätningen Svensk väljaropinion – där resultat från opinionsinstituten Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Ipsos vägs samman – som Novus gjort för SR Ekot.

Enligt statsvetaren Jonas Hinnfors kan Folkpartiets flyktingutspel ha skadat partiet. – Ett parti måste gå i takt, och det har funnits en hel del intern kritik inom Folkpartiet som har gjort att en väljarkår har svårt att veta vad det är partiet vill. Det har gällt migrationspolitiken och den väldigt viktiga skolpolitiken där flera liberala debattörer börjat kritisera fokus på betygsfrågan, säger han till Ekot.

Även de stora partierna Socialdemokraterna och Moderaterna backar i mätningen och får nu lägre stöd än vid riksdagsvalet i höstas. Den största vinnaren är Vänsterpartiet, som ökar med 0,9 procentenheter till 6,9 procent.

-Pettersson gratulerar vänsterpartiet som Ekot utser som den största vinnaren efter riksdagsvalet i höstas. Ekots reportrar har tydligen gått i den nya svenska skolan och vet inte att 1 % är mer än 0,9 % vilket SD ökat med.

3 thoughts on “Historiskt lågt väljarstöd för FP – V stora vinnaren

  1. Efter vad vi fått se efter riksdagsvalet i höstas måste de flesta 7-klöver-röstare lida av huvudbry. Inte ens en trogen gråsosse kan lura sig själv – eller?

    Först supervalåret med löften om en lysande framtid från alla partier och det åttonde partiet nedspottat och isolerat som paria. Sen kom cirkusen med valresultatet och bl a Magdalena konstaterade att ladorna var tomma. Plötsligt fanns det inte plats för några förbättringar. Ingen frågade hur pengarna försvunnit eller till vad!?

    Men jag tror att de vet, bl a för att allt fler partier börjat prata om tabuämnet invandring.

    Ingen av 7-klöverns röstare kan nu veta i vilken riktning deras parti tänker köra.

    AKB har varit märkligt tyst på sistone…..

KommenteraAvbryt svar