Palestinska myndigheten döms att betala två miljarder för terrorbrott

MELLANÖSTERN. PLO och den palestinska myndigheten döms att betala 218 miljoner dollar i skadestånd till amerikaner som skadades och dödades vid terrorattentat i Israel för mer än tio år sedan. En federal domstol anser att palestinierna medvetet har understött terroristerna som utförde dåden.

Domen bygger bland annat på terroristlagar i USA som innebär att skadeståndet automatiskt kan trefaldigas till 655 miljoner dollar, eller fem och en halv miljard svenska kronor.

PLO och den palestinska myndigheten väntas överklaga. De har genom sina företrädare i rättsprocessen, som pågått i åratal, sagt att de inte har något att göra med flera terrorattacker i Israel för mer än tio år sedan – bland annat sprängningar på ett kafé och i en fullsatt buss där också amerikaner dödades och skadades.

De tio amerikanska familjer som har stämt PLO och den palestinska myndigheten anser att palestinierna understött terroristerna och vill ha ersättning för död, skador och lidande för drygt 30 familjemedlemmar.

Familjernas företrädare hävdar att den palestinska myndigheten har ansvar för terrordåden eftersom flera av terroristerna var anställda och avlönade av myndigheten, även personer som redan satt fängslade i Israel.

Om domen vinner laga kraft skulle den innebära ytterligare en påfrestning på den palestinska ekonomin. Om den palestinska myndigheten inte skulle acceptera domen och ett skadestånd till de amerikanska familjerna, är det möjligt att staten Israel kan reagera.

Israel håller redan nu inne utbetalningar av 100 miljoner dollar i månaden till den palestinska myndigheten. Frysningen är ett straff för att den palestinska myndigheten ansökt om medlemskap i den internationella brottmålsdomstolen ICC.

-Pettersson antar att här har vi förklaringen på det utökade biståndet till araberna i Palestina som de blev lovade för en dryg vecka sedan…

SR

11 thoughts on “Palestinska myndigheten döms att betala två miljarder för terrorbrott

  1. Palestina, ondskans centrum i Världen. Ingenstans annars är terrorismen en norm. Utrota terrorismen i Palestina,sedan går det att förhandla om fred. Abbas är ju en av alla fullblodsnazister inom Palestina. Låt Mossad krossa terrorismen i Palestina. Eftersom Wallström och Löfven förhandlar med terroristerna i Palestina, måste båda dessa vara nazister. Nazister förhandlar bara med andra nazister.

    • Olli. Mossad o israel har försökt länge och deras sjuka brutalitet o terror mot Palestinierna har bara fått fler motståndare. Inte bara i Palestina. Du kanske redan känner till att t.o.m sionisterna själva tror att Hermageddon kommer att ske. O ni vet var.

      Du skriver ”Palestina, ondskans centrum i Världen” Låt oss se. Lsta upp alla deras mord o jämför det med alla mord o brott som israel sysslar med. När du gör det kommer vem som helst att inse att ”israel, ondskans centrum i Världen”

    • För övrigt hoppas ajg att sionisterna vinner detta juridiska fall. För det skapar prejudikat som skulle sätta israel i konkurs om de tvingas betala för alla sina vidriga brott mot palestinierna

      • Ali:
        Var försiktig med dina teorier…Minns fortfarande när ni ”palestinier” utförde flygplanskapningar,och sprängde många av planen i er Öken !
        Sen får vi inte glömma alla de tusentals terrorattacker,som ni utfört i er ”religionens namn”,och som dödat otaliga oskyldiga jorden runt,
        Sammantaget blir det nog 100-tals miljarder,som ni borde betala i skadestånd !

  2. Det var väntat att israel och deras maffia i USA skulle hota Palestinierna på detta vis. Detta för att Palestinierna hotat med att anmäla terrorisrael till Haag för alla sina brott mot mänskligheten. Israel kommer att göra allt för att slippa stå till svars. Om det hade funnits rättvisa i världen hade vi inte ens sett israel skapas och då hade vi skapat många krig och flyktingströmmar

    • Ja krigshetsande Palestinier kan gott få känna
      på att det kostar att angripa andra länder,
      så länge man skryter om att dom ska utradera
      ett grannland ska det kosta multom.

  3. Bara skicka räkningen till Sverigeistan! Vi betalar så gärna. Gör inget om den är det dubbla. Glöm inte att ni måste lägga på det tiodubbla, så kanske rätt belopp kommer fram, efter att alla på vägen förskingrat!

  4. Det är alltså så att Sveriges bistånd till palestina går oavkortat till skadestånd åt amerikaner. Jusses anamma.

Kommentera