Tiggarna blir kvar

Tiggarna i Nyköping har äntligen fått sitt natthärbärge. Röda Villan erbjuder nu tak över huvudet åt tiggarna och bland de som kämpat för detta finns både kyrkan och vänsterpolitiker.

Conny Jacobsson från föreningen Stöd till EU-migranter, berättar stolt att kommunen upplåter villan gratis och att tiggarna nu får tak över huvudet i två månader.

”Det känns fantastiskt”, säger Jacobsson när föreningen nu fått ett större och mer centralt beläget härbärge. Jacobsson är lyrisk, men tillägger att i lilla Nyköping har vi personer som har sitt bohag i svarta plastsäckar och att detta är oacceptabelt. Kontraktet löper över två år, men nu tänker kommunen samla olika organisationer för att skapa en permanent lösning, dvs att tiggarna ska ha möjlighet att tillbringa sitt liv i Nyköping året runt. Marjo Gustavsson (S) från socialnämnden vill se en samlad kraft som löser tiggarnas problem.

Se inslaget i SVT Sörmland

Så här bor nu tiggarna i Nyköping.

tiggare 1

Vänder man huvudet, ser man dessa baracker som ligger bara tiotalet meter från Röda Villan som Nyköpings kommun hyr ut gratis till föreningen EUM. Här har man placerat stans egna olycksbarn som exempelvis missbrukare. Man ser här tydligt vilka man vurmar för. Den Röda Villan var förut en skola för elever med särskilda behov. Kommunen ansåg att man inte hade råd att bedriva verksamheten under samma former och bara för något år sedan lades verksamheten ned.

De som fått tak över huvudet i dessa baracker har ändå haft tur, för rör man sig i stan under sena eller tidiga timmar, ser man stans egna uteliggare som drar sina vagnar med bohag och som ofta får tillbringa nätterna på allt annat än trevliga platser. Jag tror inte Conny Jacobsson någonsin vurmat lika mycket för dessa personer och jag tror aldrig att Marjo Gustavsson (S) försökt samla stans organisationer i syfte att ge dem ett värdigt liv.

Apropå den nu så stolta Conny Jacobsson, representerar han Vänsterpartiet. Föga förvånande är det alltså kyrkan och vänsterpolitiker som går i bräschen för att locka kvar tiggarna i Sverige och förhoppningsvis också locka hit fler, vilket med stor säkerhet kommer att ske. Ska tilläggas att både Jacobsson och Marjo Gustavsson valt att bo långt från dessa tiggares sovplatser och förövrigt också stans mångkulturella områden.

Conny Jacobssons Facebook-sida säger också en del.

14 thoughts on “Tiggarna blir kvar

  1. för det första så gäller mycket strikta regler i denna villa.
    1. Det måste finnas 2 vakande personal varje natt
    2. ingen matlagning får ske
    3. ingen dusch får ske pga. mycket strikta regler kring detta

    Aneldningen till att tiggarna får hjälp med bostad är att EU-migranter inte har rätt till någon form av hjälp från kommunen i form av tex. socialt bidrag eller tak över huvudet ( som våra missbrukar har) Man måste nämligen vara folkbokförd i den kommun som man får hjälp i. Därför har föreningen engagerat sig i att hjälpa just tiggare. Det står er, som klagar över detta, naturligtvis fritt att själva engagera er för att hjälpa ”svenska uteliggare om ni så vill” men klaga inte över andra människors engagemang, medan ni själva inte gör ett smack! De ”skattepengar” som bekostar detta är ur potten som ska gå till föreningsverksamhet. Om det ska tas bort, så kan man ju ta bort träffpunkten också isf. eller vad föreslår ni själva? Sluta att sprida hat och hjälp till i stället!

  2. Tänk att allting är gratis för vänsterfjantar, pengar
    verkar att växa på träd? Inte så konstigt att
    kommunismen är den mest misslyckade ideologi
    som funnits på planeten Jorden?
    Att det är människor som jobbat ihop dessa pengar
    som arbetsskygga individer sen vill skänka ut till
    andra likaledes arbetsskygga individer från andra länder
    ja det tycks inte föresväva dessa dogodders?

  3. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Skulle vara intressant och se före och efter-bilder på huset när det är klart, om de nu nånsin flyttar ut igen vill säga.

  4. Givetvis så är inte de som skall betala kalaset tillfrågade, dvs skattebetalarna. Men å andra sidan så har de röstat fram de idioter som beslutat åt dem. Självbevarelsedriften är tydligen låg i Nyköping.

    • Renovering är nog snart planerad sedan länge av andra orsaker än de som uppkom efter att skolan lades ned av ekonomiska skäl som grundade sig i att det förutspåddes slitage som inte kunde förutses av dem som lade ned skolan, typ.

  5. Om jag bodde i Nyköpings kommun skulle jag skriva mig på annan ort så mina skattpengar gick till annan kommun. Mycket enkelt att göra så.

KommenteraAvbryt svar