Moské kan förlora sitt statsstöd

”Principen i islam är att kvinnor ska vara i sitt område och männen i sitt”.

Så säger en lokalansvarig muslim i Uppsalas moské. Orden berör en konflikt som rasar i moskén och som bygger på att männen i styrelsen inte längre vill låta kvinnor ha undervisning i moskéns bibliotek.

Orsaken till styrelsens beslut kan låta bisarr. Om kvinnorna vill lämna sin avdelning för att gå till biblioteket, så måste de passera en korridor i männens avdelning. Det bisarra fortsätter när samme lokalansvarig försöker förklara att islam inte skiljer på män och kvinnor, men att det finns olika regler för män och kvinnor. Hum…

Nu kan moskén förlora sitt statsstöd om inte riksförbundet Svenska islamiska församlingarna kan förmå styrelsen i Uppsala moské att låta kvinnorna få tillgång till biblioteket igen. Om det är kvinnornas lika värde eller statsstödet som värnas, låter jag vara osagt.

Källa: SVT

Ps

Uppsala moské var också aktuell när Uppdrag Granskning gjorde ett besök med anledning av kvinnosynen.

4 thoughts on “Moské kan förlora sitt statsstöd

  1. Takiyya! När muslimer vill bygga en moské, ”kulturcenter” eller ha pengar till diverse organisationer så lovar de högtidligt att följa svenska lagar och försäkrar att de är så moderata så.

    Bevisligen har svenska muslimer rest till Syrien för att våldta och halshugga. Vilken moské eller kulturcenter tillhör de?

  2. Det är skönt att veta att Kudrun Avschyrman och F! kommer att taga tag i sådana här dumheter som drabbar kvinnor….(ville bara spela en 87%-are).

  3. Det borde vara en absolut självklarhet i ett rättssamhälle, att all samhällsomstörtande verksamhet inte borde få ta del av Svenska skattebetalares gemensamma tillgångar.

KommenteraAvbryt svar