Finns det mångkulturella paradiset?

Statsministern, landsfadern och socialdemokraten Tage Erlander sade 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från främst LO. Från 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar.

1975 beslutade en enig riksdag (proposition 1975:26) att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. En stor del av invandrarna förväntades bosätta sig i Sverige för gott, samtidigt som samhället tog avstånd från att invandrare skulle assimilera sig till det svenska samhället, det som tidigare gällt. Tre delmål sattes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

  • Jämlikhet innebär att invandrare har rätt till exakt samma förmåner som ursprungsbefolkningen, i vissa fall större förmåner.
  • Valfrihet innebär att invandrarna själva bestämmer om de ska integreras och om de ska utöva och utveckla sin kultur i Sverige.
  • Samverkan innebär helt enkelt att svenskarna ska samarbeta och anpassa sig till det nya mångkulturella Sverige.

1989, den 13 december stängde den socialdemokratiska regeringen med hjälp av moderaterna gränsen. Sverige var fullt.

1991, den 19 december upphävde den borgerliga regeringen beslutet. S och V hängde på och protesterade inte.

1997 signerade invandrarminister Leif Blomberg (S) en proposition ”Sverige, framtiden och mångfalden”. Nu skulle hela samhället baseras på ”mångfald” i betydelsen mångetnicitet. Alla politiska områden skulle underordna sig detta samhällsmål; arbetsmarknadspolitiken, socialpolitiken, skolpolitiken, kulturpolitiken.

Riksdagsbeslutet fattades i enighet. Genom åren har mängder av beslut fattats, alla med målet mångkultur och massinvandring. Alla beslut har smugits igenom, inga offentliga diskussioner, inga utredningar, inga debatter, massmedia har sovit och svenska folket har inte fått veta något.

2014 börjar det svenska folket yrvaket, men sakta vakna upp och se vad politikerna och de sovande journalisterna ställt till med under 40 år.

Den största förändringen av Sverige i historien är snart genomförd utan debatt, utan utredningar, utan folkomröstning!

Det skulle ändå kunna accepteras om vi någon gång, någonstans kunde visa på ett enda bra exempel på det mångkulturella paradiset. Men det finns inte.

 

Samhällen där olika grupper av människor samsas om utrymmet fungerar sämre än homogena samhällen. Människor med gemensam identitet litar helt enkelt mer på varandra.

Listan på mångkulturella katastrofer är lång. Jugoslavien, Irland, Sudan, Indien, Sri Lanka, Ryssland, Etiopien, Indonesien, Thailand, Kina, Liberia, Libanon, Cypern, Somalia, Syrien, Libyen, Kenya, Irak, Rwanda, Kongo, Centralafrikanska Republiken, Nigeria, Mali, Egypten, Ukraina, Sydafrika, Afghanistan, Pakistan och så vidare.

Vi har länder där det inte lett till öppna konflikter ännu men där det pratas om uppdelning exempelvis England/Skottland, Kanada, Belgien och många fler. Inte ens Sverige och Norge kunde hålla sams utan det höll på att leda till krig 1905 innan vi gick skilda vägar.

-Pettersson kommer inte på ett enda land, INTE ETT ENDA, där mångkultur, etnisk eller religiös fungerar smärtfritt.

Ändå håller våra politiker, trots att de har facit, på att göra om vårt land i grunden och det är inte till det bättre…

Valet den 14 september kan vara den sista chansen att försöka ändra på detta – ta den chansen!

11 thoughts on “Finns det mångkulturella paradiset?

  1. Vi har ett pågående mångkulturellt fullskaleexperiment i Malmö vilket varje år kräver ett bidrag på 4,5 miljarder från oss alla för att inte gå helt överstyr.

  2. Såg på tv att det gått så långt att man som Svensk inte kan få sjukvård i Sverige. En cansersjuk man nekades vård för att hans landsting inte kunde eller ville samarbeta med andra landsting. Men det är klart att det blir så när diskutionen går så här. Först och främst skall vi ha pengar till invandringen, sen får vi se om det blir något över till välfärden.

  3. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Nä, naturligtvis finns inte fantasierna som sveriges vänstertomtar fantiserar om, det har heller aldrig någonsin funnits. Mångkultur i den formen som vänstern drömmer om är en ren tankekonstruktion. Att den aldrig kommer att realiseras beror naturligtvis på att förespråkarna saknar varje form av insikt om hur människor fungerar. Man kan inte beordra fram en helt ny och totalt främmande tankekonstruktion. Vi såg med kommunismen att dylikt tvång inte fungerar i praktiken.

  4. Vi har väl ett flertal mångkulturella paradis här i landet t ex Rosengård, Husby, Rinkeby, Biskopsgården, Araby, Skäggetorp, Tensta för att nämna några av de bästa.

  5. Nerikes Allehanda har en special och chatt om invandring och flyktingpolitik imorgon fredag 29 augusti.
    I morgon fredag 29 augusti kl 11.00-11.30 kan du chatta med Erik Ullenhag på http://www.na.se
    Kl 14.00-15.00 kan du chatta med NA:s tidningschef Katrin Säfström och Lars Ströman, politisk redaktör på na.se
    Kl 15.30-16.30 kan du ringa till Katrin Säfström på 019-155300 eller Lars Ströman på 019-155029.
    Frågetips:
    Utlandsfödda som är 25% av befolkningen förbrukar 60% av utgifterna för socialhjälp i Sverige.
    (Hur ska fler få jobb och bostad? -Assar Lindbäck 18 min in, 1:03:50 -om arbetslösheten bland invandrare)
    Se även:
    Flykting- och anhöriginvandringens ekonomi -av Tino Sanandaji, Kurdish perspectives on economics.
    – Andelen utländska medborgare i svenska fängelser är cirka 30%.

    De som är utländska medborgare i svenska fängelser är invandrare till Sverige som under asyltiden begått grova brott och då förverkat sitt svenska medborgarskap och förblir således utländska medborgare. De avvisas efter avtjänat straff.
    Det finns historiska data från BRÅ brottsförebyggande rådet som 2005 angav en siffra på 85% utlandsfödda och utländska medborgare i svenska fängelser.
    Observera att till fängelse kommer endast grov brottslighet tex: mord, vapenbrott, sexualbrottslighet-våldtäckt och gängrelaterad brottslighet.
    Andelen har ökat och idag är således minst 90% av de som sitter i svenskt fängelse utlandsfödda.
    Ställt mot andelen utlandsfödda i Sverige som är 25% -så är det en överrepresentation på svenska fängelser på 25 gånger i förhållande till sin andel av befolkningen.
    Sexualbrottsligheten är cirka 5 gånger högre hos invandrare. [Tullberg sid 123]
    Om svensk brottslighet sätts till siffran 1 -så är invandrares genomsnittliga brottslighet cirka 2,5. Brottsligheten är alltså 2,5 gånger högre än för svenskar. [Tullberg sid 120 och 150]
    I vissa invandrargrupper är brottsligheten 4 gånger högre än för svenskar, detta gällande den nordafrikanska gruppen.

  6. Erlander vänder sig i graven när han ser vad hans anhang ställer till med
    men det måste nog gå riktigt åt helvete innan det förhoppngsvis blir bättre!

KommenteraAvbryt svar