Jämtin vill lyfta S med tydligare flyktingpolitik

INVANDRINGEN. Politiska reaktioner på nyvalet Socialdemokraterna måste tydligare möta oron hos de väljare som menar att flyktingmottagande står mot välfärd. Det säger partisekreterare Carin Jämtin i en intervju med SvD.

– Man oroar sig för att kommunerna inte ska ha tillräckligt stora resurser för att man måste prioritera flyktingmottagandet. Vi vill ha ett öppet Sverige men också ett Sverige som har en bra välfärd för alla. Det bygger på att kommuner hjälper varandra och att staten bidrar med stöd till kommuner. Och vi hade i budgeten mer resurser till kommunerna, säger hon och fortsätter: – Vi måste tala om att kommunerna måste ha resurser så att alla har rätt till välfärd.

-Pettersson undrar var Jämtin tänker hitta de resurser som ska gå till kommunernas asylmottagningar? I de tomma ladorna eller från skola och vård?

9 thoughts on “Jämtin vill lyfta S med tydligare flyktingpolitik

  1. ”Vi måste tala om att kommunerna måste ha resurser”. Ja, det kan ju vem som helst ”tala om”. Men om man slarvat bort resurserna så hjälper det inte att ”tala om” att de måste finnas.

  2. LYFT ? Ja NEJ sänkt pensionerna välfärden till förmån för sju klövern och deras gäster. Jag anser att sju klövern skall bort från Sverige ihop med sina gäster. Vi vill ha lugn och ro och ett tryggt samhälle. Bort med sjuan sänd dem till deras vänner muslimerna. Det skulle vara årtusendet julklapp till det Svenska folket.

  3. I Berlin pågår nu som varje år otaliga julmarknader…
    För att förnöja några av de lyckosökare som översvämmar Tyskland,hade man igår bjudit några av de verkligt ”mörkhyade” till fest vid centrala Alex.Bl.a. bjöds på en gratis tur i Pariserhjulet.En av de ”asylsökande” reste sig i gondolen högst upp,och kastade sig ut från 60 meters höjd.Innan hoppet avskedade han sig hos de andra medresenärerna.
    Detta fick till följd att markanden måste stängas i förtid för rengöring !
    http://www.bz-berlin.de/berlin/mitte/schweigeminute-todes-sprung-alexa-riesenrad-weihnachtsmarkt

  4. Vad hon nog försöker säga är att de har höjt anslagen till kommunerna, vilket med dagens flyktingströmmen ändå blir en rejäl sänkning av välfärden ute i kommunerna.
    Att prata om volymer är ofrånkomligt.

  5. Var gärna tydliga med er flyktingpolitik säg att s vill ta in 100 000 till 200 000 per år och berätta om förövarna i Rågsved Husby mm. Tala sanning om all brottslighet.

  6. Att minska volymerna till mer hanterbara och närma oss nivåer som övriga Europa, verkar inte ligga för Jämtin och hennes socialdemokrater. Nej, varför skulle det göra så? Varje liten signal om att Sverige måste minska volymerna kan ju gynna SD och det vill ju inte 7-klövern på några vis, så blunda, häng er på signalhornet, gasa och hoppas att ni inte kör av vägen.

KommenteraAvbryt svar