Ex-muslim bespottas

Mona Walter kom till Sverige från Somalia för cirka 20 år sedan. 2006 valde hon att konvertera från islam till kristendomen och därefter började helvetet.

Mona Walter saknade utbildning när hon kom till Sverige, vilket inte är en ovanlig bakgrund. Walter insåg med en gång att ska man integreras i det svenska samhället, måste man utbilda sig, anpassa sig till kulturen och det sociala livet, samt att själv ta ett ansvar.

Mona Walter vittnar om att religiösa ledare i Sverige hindrar unga somalier från att bli en del av det svenska samhället. Istället påtvingas man att leva efter hemlandets kultur och religiösa regler och detta menar Walter försvårar somaliernas integration i Sverige och övriga västvärlden.

Walter fick snart klart för sig att hennes anpassning till det svenska samhället inte uppskattades av religiösa ledare i Sverige. Man försökte påtvinga henne att följa islams regler, att inte beblanda sig med det svenska samhället, att klä sig på ett traditionellt sätt och stå upp för tron. Detta ville hon inte längre och p.g.a. den somaliska gruppen ansåg att hon blivit för mycket svensk, så var hon inte längre välkommen till de somaliska föreningarna.

Strax efter konverterade Walter till kristendomen och började i media kritisera islam och de religiösa ledare som påtvingar unga somalier ett liv de kanske inte ens önskar. Snart nog började hoten och trots upprepade polisanmälningar har de fortsatt. Nu har situationen blivit sådan att Mona Walter tvingats flytta till en annan stad med sina barn där hon beviljats skyddade personuppgifter.

Mona Walter visar oss ett Sverige som media och politiker vägrar att delge oss. Istället får vi ständigt se den sida av myntet som kryllar av snyfthistorier om en utsatt grupp som inget hellre vill än att anpassa sig till samhället och göra rätt för de bidrag som stadigt ramlar in på kontot. Varför visar inte media och det politiska Sverige upp den sida av myntet som Mona Walter försöker beskriva?

Källor: GP och GP

Mona Walter på Youtube (ta del av hennes berättelser, ni där i gammelmedia)

10 thoughts on “Ex-muslim bespottas

  1. Ser att det är ett nättroll som kommit lös igen. Tycker synd om dessa varelser som knappt har ens en enda hjärncell. Sitta och dissa hela tiden, bara för att visa sin egen sinnesstämning. Arma krakar.

  2. Förmodligen kallar PK-eliten Mona för rasist. De borde verkligen ta till vara på hennes erfarenhet av de olika kulturerna. Hon borde anställas som rådgivare till ministern för ansvar för invandring och integration.

KommenteraAvbryt svar