Invandrare döms till tolv år för dråp

INVANDRING/BROTTSLIGHET. 12 års fängelse för dråp blev domen mot den 36-årige man som stått åtalad för dubbelmord i samband med det stora släktbråket i Hageby i Norrköping i påskas. Hans 33-årige bror, som också stått åtalad, friades helt av tingsrätten.

Bakgrunden till bråket var en infekterad konflikt mellan två släkter, som kulminerade under påskfirandet. På en gata i stadsdelen Hageby sköts två män, även de bröder, till döds och en tredje skadades svårt skadad, men överlevde.

Åklagaren hade yrkat på att båda bröderna skulle fällas för mord, men Norrköpings tingsrätt slår fast att det som hände inte präglats av planering och att den äldre brodern handlat under provokation i ett mycket snabbt förlopp. Därför döms han för dråp, två försök till dråp och ett fall av grov misshandel.

Hans 33-årige bror, som släpptes redan i samband med att rättegången avslutades, frikänns helt av tingsrätten, som anser att åklagarens bevisning inte varit tillräcklig. SR.

TIDIGARE 2014-11-03. INVANDRING/BROTTSLIGHET. Åtal har väckts mot två bröder, misstänkta för mord under annandag påsk i år i Hageby i Norrköping. Den ene brodern misstänks för två mord, försök till mord och grov misshandel. Den andre åtalas för ett mord.

Morden ägde rum då det ”inträffade en konfrontation mellan personer från två olika släkter i Norrköping”, skriver Åklagarmyndigheten. Även de två som mördades var bröder. Flera personer skadades dessutom.

-Pettersson läser detta i PK-pressen, bland annat i DN och NT, det är märkligt kortfattade artiklar trots att åtalet omfattar 1000-tals sidor, över 500 förhör, vänskap, kärlek, skilsmässa, vårdnadstvister, affärer, kompanjonskap och klanfejder men intresserade kan fortsätta läsa längre ned…

För övrigt har flera personer uttalad sig och säger att det är en helt vanlig familj, så långt har det alltså gått i Sverige att dessa familjer har blivit vanliga – lägg märke till ta släkterna är kristna så ni inte tror något annat.

Klanfejden och morden på Bassam och Naim Touma

TIDIGARE 2014-04-26. Bröderna Mourad, häktade för mord

Bröderna Milad Mourad, 35 och Michael Mourad, 33 år  häktades på fredagen som misstänkta för delaktighet i dubbelmordet på Muraregatan i Hageby.

Hittills i utredningen har åtta personer varit frihetsberövade. Sex av dem har släppts, men är fortfarande brottsmisstänkta. Polisen utesluter inte att fler misstänkta kan komma att frihetsberövas.

De återstående anhållna i utredningen, två bröder som är 35 respektive 33 år gamla, begärdes häktade på fredagsförmiddagen. Den äldre av de två som misstänkt för två fall av mord och ett mordförsök i måndagskväll. Den yngre brodern begärdes häktad för ett fall av mord vid samma tillfälle.

Häktningsförhandlingarna hölls på eftermiddagen i säkerhetssalen i polishuset. Det kom inga åhörare från någon av de båda syrianska släkter som figurerar i den våldsamma konflikten. På plats fanns däremot representanter från massmedia, som fick genomgå säkerhetskontroll innan de släpptes in i rättssalen.

Där tog först den svartklädde 35-åringen plats bredvid sin försvarare, kändisadvokaten Thomas Bodström. Till synes lugn och med händerna knäppta på skrivbordet framför sig hörde han sin försvarare försäga sig och i massmedias närvaro uppge att hans klient bestred häktning. Åklagarna hade nämligen dessförinnan begärt, och beviljats, att 35-åringens inställning skulle avges bakom stängda dörrar.

Efter fortsatt förhandling bakom stängda dörrar beslutade rätten att häkta 35-åringen som på sannolika skäl, den starkaste häktningsgraden, misstänkt för två mord och ett mordförsök.

