Lärarhögskola – ta av niqaben eller sluta

ISLAM. En lärarstudent vid Högskolan i Telemark, Norge har blivit tillsagd att ta av sig  niqaben som täcker ansiktet  eller sluta vid högskolan.

2014-08-28_1356

Ledningen har beslutat att förbjuda användningen av kontroversiella plagg, typ niqab och burka. Tanken är att eleverna måste visa ansiktet för att kunna kommunicera med andra.

-Dialog och kommunikation är en viktig del av den lärande miljön, både när studenterna är på skolan och när de är ute i praktiken. Detta innebär att de inte kan täcka för ansiktet säger Arild Hovland.

Hovland säger att skolan inte är för ett förbud mot religiösa symboler eller mot islam, men att de inte accepterar plagg som täcker hela ansiktet.

Hovland betonade att skolan inte lägger sig i vad eleverna har på sig på fritiden utanför skolområdet eller på väg till och från skolan, men när de är på skolan eller ute på praktiken, kommer skolan inte att tolerera ansiktstäckande plagg.

VG 

106 thoughts on “Lärarhögskola – ta av niqaben eller sluta

 1. Utlänningar får bostäder, mat, å dyligkt som är då nya…….
  Hur funkar det ihop med vi svenskar som får snåla……

  Utlänningar får några år på sig att lära sig prata svenska, så dom kan prata för sig själva å andra kan förstå. Acceptera vara lagar å seder. Hur svårt kan det va.

  Svenska skolavslutningen är på uppskov, flaggan där med för vi inte har satt hårdare reger. Vill dom inte höra våra svenska sånger så åk hem till erat land å låt bli våra traditioner. Jag är så trött att vi ska dallta runt. Dom pengarna så som går till er utlänningar kan gå till sjukvården å pensionärer i stället.

 2. Vuxna människor som beter sig som småbarn och skriker ”Ta seden dit du kommer”, vad får er att tro att bara för att ni inte gillar klädseln att ni kan komma och bestämma vad som är rätt och fel?

  Om folk skulle av någon anledning bestämma sig för att korta kjolar inte är ok, ska vi förbjuda dessa med då?

  Min flickvän är från Kina, ska jag tvinga henne att sluta äta med ätpinnar på jobbet kanske? För här i Sverige ska vi minsann äta med kniv & gaffel.

  Jävla idioter, varenda en av er.

   • Ingenting alls, ventilerar mest. Jag förstår mycket väl varför folk skulle vilja förbjuda niqab på arbetsplatser och dylikt, det är mest övriga kommentarer jag reagerar starkt på.

    Folk verkar tro att bara för att man bor i Sverige så ska man prompt acceptera och ta till sig alla Svenska värderingar och traditioner.

   • Stefan vi har alla en möjlighet att välja, om traditioner som jag gillar klart att jag tar de till mig, de övriga ignorerar jag.
    Har aldrig haft några problem att bo i andra kulturer det berodde på att jag tog reda på deras värderingar och följde de så gott det gick.

   • Ja det är klart det är så, men folk verkar tycka vi ska tvinga dessa människor att anpassa sig 100% till hur vi gör saker i sverige, annars ska de ”skickas hem”, och jag gillar inte den fientligheten.

  • Ja jag tycker faktiskt man ska ta seden dit man kommer, det är sunt förnuft och att visa respekt. Om jag flyttar till deras land så måste jag respektera deras sätt att leva, eller hur?

   • Staffan Karlsson
    Om man envisas med att vara ”besserwisser” så ska man stanna i sitt fäderneland för allas trevnad. Tyvärr så lockar ett ”lazy” liv med full service i Sverige, så ser det inte ut i andra länder.
    Sverige sänder ut ett galet budskap och får därmed invandrare efter det.

  • Det här handlar väl mest om att det är olustigt att folk går runt och täcker sina ansikten, hur skulle det se ut om alla svenskar gick runt i rånarluvor, i ett sådant samhället skulle kriminaliteten definitivt öka eftersom vi inte skulle kunna identifiera folk. Äta med pinnar var ett dåligt exempel då det knappast påverkar folk i omgivningen nämnvärt och korta kjolar skulle vi knappast få använda om situationen varit omvänd det vill säga att vi utvandrade till ett muslimsk land, nej vi skulle bli behandlade som som om vi inte vore vatten värda.

