Polisen jagar knivman

INVANDRING. PÅ lördagsförmiddagen fick polisen larm från Mälarblick, Strängnäs när en boende hotade en i personalen med kniv.

– Det är en i personalen som har blivit hotad, men ingen har blivit skadad, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Den misstänkte är en man från Syrien som är i 20-årsåldern. Han har nyligen fått ett utvisningsbeslut från Migrationsverket. Inom kort ska han skickas tillbaka till Italien, där han lämnade sina fingertryck efter ankomsten till Europa. Därför är det, enligt den så kallade Dublinförordningen, Italiens sak att pröva hans asylansökan.

Lördagens händelse på Mälarblick började som en diskussion, berättar Sheila Kjell som arbetar för Jokarjo AB, bolaget som står bakom asylboendet på Tosterön. Diskussionen urartade, och mannen drog kniv mot en annan anställd. Den anställda larmade själv polisen.

Polisen åkte till Mälarblick med två patruller. I samband med att de kom till boendet sågs en person lämna byggnaden. Efter att ha sökt igenom de allmänna utrymmena i boendet arbetar polisen utifrån antagandet att det var gärningsmannen som sprang från Mälarblick.

Mannen är fortfarande på fri fot. En av polispatrullerna söker efter honom för tillfället. Eventuella vittnesuppgifter kan lämnas via telefonnummer 114 14.

-Pettersson vill bara berätta att när asylförläggningen Jollen tömdes för att den inte dög åt Migrationsverket så placerades de asylsökande på Mälarblick som drivs av Bert Karlssons företag. För övrigt är nog den asylsökande syriern som viftade med kniv rätt spak nu, han hade nämligen inga ytterkläder på sig och sprang ned i vassen vid Mälarens strand i kortbyxor…

Eskilstuna Kuriren

7 thoughts on “Polisen jagar knivman

  1. Helst sinnessjuk svensk asylpolitik, de här är inga människor som flyr för sina liv och ärligt talat skiter jag i det. De här politikeridioterna vi har borde lämnas över till IS och få huvudet amputerat!!

  2. Ännu en illegal i Sverige som ska ha allt som vi svenskar inte får. Om Sverige nu har fått alla verktyg genom att Italien börjat ta fingeravtryck så har det ingen verkan om vi inte följer Dublin-förordningen!

KommenteraAvbryt svar