ICA tjänar på de papperslösa *uppdaterat

ICA-banken tjänar miljoner årligen på de bankkort som papperslösa tillhandahålls.

Migrationsverket är ICA-bankens i särklass största kund och bara under 2014 delades nästan 100 000 kort ut till Migrationsverkets kunder. Inte bara asylsökande och papperslösa ges dessa kort, utan också ungdomar i skyddade boende, domstolsvittnen och andra som inte vill, ska eller behöver visa upp sina identiteter.

Vilka som använder korten vet varken Migrationsverket eller ICA-banken, då korten inte är kopplade till någon viss person eller konto. Det viktiga är att innehavaren inte pekas ut, enligt Andreas Montelius från ICA. Att asylsökande ges dessa kort beror på enkelheten jämfört med krångliga kontantutbetalningar under asylprocessen.

175 kronor kostar varje kort och därtill kommer en kostnad på 15 kronor för varje kontantuttag. ICA-banken erkänner att de gör en stor vinst på detta, men hur mycket de tjänar får vi inte veta, bara att vinsterna är i miljonklassen. Alltså ytterligare ett företag som tjänar stora pengar på svensk asylindustri. Fattas nu bara att rumänska tiggare ges dessa kort, så är himmelriket öppnat för de karavaner som väntas hit.

Källa: SvD

*Uppdaterat 10:57

Nu har också Swedbank gett sig in i leken. Tacka för det när skattemiljoner skymtar i fjärran. Snart kommer samma info från Nordea och övriga banker, tro mig.

15 thoughts on “ICA tjänar på de papperslösa *uppdaterat

  1. Pensionären,jag tror att lagen fanns tidigare,så sep-14 kanske inte är rätt.
    Det är någon form av krigslag när grannländer ligger i krig så ska vi hjälpa dom som flyr över till Sverige.

  2. Sänk matpriserna på Ica så våra pensionärer och arbetslösa ungdomar kan äta. Då gör väl skattepengarna Ica tjänar någon nytta iallafall!

  3. appropå ica och Swedbank,givetsvis av humanitära skäl,inte av profit förstås. inte kan det väl bero på att liberalism göder girigheten?

  4. Då har det fått en förklaring då jag funderat på hur nyanlända som övervägande saknar identitet har kunnat handla på kort i affärer.

    Så då är det både busskort och kreditkort vi är tvungna att tillhandahålla till människor som ingen vet vilka dom är.

  5. Finns det någon hemsida där man kan beställa ett kort? Skulle komma bra till hands ibland när de pengar jag arbetat ihop är slut tredje veckan i månaden.

  6. Rubriken tyder på att dessa kort också har börjat ges till illegala invandrare, men så långt har den svenska ”godheten” väl ändå inte gått? Eller?

  7. Är någon förvånad?
    Man har dessutom i en värld där man knappt kan köpa ett frimärke utan att visa leg och fingeravtryck skapat en parallell värld där folk kan leva helt anonymt – och i statens regi

    • inte utan att man blir avundsjuk,i en sån värld skulle jag åxå vilja leva i,tänk att kunna göra vad du vill,och ngn annan betalar!

KommenteraAvbryt svar