Sverige – riksdagen är förvandlad till ett postkontor

POLITIK/INVANDRING. Föreställ dig ett land där sex partier kommer överens om att avbryta deras inbördes kontroverser att hålla en sjunde parti helt utanför inflytande. Tänk dig sedan ett land där denna överenskommelse gäller åtta år in i framtiden och i praktiken lamslår den politiska debatten under två mandatperioder. Sådant händer, men normalt bara i krigstid, men nu har det hänt i Sverige där socialdemokraterna, miljöpartiet, moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och folkpartiet har gått samman för att avlysa det aviserade omvalet till riksdagen den 22 mars för att undvika att Sverigedemokraterna (SD) går framåt igen.

Åtta år är en lång tid, ja, en evighet i politiken, och frågan är naturligtvis vad ”Decemberuppgörelsen” innebär. En försiktig gissning måste vara att det är negativt. I sommar, eller om ett eller två år kan det plötsligt vara en ”ny situation” eller ”särskilda omständigheter”; sådan är politiken. Ändå är det ett mycket viktigt avtal som den politiska eliten har tagit i Stockholm. Inte för att politiken är eller bör vara fri från cynism. Men det är ett landmärke eftersom avtalet avskaffar att politiken uppfattas som ett offentligt rum för öppna, legitima meningsskiljaktigheter och intressen för staten och medborgarna.

Demokrati finns inte längre i vårt grannland, och de ansvariga är stolta över det kloka i deras plan. Oppositionen har slagit sig ihop med regeringen. De sex partierna är enade mot ett protestparti som som växer och växer med invandring från främst muslimska länder som argument. Fortsätter invandringen med nuvarande hastighet på upp till 100.000 asylsökande per år, kan det finnas upp till en miljon nysvenskar år 2022, med anhöriginvandringen inräknad.

De sex partierna vägrar att se sambandet mellan invandring från Mellanöstern och den växande oppositionen i den etniskt svenska befolkningen. Istället lovar de varandra trohet och varmluft, och det är ingen överdrift att säga att riksdagen har reducerats till ett postkontor.

Den socialdemokratiska-röd-gröna regeringen har så att säga, gått under jorden, medan borgarna har överlämnats till en kanslichef som skedde i Danmark 1943-1945. Utvecklingen leder tanken till forna tider i Östeuropa, där alla parter formellt ”samarbetade” med enpartistaten.

Ska vi skratta eller gråta? Vissa bedömare skulle hävda att fallet Sverige inte alls är förvånande när man vet den svenska traditionen av samförstånd och demokratur. Men för dem som betonar att Sverige, trots allt, en gång tillhörde en skandinavisk tradition av folkstyre är kohandeln chockerande nyheter. Uppgörelsen uttrycker en logik som marginaliserar SD till paria och upphöjer partiet till det enda oppositionspartiet. Och det kan förväntas av den ekonomiska och sociala utvecklingen i Sverige att gå från dåligt mot sämre, vilket säkrar SD:s kommande valframgångar. Att särskilt de borgerliga partierna ger sitt namn till detta scenario är absurd teater. Eller snarare, ett politiskt självmord.

På ytan, triumferar de politiskt korrekta slutgiltigt i Sverige. Allt naturligtvis på grund av SD.

Men under den tunna fernissan hörs djungeltrummorna: polarisering, segregering, ekonomiska påtryckningar, hög kriminalitet, social otrygghet, korruption, inkompetent polis, medborgargarden, grannsamverkan och detta kommer att drabba de flesta svenskar med överraskande hastighet, men i inledningsvis underklassen, som betalar för detta sociala experiment som saknar en motsvarighet i övriga Europa.

-Pettersson har försökt översätta ovanstående från Jyllandsposten, där journalisterna tänker lite annorlunda än de svenska. Originalet läses HÄR.

14 thoughts on “Sverige – riksdagen är förvandlad till ett postkontor

  1. Ring,, riiing, ja hallå det är stefan, hello stefan this is berg calling, eee, va!? Sorry you diald wrong number i dont no eny berg, oh sorry your right, you dont now me, but you probobly heard about me, as i said my name is berg, Bilder Berg, ooohhh its you! yes stefan it is! And I have a plan for sweden, and you are a part off it! What do you say, deal or no deal? Fredrik sends his reagards by the way! And stefan ill give you an offer you cant refuse!OK YOU GOT A DEAL MISTER

    • Det parti som nu leder den bruna juntan är det enda partiet i Sverige som i domstol blivit dömt för valfusk. Inte bara en gång utan flera gånger. Så gissa vad som händer när det går bra för SD?
      PS! det kan ni se redan idag.

  2. Jag tror inte att det tar 8 år i fredligt samregerande med denna sexklöver. För det första är många av dem så makthungriga att de inte kommer att hålla sams – ens för att utesluta SD.

    Dessutom fortgår en eskalerande massinvandring som inget land sett maken till som utarmar välfärdsstaten Sverige. Om Svensson inte törs göra något och stoppar huvudet i sanden så kommer de krävande lyxturisterna att revolutionera när bidragen börjar sina. De har betalat dyra pengar till smugglarna och förväntar sig valuta för pengarna.

    Kanske kommer de att väcka upp Svensson?

    Vår nya gräddfil för tiggarna kommer bara att snabba på processen.

  3. Det fanns en gång ett land som hette Sverige, men så kom en maktgalen herre vid namn Stefan Lövén och våldtog landet. Han ligerade sig med den oerhört livsfarliga sekten ISIS och avskaffade demokratin i landet. Medborgarna i landet såg på till en början men beväpnade sig snart och det blev något som aldrig tidigare funnits i landet, det blev inbördeskrig.

    • Vi är inte där än, med 200 år av fred krävs det oerhört stora lämpor för att sätta folket i rörelse. Så länge medelklassen har villan och bilen kvar samt att de kan njuta av melodifestivalen i Sveriges demokratiska, sanna TV så händer inget eller mycket lite. Det kommer bli MYCKET värre innan det blir bättre. Det är inte för inte som FR kallade sin bok, det sovande folket.

    • Glöm inte att ni är Svenskar, det ligger inte i eran natur, ni mumlar lite men sen fogar man sig snällt i leden , utom några förtappade själar.

  4. Det ska bli intressant att höra om någon på Moderaternas stundande partistämma vågar tala klartext och ta demokratin på allvar. Eller om alla är nöjda med ett ”postkontor” som genererar löner till Juntans inre cirkel betalda av de bortdribblade undersåtarna.

    • Jag tror säkert att en och annan moderat håller på med palatsrevolution och försöker samla motstånd till den ENDA kandidaten som valberedningen, a.k.a. Reinfeldt, har utsett i sann nordkoreansk anda. Att lansera motkandidater till Cheeky Mountain måste vara lika förståndigt som att lansera en motkandidat till Hitler i NSDAP; man gör det bara en gång.

KommenteraAvbryt svar