Sverige idag: Lärare får inte säga emot elev som förnekar förintelsen – fegheten har nått en ny topp

DEBATT/SLAM. Det pågår mycket otrevliga, för att inte säga osmakliga, processer i vårt land. Det som hände i Helsingborg förra veckan då en elev i en sfi-klass (svenska för invandrare) ifrågasatte förintelsen och, enligt läraren, hävdade att ”judarna bara ljuger” har fått en ovärdig efterhantering.

Problemet för skolledningen i Helsingborg är inte att en elev under en pågående lektion kommer med åsikter som starkt ifrågasätter att förintelsen ägt rum och i sammanhanget hävdar att ”judarna” bara ljuger. Läraren menade att det inte gick att ifrågasätta den fakta som finns och menade att klassrummet inte var en lämplig plats för en fortsatt diskussion. Eleven gav sig inte utan fortsatte uttrycka sina åsikter om förintelsen och om judar. Läraren bad eleven lämna klassrummet om han inte slutade. Här kunde historien varit slut. Men det är den inte. Den har fått en efterföljd.

Skolledningen i Helsingborg tar avstånd från läraren och menar, enligt DN, att ”vad som är historia för oss är inte historia för andra”. En inte bara besynnerlig utan klart klandervärd uppfattning. Detta ställningstagande kan inte annat än kopplas till det aktuella fallet. Är skolledningen i Helsingborg förintelseförnekare? Jag tror inte det. Men den rädsla och totala ryggradslöshet som man uppvisar kan inte tydas på annat sätt än att man framställer förintelsen som en åsikt – inte som en realitet. Skolledningen i Helsingborg ifrågasätter koncentrationslägrens och förintelsens existens.

Eleven som ifrågasatte förintelsen och hävdade att judarna ljuger känner sig kränkt.

Den av skolledningen kritiserade läraren tycker att skolan har svikit honom när det enda han gjort är att försvara den svenska skolans värderingar om jämställdhet, demokrati och alla människors lika värde.

Skolans företrädare säger till Helsingborgs Dagblad att läraren inte skulle tagit diskussionen i klassrummet utan efteråt. Det var fel av läraren att i klassrummet hävda att förintelsen verkligen ägt rum när eleven hade en annan uppfattning. Arma enfald!

Vad håller på att hända i vårt land? Rädslan att stöta sig med individer och grupper med uppfattningar som vi i Sverige generellt inte ställer upp på därför att vi har andra grundvärderingar när det gäller mänskliga fri- och rättigheter, demokrati och jämställdhet resulterar i att vi öppnar för ett samhälle vi definitivt inte vill ha.

Det får vara nog. Våga stå upp för demokrati, för yttrandefrihet, för mänskliga fri- och rättigheter, för jämställdhet oavsett om förtrycket är politiskt eller religiöst. Nog nu!

Om Riksdag och Utskott

11 thoughts on “Sverige idag: Lärare får inte säga emot elev som förnekar förintelsen – fegheten har nått en ny topp

  1. Har vi nu kommit så långt att svenska familjer måste fly sitt eget hemland , trots att demokrati och fred råder?

    Hatet mot judar ökar i Europa. I Bryssel, Paris och Köpenhamn har de attackerats och dödats. I Stockholm funderar en svensk familj på att lämna landet.

    ”– Tänk om terroristerna känner att de lyckats när jag berättar hur mycket terrorn påverkar oss. Att det fungerar, säger mamman Petra Kahn Nord.”

    Läs mer i denna intresanta artikel tagen från DN.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/vaxande-hat-far-svenska-familjer-att-leta-nytt-land/

  2. Snart kan vi bevittna stening av kvinna, kvinnan grävs ner så att bara huvudet sticker upp och svartingmän som tror att kvinnan varit otrogen kastar sten. Socialdemokrater och Moderater hejar på och tycker att mångkulturen är jättebra.

  3. Innebär inte de rader som nämnes i SvD,att Petterssons blogg kan tolkas som en varböld i r-ven för de styrande ? I varje fall tycks den oroa en och annan,av de högavlönade förrädarna !

  4. Det har blivit som vänsterpartisten stod och sa i TV. ”Det är inte invandrarna som skall ändra på sig utan det är svenskarna”
    Vi skall alltså enligt henne byta kultur helt och hållet och rätta oss efter det invandrarna säger och gör. Vår månghundarade år gamla kultur som samtliga etniska svenskar som nu lever i sverige är alltså inte vatten värd längre.
    Snart kommer kravet på att samtliga som har sina fötter på svensk mark är tvungna att konvertera till islam och byta namn, annars………

  5. Skolledningen bör anmälas. De har kränkt oss alla genom att ignorera våra grundvärderingar. Läraren är där för att lära ut fakta, eleven är där för att lära sig. Om man blir kränkt av svensk skolundervisning, bör man genomgå sinnesundersökning. Precis som skolledningen som svíker sin lärare å det grövsta.

    • Pettersson och alla (med vissa undantag) hans kommentatorer,kan med stolthet njuta 28 februari.Skall vi tro ”Lissly och SvD” så intresserar sig nu även ”högdjuren på riksnivå”,för bloggen…
      Så mycket beröm,har få av de bloggar som sysslar med sanningen, och dagens verkliga bild av Absurdistan lyckats uppnå ! 🙂

      • Eleven kan inte förneka förintelsen, därför någon brottsundersökning har aldrig gjorts, som bevisar att någon förintelse inte skett.
        Sedan finns det en lag i många länder att förintelsen har skett och de som påstår något annat blir åtalad och dömd.
        Det finns de som kallar sig revisionister som gått ut och förnekat förintelsen men de har blivit åtalade och dömda.

KommenteraAvbryt svar