Tiggare hade 53 000 i sin BH

TIGGERI. En 18-årig kvinna åtalas för misshandel av en 32-årig kvinna efter ett bråk om en tiggarplats utanför Willys i Gävle. När 18-åringen greps av polisen hade hon 53 000 kronor i sin bh.

– Tiggeri är en organisation som bedrivs av maffian, säger 32-åringen i polisförhör.

Många blev vittnen till bråket utanför butiken. Tre kvinnor skrek på en fjärde som satt där och tiggde.

– De skrek att jag skulle lämna platsen, uppger 32-åringen i förhör.

Trion ansåg att hon tagit ”deras” tiggarplats. Även några män dök upp vid tillfället dock utan att agera.

Bråket slutade i att 18-åringen slog till den sittande 32-åriga kvinnan som också påstår att hon hotat henne till döden om hon gjorde polisanmälan.

Något som inneburit att kvinnan även åtalats för övergrepp i rättssak. Hon nekar till brott. Polis kallades till platsen och 18-åringen greps och senare anhölls. Vid visitationen hittade polisen 53 000 svenska kronor i 500-kronorssedlar i hennes bh.

– Pengarna är mina, min makes, min farbrors och hans fru, Det är jag som växlar pengarna, samlar ihop dem och tar hand om dem så länge, Vi köper mat tillsammans och sparar en del till Bulgarien. Det är bra att vi har pengarna på ett ställe, säger 18-åriga kvinnan i förhör.

18-åringen och offret kommer båda från Bulgarien. 18-åringen säger i förhör att hon vid tillfället varit i Sverige i en och en halv månad. Hon uppger att hon tigger och själv får 100-150 kronor om dagen. Tidigare plockade hon blåbär som såldes för åtta kronor kilot.

Även 18-åringen säger i förhör att det i andra grupper finns några personer som styr ett 20-tal arbetare.

– De luras hit och tvingas att tigga. De har inget val, säger hon.

-Pettersson säger att 53 000 kronor är väl inget – det är vanligt i dessa kretsar och tiggeriet är absolut inte organiserat, det har 7-klövern och PK-media försäkrat för oss. Självklart kompineras inte tiggeriet med inkomstkällor på nätterna heller…

Arbetarbladet

7 thoughts on “Tiggare hade 53 000 i sin BH

  1. Hur många månader tar det för våra svenska fattigpensionärer att spara ihop 53.000 att stoppa i BH eller om det är en man i kallingarna, sedan alla månatliga kostnader betalats??? Jag bara undrar alltså. Pratade inte Löfven om ett rättvisare samhälle? Nåt har han tydligen missat. Men det är klart, talar vi om svenskar så ska de tydligen komma på jumboplats i alla lägen.

  2. Nu är inte matematik min starka sida men,,,, 4 personer, om vi antar att de får in 100-150 kr per dag, och varit här 1,5 månad… då får jag till att de på den tiden skulle ha kunnat få in tillsammans 18.000 till 27.000 kr.
    Det är då en bra bit kvar till 53.000 kr.
    Är vi möjligen organisatörerna på spåren här? Har de sålt plats i gathörnen parallellt?

    • Du har säkert rätt i att detta är några av dom som tjänar miljoner på det organiserade tiggeriet som förekommer över hela Absurdistan.

KommenteraAvbryt svar