Rånare efterlyses

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Dansk polis går ut med signalement på rånare och media hjälper polisen och allmänheten genom att sprida det till skillnad från i Sverige då brottslingar skyddas så de inte blir ”kränkta”.

I Århus rånade två män en affär på kontanter efter att ha hotat expediten med en brödkniv. Signalementet på männen:

Rånare 1 beskrivs som en c:a 175 cm lång man med normal kroppsbyggnad. Han är c:a 20-25 år gammal och av utländskt ursprung. Han var iklädd en mörkgrå jacka, blå huvtröja, mörkblå träningsbyxor med vita revärer av märket Adidas, blå sportskor av märket Nike, röd mössa, och svarta handskar. Han var maskerad med en vit halsduk som täckte delar av ansiktet.

Rånare 2 beskrivs som en c:a 185 cm lång och smal man. Han är c:a 20-25 år gammal och har utländskt ursprung. Han var iklädd en grå jacka med svart mönster, svarta träningsbyxor med vita revärer av märket Adidas, svarta sportskor av märket Nike, samt svarta handskar. Han hade maskerat sig genom att vira en turkos sjal kring huvudet och delar av ansiktet. Rånare 2 ska också ha haft en speciell, “haltande” gångstil. Under rånet ska den ene av gärningsmännen ha tilltalat den andre med namnet “Ahmar”.

Lokalavisen

I Köpenhamn rånade två män en butik genom att komma genom bakdörren och låtsas vara en från en budfirma. Butiksbiträdet bakbands och misshandlades.

De båda rånarna beskrivs så här: Bedöms vara i 30-35-årsåldern. De var nästan identiskt klädda, i vita arbetsbyxor och blå tröjor. Båda två talade lite danska, men de ska huvudsakligen ha tilltalat butiksbiträdet på engelska och tyska. Biträdet har uppgett att de “såg östeuropeiska ut”. Den ene av rånarna beskrivs som ljushårig och normalbyggd. Han hade helskägg. Den andre beskrivs som mörkhårig och muskulös. Han hade ett födelsemärke på höger kind.

Ekstrabladet

-Pettersson tycker danskarna är lite taskiga, fast i Sverige skyller man på gröna damcyklar…

KommenteraAvbryt svar