Den enda vägens politik börjar likna afrikansk politik

POLITIK/INVANDRING. Nationalekonomen Tino Sanandaji har i en artikel i Realtid sammanfattat det som kan ligga till grund för att SD fick 13 procent i valet. Han skriver: När Eurostat redovisar siffror för antal som beviljas asyl första halvåret 2014 visar det sig att Sverige, med ungefär 2 procent av EU:s befolkning, står för 22 procent av de beviljade asylansökningarna. Det innebär att Sverige ensamt beviljar fler asyl än vad Storbritannien, Frankrike, Spanien, Finland, Danmark och Norge gör tillsammans.

Man kan vara stolt över att vara medborgare i en humanitär stormakt. Men man kan också, tycka att det är problematiskt.

När Alliansen tog över 2006 kom c:a 30 000 asylsökande om året och de officiella, enligt många lågt räknade, kostnaderna för invandringen var 8 miljarder. 2013 kom det 70 000 och det kommer att öka rejält i år. Kostnaderna har ökat till 25 miljarder och det kommer att öka med minst 12 miljarder om året de närmaste åren. Då är många kostnader dolda, exempelvis Arbetsförmedlingen kostar 80!!! miljarder om året och minst hälften av AF:s kostnader kan kopplas asylinvandringen, det görs dock inte officiellt.

När Reinfeldt gjorde upp med Miljöpartiet så utmålades det som den enda vägens politik. Miljöpartiet som gjorde svensk migrationspolitik ännu generösare. Miljöpartiet är riksdagens mest radikala parti när det gäller fri invandring. De gröna har officiellt skrivit in en ”vision om en värld utan gränser” i sitt partiprogram och betraktar fri rörlighet som ”en mänsklig rättighet”.

Statsministern själv förklarade senare att uppgörelsen med Miljöpartiet var en signal till folket. Svenska väljare skulle lära sig inför framtiden att de etablerade partiernas konsensus om invandringspolitiken inte skulle ruckas hur väljarna än röstar. Senare sa statsministern stolt om sin uppgörelse med Miljöpartiet: ”Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning”. I klartext SD:s väljare ska straffas.

Reinfelds uppgörelse med Miljöpartiet hyllades som ett politiskt genidrag av liberala ledarsidor. DN skrev: ”Den visar viljan att ta ansvar i viktiga frågor och för detta ska inte minst Miljöpartiet ha en eloge. De sammantaget fem partierna berövar SD – i praktiken ett enfrågeparti – sin enda politiska fråga. Det är både listigt och demokratiskt rätt.”

Sedan dess har de fempartierna utökats med två till, S och V, så nu finns bara ett enda oppositionsparti.

Det är tveksamt om Reinfeldts drag var så smart. Det ledde tvärtom till det katastrofval för Moderaterna och Miljöpartiet.

Reinfeldt gjorde vad han kunde för att komma närmare Miljöpartiets vision om fri invandring. Sverige tar nu emot fler invandrare i relation till sin befolkning än USA:s rekord under den transatlantiska migrationen.

Nåväl, Pettersson tycker att svensk politik börjar likna afrikansk. I afrikanska länder hyser regeringspartiet alltid en mycket föraktfull attityd till den politiska oppositionen. Om sådan ens är tillåten. De som motsätter sig regeringens politik demoniseras och utmålas ofta som extremister. Regeringen vill inte ta i oppositionspartiet med tång. Det är vanligt att regeringens politik utformas så att den ska blockera oppositionen, helt oavsett vad denna föreslår.

Det är problematiskt att en ständigt växande del av den svenska väljarkåren systematiskt hålls borta från politiskt inflytande. Det visar att svensk politik allt mer börjar likna afrikansk.

Realtid     Ethnopress 

9 thoughts on “Den enda vägens politik börjar likna afrikansk politik

  1. Svensk massmedia är skickliga på att dölja hur stor massinvandringen är och hur ”konstiga” SD och dess väljare är? Det är inte ett dugg konstigt. Hade något annat EU-land tagit emot lika många som vi hade de fått ett inbördeskrig på halsen.

    Det är 7-klövern som är de avvikande!

  2. Förr fnös man allmänt åt betckningen ”Polsk riksdag”, men vad 32:an åsamkat landet får detta uttryck närmast att framstå som en skymf gentemot Polackerna.

  3. Den märklige Reinfeldt avgick som partiledare, men att han även
    skulle gå under jorden och totalt försvinna från offentligheten är
    ju ändå förvånande. Inte för att jag för ett ögonblick saknar hans
    uppblåsta ego, men det hade ju varit intressant att höra hans
    förklaring till Alliansens och framför allt Moderaternas
    genomklappning!

KommenteraAvbryt svar