 3. Så klantigt eller korkat att inte tänka på vad konsekvenserna skulle bli! Att de överhuvudtaget inte får gå i skolan för sina män! Sånt här inlägg passar inte på Facebook då det uppmuntrar rasismen och islamfobier!!!!!Idiotiskt.

 4. Islam är andligt och vill påverka politiskt och kulturellt. Islam är från djävulen. Han förför viskar och ljuger, stjäl, slaktar och dödar. Joh 10:10

  • Om du hade läst lite historia så hade du förstått att schahen inte eftersträvade ett samhälle med islams regelverk. Västerländska influenser var välkomna och accepterade. Det var först när Khomeini kom till makten som vansinnet började.

 5. Som muslim har man rätt att klä sig hur man vill, men alla andra har också rätt att ta avstånd från samma muslim. Detta får muslimer acceptera. Lika väl som att man kräver sina rättigheter får man också acceptera konsekvenserna av sina val.
  Tycker det är ganska enkelt, faktiskt.
  Det har varit debatter om hur ungdomar inte har fått se ut hur dom vill på sin arbetsplats med avseende på frisyr, hårfärg, synliga tatueringar, piercing etc. Jag tycker inte det handlar så mycket om religion eller kultur. Det passar sig helt enkelt inte att se ut eller klä sig hur man vill överallt och vill man ändå framhärda i sin inställning så får man väl göra det då. Men då får man också acceptera att man inte är välkommen överallt.
  Jag köper att man som muslim anser sig ha rättigheter men det har faktiskt alla andra också. Bl a rättigheten att säga nej tack till religion och /eller religiösa symboler som dominerar en hel person som t ex en klädnad.
  Jag skulle inte tycka att det var ok om mina kolleger valde att klä sig som Jesus var klädd en gång och att framhärda i rättigheten att släpa runt på ett stort kors på jobbet, eller bära törnekrona så att blod rann i ansiktet.
  Men visst, vill dom göra det så kör för det då, men då har jag rätt att ta avstånd från dem också.

  • Om det är en rättighet så får inte statliga eller andra offentliga institutioner bestraffa en för utövandet av den. Det är en viss skillnad mellan att alla inte vill vara ens kompis då man går omkring i niqab, och att en offentlig institution fryser ut en.

 6. Som utlänning och flykting, är det så att man får anpassa sig dit man kommer. Tänk och bygga en Kyrka inte så långt från Mecka..? Precis, kommer aldrig att tillåtas.

  I det här fallet, vill hon tvunget bli lärarinna så kan hon anpassa sig och utbilda ENDAST kvinnor och då är det tillåtet och visa sig.

  I vissa länder får man inte ens hålla hand och vi som bor i västvärlden accepterar och respektera andra länders kultur, ceder eller om ni vill kalla det religion.

  Respekt för andra länder!

 7. Spökplumpen?
  Det här är inte vilket tygstycke som helst. Det är religiöst laddat och förknippas med Islam, roten till det mesta onda som sker i världen just nu. Vi vill inte ha det inte Sverige. Det skall bort. Svenskarna bestämmer själva över sitt land och undanber sig förmaningar från dessa idioter. Folkomrösta om förbud nu!

 8. Underligt, vi får inte fira skolavslutning i skolan pga. Religon…
  Men man ska få bära niqab och burka pga. Religon…
  Någon annan som ser att det är något lurt på gång?

   • Så varför ska dom få praktisera deras tro när så fort det har något med vår så ska det förbjudas? Om vi ska förbjuda religösa saker i skolan (så som avslutningen i kyrkan) då bör förbuden gälla alla religioner och allt som har med det att göra. Eller ska vi ha ett jävla hyckel överallt?

   • Jag kunde inte sagt det bättre .svenskarna tar död på allt som har med svensk kultur o tradition o man kallar det för att vara neutral,medan dom ger grönt ljus till moskéer o huckle. Skam åt sverige o svenska folket …..

