Muslimska taxichaufförer avvisar blinda med ledarhund


ISLAM/NORGE. Flera taxichaufförer tar inte med ledarhund för blinda i bilen, enligt en undersökning av förbundet för blinda och synskadade. Nu ber de transportministeriet, i Oslo och Akershus län att städa upp i taxibranschen.

-De säger att de inte vill ha med hundar i bilen eftersom de lämnar hår och är smutsiga. Vissa hävdar att hundar har tidigare kastat upp men de allra flesta skyller på att de är allergiska. Det verkar som taxichaufförer är kollektiva allergiker, säger Torunn Gaarder.

Hon är en av ett antal blinda och synskadade med ledarhundar som har upplevt att bli avvisad när hon kommer att ha en taxi, eftersom föraren inte har velat ha med hunden.

Ministeriet för transport kommer nu att ta tag i problemet och har bett den staden i Oslo och Akershus län och kommun, som delar ut taxitillstånden att kontakta taxibranschen och städa upp problemet.

-Pettersson tycker problemet är enkelt. Taxiförarna har skyldighet att ta med blinda och handikappade och att vara allergiker kan inte vara ett giltigt skäl, massor med människor har hund och katthår på sig, så en varning och händer det igen så ska taxitillståndet ryka…om motsvarande händer i Sverige är jag dock rädd för att ledarhundarna ryker för att ingen musse ska bli kränkt.


5 responses to “Muslimska taxichaufförer avvisar blinda med ledarhund

 • Kalasbetalaren

  Jag säger alltid att jag har en hund med mig, och då brukar en indier komma, men en gång, jag vet att ni inte kommer att tro mig, kom det faktiskt en svensk!

  Gilla

 • Pica pica

  Naturligtvis ska de ha skyldighet att skjutsa handikappade, med eller utan hund. Människors lika värde brukar de ju skrika om. Det är bara att ta tillståndet ifrån dem.

  Gilla

 • Argus

  Fast det är många kvinnor som uppger att de har hund med sig när de beställer taxi. Orsaken till det kan ni säkert lista ut. 😉

  Gilla

 • Kurt

  Omvandla Musse chaffisen till Hundmat, problem löst. Efter ett par gånger byter de Job eller snällt ta med hunden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: