Det har gått upp ett ljus för en del – Migrationsverket behöver 48 miljarder EXTRA!

INVANDRING. Tidningen Södermanlands Nyheters tidigare medarbetare Sanna Rayman har skrivit en ledare i SvD.

Rayman skriver om att regeringen introducerade den krona för krona-devis som ackompanjerat oss under året. Reformutrymmet har bedömts stramt, vilket förstås har utgjort en hämsko på alla partier. Det är svårt att valfläska när man samtidigt vill vara ekonomiskt ansvarstagande.

Detta gör att politikerna tvingas snåla under ett valår, men ibland har det blivit larvigt, nästan absurt. Som när alliansen i april ville möta situationen i Ukraina med en försvarssatsning och vid lanseringen berättade att den var finansierad – krona för krona – bland annat via höjda ordnings- och parkeringsböter. Tack vare detta gnetande hade emellertid alliansen lyckats få ihop en stegvis förstärkning av försvarsanslagen, som vid år 2024 skulle ha nått upp till 5,5 miljarder kronor årligen.

Budgetutrymmet är utomordentligt begränsat, sade Anders Borg när han mötte journalister i måndags. Finansministern flaggade vidare för lägre tillväxt samt ”en påtaglig ökning av kostnaderna för asyl och migration”. För ett halvår sedan hade den kommentaren sannolikt utlöst en eldfängd debatt om att han skyller den ekonomiska situationen på utsatta människor. I dag har saken förbigåtts med tystnad, trots att en betydande portion av budgetutrymmet inför kommande år just har försvunnit.

Ett annat sätt att hantera frånvaron av reformutrymme är att placera valfläsket en bit in i framtiden, som när Stefan Löfven nyligen utlovade obligatoriskt gymnasium och för ändamålet avsatte en miljard per år – från 2018.

Enligt Migrationsverket är de utökade finansieringsbehoven för asyl och migration 48 miljarder kronor sammanlagt för i år och de kommande fyra åren. 48 miljarder utöver redan budgeterade belopp, alltså. I prognosen gör verket också hypotetiska beräkningar som illustrerar ”orimligheten i situationen”, nämligen vilka konsekvenser en utebliven anslagshöjning skulle medföra i olika delar av verksamheten. Det ser inte bra ut.

-Pettersson håller med Sanna Raymans underdrift…”Det ser inte bra ut”…

8 thoughts on “Det har gått upp ett ljus för en del – Migrationsverket behöver 48 miljarder EXTRA!

  1. Detta är bara börja på allt extra som behövs. Vi kommer snart till en punkt där man börjar att se botten på kassakistan och när bidragen börjar utebli så kommer nog blattarna att gå ännu värre bärsärkagång än i Husby.

  2. Höj inte anslagen låt dem komma hit ändå, vänta tills de sätter eld på saker. Det och att sen rösta in F! i riksdagen så de kan få typ avveckla försvaret eller börja på allvar diskriminera män är väl det enda sättet att få folk att fatta hur absurda dessa idéer är.

    En välfärdsstat som inte är exklusiv för dess medborgare är ju enbart stöld från befolkningen.

  3. SvD:s Sanna Rayman är en mycket läsvärd ledarskribent. Uppriktig och ärlig i allt det hon skriver om, på alla tänkbara sätt.

    Vilket hon ska ha beröm för. Har även e-postat och delgett henne det.
    Det är kul att få ge och berömma journalister i Sverige. Tyvärr blir det ju inte så ofta som man skulle vilja önska . Fast vi får hoppas det blir bättre.

    Sen ska påpekas att jag delar inte allt Sanna skriver, fast det är en helt annan sak.

  4. Ser ut som SD s kostnadsberäkning 118 milijarder nästa mandatperiod var i underkant För detta vansinne. Det verkar som 7klövern önskar ett inbördeskrig i Sverige Man kan bara se runt om i världen där det är muslimer är det krig och massakrer!!!

  5. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Oroa er inte, det är bara en miss i uträkningen, de glömde att räkna med den enorma vinst som magiskt uppstår vid massinvandring av den här typen.

KommenteraAvbryt svar