  • Jag anser att man ska anpassa sig till det landet man kommer. Ta seden dit man kommer helt enkelt. Kan man inte det har man ingenting där att göra. It is as simple as that! Inte är väl meningen att invandringen leder till att folket från det egna landet känner sig obekvämt med allt främmande runt omkring. Men i dagsläget börjar helt förståeligt många av oss med rätt att tycka det. Och till er som inte förstår detta, behöver ni bara vända på steken. Massinvandring av kristna i Islamvärlden! Undrar hur det skulle mottagas?

 9. Det är så rätt. Det är samma sak som att man har huvudbonader inomhus. Å varför ”får” kvinnor inte visa sitt ansikte? Är man i ett annat land ska man acceptera reglerna.

 10. Man får hjärnblödning av vissa kommentarer. Iställst för att spekulera över anledningen bakom en niqabbärande kvinna så bör ni kanske fråga någon som använder niqab. Här är lite svar på era argument
  1. Niqab är INTE kulturellt för alla. Det är en religiös klädsel och rättfärdigar INGEN mans beteende. Genom min niqab uttrycker jag mig själv, den jag är. Och ingen man har rätt o säga vad jag ska eller inte ska ta på mig. Det är en spirituellt erfarenhet. Och nej, den är inte för att inte fresta män(?) Alla står till svars för sina egna handlingar.
  2. Jag har praktiserat i en grundskola med niqab, det gick utan problem. Barnen ser mitt ansikte och även när dom bara ser mina ögon så kommunicerar vi utan problem. Jag går även sista året på gymnasiet och ALLA ser skillnaden på mig o ngn annan, längd ögonfärg klädsel, kroppsform röst språket, kroppspråk ja u name it! Mina vänner känner igen mig från flera 100 m håll!!!! Era argument är löjliga jag bär niqab och lever precis som vilken student som helst, tänkt o studera vidare också och inte sett några hinder där?
  Snart klar med körkortet, ingen har någonsin sagt till mig att min niqab hindrar ngt.moment? Ögonkontakt innan övergångställe är väl inget problem för man ser ju mina ögon ? Så jo de här är islamofobiskt för det finns lösningar till allt.
  Visar min id vid behov och utan min ID (även om man kan se mitt ansikte) så kan man ändå inte bekräfta min identitet till 100 procent eftersom man behöver ID.
  Och nej!!! Ingen har tvingat mig.. inse faktum!
  JAG vill INTE att hela världen ska se mig.
  jag är inte för hela världen jag är MIN och jah bestämmer vad man får se och inte se.
  nu är jag ännu mer tacksam över att trångsynta människor som kommentarerna nedanför inte ser mitt ansikte!
  Tack och hej
  kvinnan utan ansikte och en GLAD EN!!!

  • Då kan jag fråga:
   Hur ställer du dig till att det är oartigt att bära huvudbonad inomhus i Sverige?

   Kan du välja själv när du vill använda niqab?
   Och skulle du ta av dig din niqab inomhus för att visa artighet om du är bland svenskar?

   • Varför? Hon ska inte undervisa i den där fåniga utstyrseln. Psykopatiska människor passar inte för att utbilda någon enda annan individ. Jag skulle inte stillatigande anpassa mig i Väst. Men hon har ju sitt f.d. land att återvända till, där skiter jag i vad hon gör.

  • Acceptera reglerna. Du får inte ha ”tygstycke” över ansiktet vid en arbetsplatser med maskiner. Inte heller hos sjukvården…..
   Om jag skulle flytta ner till ett annat land är jag själv tvungen att ändra kläder…..ska det inte vara samma sak här?

  • Jag tycker man ska få ha niqab privat, utomhus, i skolan, på badhus eller var det nu är. Däremot så är det upp till arbetsplatsen att avgöra om niqab eller burka är ok om man arbetar hos dem. Personligen tycker jag inte man ska ha burka eller niqab på förskolor eller skolor då inte bara ögon spelar roll i kommunikationen utan också mimik, ansiktsuttryck påverkar och avgör.

