Lennart är dödssjuk – nekas vårdboende

Lennart Warring, 60, har en svår och sällsynt kärlsjukdom. Han väger 34 kilo, kan bara äta lax, är sängbunden och har mycket svårt att andas.

Men Botkyrka kommun nekar honom vårdboende. – Läkaren säger att jag bara har några månader kvar om det fortsätter så här.

Han är otroligt skör och svag. Det rosslar hela tiden i hans bröst och luftvägar när han talar och rösten är bräcklig. Lennart Warring väger 34 kilo. Hans lungkapacitet är bara 28 procent.

För två år sedan diagnosticerades han med den sällsynta kärlsjukdomen Churg-Strauss syndrom. Den drabbar en till två per miljon invånare.

– Det är en på tio miljoner som har den svåra varianten av sjukdomen som jag har. Det gör att ingen riktigt vet vad jag behöver, säger Lennart.

-Pettersson uppmanar Lennart att söka asyl. Migrationsverket är det enda område, möjligtvis med konkurrens av regeringskansliet där det inte behöver sparas och resurserna är oändliga…

2014-10-10_1759

Aftonbladet 

12 thoughts on “Lennart är dödssjuk – nekas vårdboende

  1. Kalla kårar kände jag under Debatt när dödshjälp diskuterades.

    Tänker att snart får alla gamla och sjuka ”assistans” utan att bli tillfrågade.

  2. Nej ”världens bästa sjukvård” det kan inte Sverige skryta med vare sig då eller nu. Att det är så mycket sämre idag, kan vi tacka den svenska läkarkåren som i många decennier höll tillbaka utbildningen till läkare, enbart för att upprätthålla sina löner. ( Ingenstans i Europa har jag förutom i Sverige hört så mycket babbel om handikapp och då endast när det gäller på golfbanan, som i just Sverige)

    I många andra Europeiska länder så har man gjort tvärtom, utbildat fler än behovet och därmed skapat det mycket viktiga ………..Konkurrens !
    Andra länder i Europa har alltså betydligt skickligare läkarkår än Sverige !

    Slutligen otyget ”staffetläkare” är okänt !

    • Helt riktigt! Har en bra, fast läkare, som inte är svensk. De svenska behandlar mig som hypokondriker = katastrof. Är svår multisjuk 60 +, har varit sjuk nästan hela livet. Ligger mest till sängs och bryts ned av sjukdom o den svåra ensamheten. Har slutat leta efter kollektiva boenden för fysiskt sjuka under 95. De finns inte! Det är bara att tyna bort. Alla former av vårdavgifter stiger brant uppåt varje år, vilket inte pensionerna gör.

  3. Svenska makthavare är mer intresserade av att locka hit nya människor inte att städa upp bland sina ”hopplösa fall”. Det löser sig av sig självt helt enkelt. Antingen tar de självmord eller så tynar de bort i hemmen eller på nån vårdinrättning. Outsägligt ont!

  4. Felet är att Lennart förmodligen är svensk, han har som vi också kan se vit hud vilket försvårar situationen ytterligare!
    Och han är förmodligen född i Sverige och har arbetat och betalat skatt hela sitt liv, något som är ännu en belastning! Därför får han nu ingen hjälp!
    Men, hade han varit från Afrika och haft kolsvart skinn, nykommen för en vecka sedan, då hade garanterat kommunens små värdelösa byråkrater sprungit benen av sig för att stödja, ge vård och omsorg och expertjälp för att bota hans sjukdom! Då hade alla möjliga medel funnits tillgängliga i ett kick!
    Må dom svenska landsförrädarna för evigt brinna i helvetet!
    MVH
    Janne

  5. Rent ut sagt fördjävligt! Det får samtidigt ens egna hälsoproblem att framstå som en bagatell. Men samhället låter en del människor helt enkelt dö. Det kan ju tyckas otroligt dumt att man inte löser sådana här situationer. Men det är ingenting som förvånar oss som är lite mer luttrade.

KommenteraAvbryt svar