33-åringen, också han svartklädd och till synes samlad och lugn, tog därefter plats bredvid sin försvarare, advokat Birger Edelberg. Mannen begärdes häktad som på sannolika skäl misstänkt för ett fall av mord. Hans inställning till anklagelserna avgavs i enlighet med åklagarnas begäran bakom stängda dörrar. Efter en knapp timmes förhandling häktades också han, på sannolika skäl misstänkt för ett mord.

Utredningen, som förutses bli mycket omfattande, leds av två kammaråklagare. Och det är en utredning som bedrivs under största sekretess. Åklagarna begärde, och beviljades, att allt som uppgavs under häktningsförhandlingarna skulle vara sekretessbelagt, ett så kallat yppandeförbud.

Åtal mot de båda bröderna ska vara väckt senast den 23 maj. Allt talar dock för att åklagarna kommer att behöva mer tid på sig för att kunna väcka åtal.

-Ovanstående från Corren. Pettersson har dock lagt till namnen som PK glömde.

TIDIGARE 2014-04-23. Bröderna som misstänks för morden på bröderna Bassam och Naim Touma.

  • George Mourad, född 1974, misstänkt för mord förekommer i 19 avsnitt i belastningsregistret. Dömd bland annat 2010 för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Påföljden blev 60 dagsböter a´130 kronor. Dömd 2006 för vapenbrott till 50 dagsböter a 30 kronor. Dömd 2004 för misshandel och olaga hot och straffet den gången blev villkorlig dom med samhällstjänst, 75 timmar. Om fängelse valts hade det blivit två månader. Dömd även 1998 för misshandel och vållande till kroppsskada till fyra månaders fängelse. Övriga avsnitt gäller trafikförseelser, senast 2012 då han körde mot rött. Utpekas av källor som en av de mest drivande i bråket.
  • Milad Mourad, född 1978, misstänkt för medhjälp till mord. Förekommer i 14 avsnitt av belastningsregistret. Dömd 2007 för misshandel och försök till utpressning och straffet blev fyra månaders fängelse. Dessförinnan dömd 2005 för förgripelse mot tjänsteman, till 40 dagsböter. Han hade enligt domen spottat på en parkeringsvakt som lappat hans bil. Övriga avsnitt gäller trafikförseelser samt tre besöksförbud. Har arbetat som entrévärd på krogar. Ska enligt källor ha haft tillgång till skjutvapen.
  • Rabi Mourad, född 1987, misstänkt för medhjälp till mord. Förekommer under ett avsnitt i belastningsregistret. Hastighetsöverträdelse 2010. Körde 119 på 110-väg och fick 1500 kronor i böter. Anställd av försvaret som skyttesoldat.
  • Maikel Mourad, född 1981, misstänkt för medhjälp till mord. Förekommer under två avsnitt i belastningsregistret. Dömd 2008 för olaga hot, utpressning och försök till utpressning till åtta månaders fängelse. Dömd 2005 för misshandel till sex månaders fängelse.

Från den andra släkten är en person misstänkt.

Tomas Kourkis, 20 år, Norrköping. Misstänkt för försök till mord. Förekommer inte i belastningsregistret. Son till en av de döda. Greps på sjukhuset.

Tidigare HÄR. -Pettersson säger att de verkar fina pojkar. Undrar om föräldrarna är stolta…

Milad är lite kul, han gnäller på att ICA gör narr av hans fina kristna religion. Är det inte samma religion som säger att man ska vända andra kinden till? Kul med den meritlistan.

2014-04-23_1837

På Facebook finns ett vittnesmål: Ett antal troligtvis syrianer ca 50 st attackerade en annan familj i radhuset, sköt de yngre killarna och en äldre man ( vad morsan uppfattade) på tomten! Helt vanlig familj tydligen. 

3 thoughts on “Invandrare döms till tolv år för dråp

KommenteraAvbryt svar