   • Upp till arbetsplatsen att avgöra ,du måste skämta …o vad tror du att dessa arbetsgivare -företag kommer att stämplas som om dom inte tillåter det ,JO RASISM och diskriminering och det kan du väl inte neka till att det e så idag ……Det skall förbjudas såsom det e förbjudet i deras länder att vi går i västerländska kläder ,dom ska inte specialbehandlas bara för att dom flyttar till Europa,det e bara o gilla läget o anpassa sig ,annars åk hem .

  • Hej
   Läs på eran historia lite.
   När några ligister/karar kom till makten så bröt hevetet ut. I Sverige så har ”heliga mord” gjorts för utländska flickor inte fick umgås med en svenka pojkar så fadern dödade då henne……..hur har det blivit av utlänningars rykten hos oss svenskar. Hade fadern acaccepterat våra seder så hade det inte hänt…….
   Förstår du att vi är trötta på eran ”heliga gardiner” ta av dom å var som svenskar. Skulle en kyrka få byggas i irak eller skulle man bli mördad där.

  • Jag tycker faktiskt det är skrämmande att se folk som är helt täckta av svart tyg med bara ett litet hål för ögonen. Lite otäckt, faktiskt. Det går ju exempelvis att dölja vapen under.

 11. Till att börja med vill jag säga att jag är för en generös flyktinpolitik och invandring till vårt land.
  I det offentliga rummet bör man visa vem man är oavsett om man är kille och går på fotboll eller i skolan och är kvinna.
  Är inte burkan egentligen en kyskhetsdräkt för att inte locka männen? Ingen hud ska ju visas och i ett antal reportage har jag hört att kvinnor från berörda kulturer vill komma ur garderoben och klä sig modernt.
  Jag respekterar om det används i hemmet om det är av religös sed med kvinnans goda vilja men jag tror att de flesta inte har något val.

  Här borde FI och andra vänsterorganisationer som säger sig kämpa för kvinnor lika värde agera och inte tyst godta ett förtryck.

 12. Man skulle då kunna säga att det sker någonting övergripande med klädseln runt 1970-talet.Och kan det ha att göra med att många börjar lämna sina egna länder för att invandra till Europa?

 13. Vilket år blev det tvång för muslimska kvinnor att gömma kroppen under en duk? Häromdagen hittade jag en bild ifrån 1950 talet i Afghanistan där kvinnor, kläd som vilken västerländsk kvinna som helst med kort klänning och vackra frisyrer letar böker på en bibliotek!

 14. Anledningen till att muslimska kvinnor ska bära täckande kläder är att de muslimska männen inte ska ledas in i utomäktenskapliga frestelser!

  Med andra ord: det är inte ett val som kvinnan är fri att göra, utan ett val som görs för att inte bli antastad av män som inte kan lägga band på sig…

  Att sen säga att valet är fritt är bara en justering av sanningen, för att den ska passera genom vårt tankesätt som ett eget val och inte ett tvång….

 15. Jag tycker man måste se vem en person är. Skulle tycka det kändes konstigt prata med någon som är klädd så. Vem är personen bakom masken??? Det måste gå att identifiera en person. Skulle alla ha sådana ”masker” vet ju inte läraren vem som är vem i klassen.

 16. Saken i detta handlar ju inte att det är niqab som förbjuds. Du får inte gå in med en integralhjälm (motorcykelhjälm med visir) på lektionen heller av precis samma anledning.

  • Lite egen utfyllnad från mig.
   Jag anser att du får använda vilka kläder du vill, vill du gå runt med peruk och clownnäsa så är detta helt OK för mig, fil du ha håret framför ansiktet, FINE!. Det är inte för mig att döma vad du har för kläder.
   DOCK! finns det vissa faktorer som kan spela in för just när vissa plagg inte bör användas.
   Befinner du dig på en bank, myndighets byggnad eller liknande, där identifiering är del av process eller säkerhet skall plagg täckande ansiktet inte bäras, just av identifierings kraven som dessa områden kräver.

