M-topp: Väljarna kräver ändrad invandringspolitik

INVANDRING/VALET 2015. Nyvalet i mars riskerar att bli en folkomröstning om invandringen. Det skriver Lars Tobisson, före detta partisekreterare för Moderaterna, på SvD Brännpunkt. 

”Självfallet handlar det inte om att samarbeta med Sverigedemokraterna. Men dagens isoleringsstraff har inte visat sig effektivt. Man måste kosta på sig att behandla företrädarna för över en miljon medborgare korrekt och erkänna att de av väljarna getts en roll i det parlamentariska spelet.”

”Medborgarna har lärt sig att andra länder, däribland våra nordiska grannar, tar emot betydligt färre asylsökande än vi. Och de blir oroliga när tiggarna blir allt fler på gator och torg och när de hör om hedersmord och könsstympning, för att inte tala om förberedelser för terroraktioner.”

Kommer valet att handla om invandringen ”betyder det många sköna mandatvinster för Sverigedemokraterna, och Sverige blir allt mer oregerligt”, skriver Tobisson.

Han anser därför att den blivande partiledaren Anna Kinberg Batra måste visa att Moderaterna förstått att väljarna vill ha en förändring och bland annat fokusera politiken på nyckelfrågorna arbete och bostad för invandrade.

14 thoughts on “M-topp: Väljarna kräver ändrad invandringspolitik

  1. ”fokusera politiken på nyckelfrågorna arbete ” är bra. Oberoende av invandring eller ingen invandring är arbete viktigt. Goda yrkeskunskaper och spetsutbildning är avgörande för Sveriges konkurrens förmåga.
    Det måste löna sig att utbilda sig till arbeten som stärker Sverige.

    • Arbetslöshet pa 8 %??????? Det är ju bara skämt! Statistik…förbannad Statistik! Varför kan inte politikerna lägga fram faktiska siffror………? Jag har välutbildade vänner som desperat söker arbete! Pa ett jobb finns 200-300 sökande! Alla onödiga kurser, Fas 1 – Fas 3! Tidiga nödpensionering, sjukpension……och listan kan göras hur langt som helst! Jag tippar att den faktiska arbetslösheten ligger omkring 20 %. Det är den siffran jag förväntar mig att SD far pa varen vid extravalet!!!

      • Ett av de skälen som troligen ligger bakom massimporten. Man vill från arbetsgivaresida med hjälp av 7-klövern,skapa samma situation som i USA….
        Här har människorna insett att det inte finns så många lediga arbetsplatser som alla arbetslösa.
        Då har det uppstått en situation som allmänt nämnes
        ”vandringsarbetande”.
        Bak detta döljer sig människor som tvingats sälja allt man ägt, och istället skaffat en husbil som man irrar runt med,och tar de jobb som erbjudes till väldigt låga löner.
        M.a.o. man söker överleva enbart för dagen !
        Exempel på företag som skor sig på sådant är bl.a. internetföretag typ Amazon..Lönerna ligger på 1dollar/timmen.

      • Utan att säkert veta skulle jag gissa på att många svenskar med bra utbildning eller kunskaper dissas för långtidsarbetslösa eller invandrare då de får med sig lönebidrag i någon form.

        Stenbock:
        Jobbade en gång i tiden för ett amerikanskt företag här i Sverige, och då de lade ned en anläggning blev de oerhört förvånade över att av ett 70 tal uppsagda valde bara 1 att flytta med till nästa anliggning på annan ort. I USA var de vana vid att folk flyttade med företaget. Att så många valde att stanna kvar dr de bodde förvånade dem stort.

  2. Lägg nu märke till att han inte på något sätt vill minska på massinvandringen som kommer att utrota oss! Han vill bara att vi skall hosta upp mera pengar till att betala vår undergång med!

    • Så är det nog…I Tyskland har man startat en stor reklamkampanj mot PEGIDA-rörelsen. Nu heter det dagligen,att Jesus var en av dem som på sin tid sökte asyl ! Utan Egyptens välvilja hade han aldrig överlevt !!!!!!
      Herredj-lar nästan värre story än Mursi och hans Brödraskap ! Fundera nu och tänk efter hur en 2.000-årig saga,kan nyttjas i dagens propaganda….
      Nu går jag och lägger mig i ett varmt badkar… 🙂

      • Såg att Avpixlat hade en bra artikel om Jesus flykt och lögnerna som dom försöker sprida. Ungefär som jag var inne på innan. Jag kan tyvärr inte länka. Men gå in på Avpixlat.

  3. Kul att fler kommer på det SD vetat i tio år. Men nu kommer väl förstås M att ta åt sig äran av att försöka lösa invandrareländet. Det har ju SD försökt i så många år och fått förklarat för sig att invandrarna är mycket bättre än svenskarna, så invandringen får bli kvar men sverige tar vi död på, kom ihåg det nu era rasister, nazister, facister och främlingsfientliga äckel som kallar sig (Sverige)demokrater. Heja SD och krya på dig Jimmie, vi saknar dej.

KommenteraAvbryt svar