   Men tillbaka till skolan, personligen anser jag att ansiktstäckande klädsel inte passar i utbildningens norm, just eftersom barn är väldigt anpassade för att läsa uttryck hos sina kamrater och lärare/dagispersonal ETC, och detta kan skapa vissa kommunikationsproblem. Jag säger inte att det alltid skapar problem, men det är en definitiv faktor.

   En diskussion som denna är egentligen en diskussion om personliga åsikter, någon folk borde ha i åtanke när dom trycker på ”Skicka kommentar” knappen

 17. Vad trött jag blir på att vissa envisas med att blanda in religion i detta. Det är inget annat än en självklarhet att vi skall kunna se ansiktet på den vi pratar med o i synnerhet gäller det en lärare. Tänk er om vi nu inför svarta rutor runt om på våra bilar,,,,,, varför får man idag inte ha mörka sidorutor fram eller mörk framruta? …. Jo för att vi skall kunna se varandra , läsa av varandra, kommunicera med varandra ! Detta gäller väl i synnerhet också i skolan. Sluta upp med de här dumheterna och förbjud helt enkelt förtäckta ansikten. Niqab är ju en form av ansiktsmask så vi kanske skulle alla skaffa oss ansiktsmasker med Nixons utseende så blir vi alla lika inför varandra. Det låter lika tokigt som det är.

 18. Det är väl en självklarhet att barn skall få se en persons ansikte när man kommunicerar ut viktig information. Barn läser in mycket av att se ett ansiktsuttryck. Kulturella behov understiger barns rättigheter, värderar man kulturellt behov högre får msn göra avkall på annat som exempelvis att bli lärare. Kan ju tänka mig att man får vika ner sig om man vill bli polis exempelvis.

 19. Hon är säkert en kompetent lärare vilket är det viktigaste och ska inte blandas ihop med klädsel. Norrmännen är mer rasistiska än svenskar, vilket är besynnerligt efter Breiviks terrorskjutningar av 68 ungdomar, i huvudsak muslimer.

  • Vad snabbt historien glöms bort och ersätts av skitsnack. Det var 69 personer som blev mördade och det var ett socialdemokratiskt ungdomsförbund som hade sitt läger där. Säkert en och annan muslim men de var inte målet.

  • Detta handlar inte alls om rasism. Som boende i Norge har jag upplevt stora skillnader gentemot Sverige. Men skillnaderna ligger i en bättre integreringspolitik och bättre invandrarpolitik. Hade Sverige agerat som Norge runt invandrarfrågan hade Sverigedemokraterna marginaliserats till ett intresseparti och de hade fått svårt att uppnå att bli Sveriges tredje största parti.

   Vad gäller användandet av heltäckande klädesplagg så är det självklart att eleverna ska kunna se människan som undervisar dem. Det handlar inte bara om hur duktig hon är som lärare, utan också om inlärningspsykologi. Ett alternativ är ju att hon använder hijab istället vilket anses som ett helt accepterat plagg för de flesta yrkesutövande i Norge, även militärer. Så dra inte alla över en kam.

  • Nej betraktar dig inte som dum….Men ställer mig frågan om du tror att Pica pica,Lena,Eva m.fl är män ?Naturligtvis finns det en majoritet av män på bloggen liksom på många andra…Kanske skall du söka upp Petterssons oftare,så finner du bestämt ämnen där kvinnor är i flertalet.

  • @Emma
   Skratta och le då, det bjuder jag på, vad det gäller andelen män du har synpunkter på så gissar jag att du är FI, TVI TVI TVI

   Fittstim som stig malm sa 😉

  • Emma
   Jag noterade inte din kommentar förrän nu och det är sent på natten eller tidigt på morgonen helt beroende av vem man är som människa.
   Visst är det flest män som kommenterar här och det har jag inget emot, män och kvinnor det är alltid intressant att ta del av andra människors tankar.
   Med vänlig hälsning till dig från Lena. Nu ska jag sova, så godnatt.

 20. I Århus i Danmark drog socialtjänsten 2007 in socialbidragen för kvinnor som bär burka med motiveringen att de på grund av sin klädsel inte står till arbetsmarknadens förfogande,förtryck symboliserar burka Att dölja någons anlete är ett klassiskt sätt att avindividualisera och etablera sin makt över denne.Punkt.

 21. Detta med burka och liknande börjar Stå mig upp i halsen. Jag har med egna ögon sett hur små barn blivit rädda när de sett dessa gå i bredd som en form av arme gentemot mötande inne på” femmanhuset” i Göteborg på väg till Försäkringskassan. Vad gjör
  de där?

  Kanske tar de del av våra skattemedel, våra pensionärer får ju inte så mycket

 22. Hur ser fotografiet ut på ett körkort?Har dom niqaben på då med? Ett körkort till 100 pers?

 23. Tänk vad härligt för de elever som av egen fri vilja eller för att det är självklart i deras värld att bära, som har niqab, att en dag i Sverige få en lärare som också bär det!
  Lärare ska inte försvenska barn, de kommer och finns i alla sorter, vi ska ta vara på det som finns och få eleverna att växa!
  Huvudbonad frågan har funnits sedan 20-talet.

  • Vad är du för kvinnohatare Oskar. Du är väl Oskar på Södermanlands landsting förstår jag, därför att jag känner igen dig därifrån. Du bör snarast byta till gummikläder, det passar dig bättre. Eller kanske ZZ-uniform. Du behöver inte idiotförklara dig mera än du redan har gjort.

   • Olli:
    Har du rätt i ditt förmodande råder jag dig,att aldrig vända stjärten mot ”hen” !

   • JUST DET! Kommer man av olika skäl till ett annat land så får man anpassa sig till dessa länders traditioner, anser jag. Kan man inte det, är det tragiskt. Och kan man inte återvända varifrån man kom (där man kan leva efter sina egna traditioner) är det ännu mer tragiskt! Hur tolerant Sverige än sedan vill vara – vill det ge upp sin egen identitet, sina seder och kultur? Just nu håller vi på med det. Tolerans, javisst! Men var går gränsen? Respekt för Norge och Danmark. Där har de åtminstone en debatt som här bara inte existerar! Ingen vågar säga något! Även om de flesta (som inte är hjärntvättade av den enbart kontinuerliga positiva rapporteringen från dagspressen) har fått nog för länge sedan av den ansvarslösa massinvandringen.
    Det har gått till överdrift på grund av brister i systemet och oförmåga att se problemen i tid. Samhället går på knäna och de som kommer hit får inte det stöd de behöver. Ni som är intresserade av vad som försiggår bakom våra ryggar…
    se följande länk: http://www.lasningen.se/
    Det är Svenska folkets ansvar också gentemot våra invandrare som vill leva i samförstånd med oss. Vi vill väl att allt ska gå korrekt och rättvist till, eller hur?

  • Inte för att jag är helt för eller emot.. men vad jag vet så åkte ALLTID pojkarnas kepsar och mössor av vid lektionerna.. hur är detta annorlunda? Huvudbodan som huvudbonad då eller?? Och då ska det gälla ALLA!

 24. Alla människor ska ha rätten att klä sej som dom vill, men inte på allmän plats. Burkka och rånarluva hör hemma någon annanstans än på allmän plats.På maskerad tycker jag att det passar bäst….

  • Men är det inte att missbruka en maktposition att kräva något sådant? Tycker det är hemskt, låt människan klä sig hur fan den vill, det skadar absolut ingen i långa loppen (förutom lättprovocerade rasister) om jag får säga mitt.

 25. Jag kan förstå argument som rör maskeringsförbud och att det är till pedagogisk fördel att se ansiktet på sin lärare. Men argument som att burka eller slöja skulle va kvinnoförtryckande håller inte och det är rent utav trångsynt . Jag är övertygad om att många skulle finna det högst opassande om läraren kom in i bara under kläder eller utan byxor en varm dag . Hur stor del och vilka delar av kroppen som anses anständigt att täcka över är ju endast en fråga om tycke, smak och kulturella värderingar. Att argumentera mot slöja eller burka genom att åberopa förtryck håller ju bara inte. Det är ett vanligt misstag i tolkningar av andra kulturer, att man utgår från sin egen som ram.
  Jag vill tillägga att jag inte själv har tagit ställning i frågan i sig, då jag ser problematiken som en aning mer komplex och svår åtkomlig i ett globaliserad och multikulturellt samhälle…

  Det du skriver är så horribelt att det bara får stå kvar här av den anledningen. Ni ska faan i mig inte få lägga er i mer än nu. Annars ska jag se till att alla nigab, Burka och hijabklädda ska få gå nakna.

  • Undrar om du levt i ett land där du blir tvungen att bära sådan klädsel.
   Jag känner många kvinnor i Sverige som tycker att det är ett kvinnoförtryck att tvingas bära kläderna.

   Lätt för oss som inte har upplevt det att ha en sk öppen syn på religion
   Tala först med de kvinnor som levt det innan du uttalar dig.

   • Frågan är väl kanske vilka är det som är utsatta här. Många invandrarkvinnor förstår inte den här debatten. Känner sig undanskuffade i vårt samhälle. Och jag rätt säker på att de har mer på fötterna än vad både du och jag och de flesta svenskar har vad gäller koranen.

   • Nej men JAG vet att de hör inte hemma på en arbetsplats om de inte kan lämna psykosociala sjukdomstecknen hemma.. f.ö bör islam ses för vad den är, jordens största rasistiska samfund..

  • Sabine
   Hur många gånger har du utsatts för helt nakna människor (undantaget barn under sex år) i Sverige, andra än dem du tänkt ha samlag med. Din idé att burka är bra till allt känns mer och mer som ett hot för svenska damer, och detta för att på nytt dansa efter er pipa. Man klär sig väl efter väderleken och vad man känner för. Din äckliga syn på kläder kan inte utesluta Burka eller Nigab vid något tillfälle. För sådana som dig har jag bara ett råd. Stick, stick åt helvete där du kommer från. Dina ideér kan ju knappast komma från dig själv utan någon liten löjlig imam från Mena. Åk hem medan du har tid, sen är det försent.

  • En lärare som täcker sitt ansikte i en skolklass, är absolut befängt !! Det är läraren som ska se till elevens bästa och förmågan för den samma. Det finns barn idag som hör dåligt och läser läppar , som ett litet exempel. Hela kroppsspråket och närvaron av en lärare ska inge trygghet. Annars ersätt läraren med en högtalare och inspelade lektioner

  • Arbetar med ungdomar från olika kulturer, faktum är att det finns flera unga kvinnor som faktiskt INTE vill ha sin slöja men blivit både hotade och förföljda då de velat ta av den. Detta händer i Sverige 2014 /15. Hade det bara varit självvalt, vilket det är för en del, men långt ifrån alla, tyvärr.

 26. Jag bor i Afrika. Jag gör rätt för mig, har vänner över hela världen. I detta fall vill jag dock hålla med Hovland. Vad är meningen med att utbilda sig till lärare om du inte är beredd att kommunicera? Av med burkan!!!

 27. Nu kommer det bli nya tårar i SVT’s liberala go morgon soffa.
  Hur kan Norge vara så rasistiskt, bojkotta Norge, mm. Expo kommer med sina ”vetenskapliga” rapporter grundade på Hubinette-vinkel eller avslagen Ashberg.

 28. Helt självklart kan man tycka. Men inte i tokSverige.
  Kan jag ha Niqab på mig då jag hämtar ut pengar på banken?

  • Du kan ha niqab på dig eftersom det är din man eller manlig släkting som går till banken åt dig

 29. Lärandet innebär kommunikation. Övervägande i kommunikation mellan människor är gester och mimik/ansiktsuttryck – inte talet. Du kan inte ha en lärare med motorcykelhjälm med mörkt visir i skolan.

  Sätt sen en muslimska med niqab eller burka och kanske med dålig svenska på dagis bland småbarn som kanske inte har ett eget språk och dina barn har ingen möjlighet att utvecklas och lära.

  Har vi inte maskeringsförbud i övrigt? T ex på fotbollsmatcher?

  Detta är inte diskriminering av muslimer utan ren logik.

Kommentera